Cess Odesláno 6. září 2020 Nahlásit Odesláno 6. září 2020 (upraveno) Vybírám nové potápky a od první selekci mám v hledáčku Oris Aquis a Mido Star Diver 600. Hodinky budu nosit skoro každý den a velikost ruky mám cca 18 cm. Každé z uvedených hodinek mají dle mého názoru svoje přednosti a nedostatky. Ještě musím uvést, že mám rád oranžovou barvu a hodinky bych chtěl na gumě. Oris - za hlavní přednost vidím v případě výběru potápek lepší soužití značky s potápěním, dalším kladem je množství barevných modifikací (včetně oranžové barvy) a kladně hodnocená spona u gumy, nedostatek vidím v horším výběru náhradních řemenů z důvodu uchycení k hodinkám a menší rezervu chodu Mido - přednost vidím v podobě strojku s křemíkovým vláskem a 80 hodinovou reservou, nedostatek je ve výběru pouze dvou barevných provedení, kdy černé nechci, proto bych musel ihned dokoupit místo kovového tahu gumu, v tomto případě je na výběr mnoho možností Prosím o názor k těmto hodinkám, jde mi hlavně o nositelnost, jak jsou pohodlné na ruce a samozřejmě o mechanické provedení včetně detailů. Jde tyto hodinky porovnat objektivně nebo bude rozhodování pouze subjektivní? Upraveno 6. září 2020 uživatelem Cess
watchboy Odesláno 6. září 2020 Nahlásit Odesláno 6. září 2020 Za mě rozhodně Oris Aquis, jedny z nejlepších diverů do 50k. Navíc mají velký výběr velikostí i barev.
Daemonultimate Odesláno 6. září 2020 Nahlásit Odesláno 6. září 2020 Rozhodně Mido. Jediným argumentem by bylo, že se Ti nelíbí. Jinak je to nebe a dudy. Oris nejsou špatný, ale za víc peněz nabízejí daleko míň muziky. A spona u Mido? Vůbec hodinky nemusíš sundavat z ruky, abys ji posunul.
Cess Odesláno 6. září 2020 Autor Nahlásit Odesláno 6. září 2020 nevím jestli se nemýlím, ale v nějakém videu ukazovali, že spona na Midu je ze spodní strany ostrá, přesněji ty hrany, ale hodinky jsem v reálu nedržel
shewcza Odesláno 6. září 2020 Nahlásit Odesláno 6. září 2020 Pokud se Ti Mido líbí, tak je vem. Mě nesedly, ale neříkám že jsou špatný. Ty Orisky jsem měl a je to bomba, ale ta ty prachy už by mohla být lepší strojovna. V dnesni době je 38h rezervy natahu fakt žalostně málo...
Cess Odesláno 6. září 2020 Autor Nahlásit Odesláno 6. září 2020 U Orisu mi trochu vadí asi pouze tato rezerva, protože je nemohu nechat ležet celý víkend, kdy nosím pracovní hodinky
Daemonultimate Odesláno 6. září 2020 Nahlásit Odesláno 6. září 2020 (upraveno) A taky by Ti měl vadit lepivej vlásek, nevim jak jsou na tom aktuálně se sponou, ale dřív měly rychloposuv mikroregulace jen na gumě. Naopak u Mida by Ti mohl vadit venkovní Ar, ale s tím jsem neměl problém. Oris Aquis je stará kasická škola, designem i konstrukcí. Mido je v tomhle případě o krok napřed po všech stránkách. 18 ruka by měla bejt v pohodě. Ale jistě, v případě hodinek je člověk ochoten koupit horší jen kvůli auře, kterou značka má a víc ho oslovuje. V tom se musíš rozhodnout sám a je to to jediné v čem mají Orisky plus proti Mido. Upraveno 6. září 2020 uživatelem Daemonultimate
sashator Odesláno 6. září 2020 Nahlásit Odesláno 6. září 2020 Výběr hodinek vždycky byl a bude subjektivní. Pokud chceš technickej kus tak Mida, pokud chceš hodinky, co maj svůj design tak Orisky. Za mě jednoznačně Orisky, tyhle Mida mi přijdou zkrátka takový neslaný nemastný
MíraMíra Odesláno 6. září 2020 Nahlásit Odesláno 6. září 2020 Za mě není o čem, ORIS AQUIS! Mido na mě live působí mnohem laciněji, hlavně cifr, indexy, ručky, ale tak nějak všeobecně. Aquisy jsem měl a nedám na ně dopustit. Už jsem to tu někdy psal, za mě jsou třeba lepší i než současný TH Aquaracer.
watchboy Odesláno 6. září 2020 Nahlásit Odesláno 6. září 2020 Souhlasím. Jak už jsem psal výše, tak za mě Oris. SW200 je sice slabší na rezervu chodu, ale třeba by to přes víkend mohl vyřešit např. nějaký vrtěč
Vortex-Tempus Odesláno 6. září 2020 Nahlásit Odesláno 6. září 2020 Aquis je v troch velkostiach takze najst spravnu a pohodlnu velkost by nemal byt problem... za mna tiez Oris
prischera Odesláno 6. září 2020 Nahlásit Odesláno 6. září 2020 Nic proti Mido dělají pěkný hodinky za dobrý peníze. Ale je to Swatch group, trochu neosobní manufaktura, která chrlí hodinky ve velkém. Oproti tomu stojí Oris jako malá švýcarská rodinná firma. Má vlastní zřetelný design a rukopis. A ta SW200 má možná slabší rezervu, ale zase ti na ní udělá servis každý hodinář za pár korun, je to vyzkoušený a spolehlivý stroj. Podle mě vůbec v tomto páru není možné dělat srovnání. Pohybujeme se ve dvou váhových kategoriích :).
Axel Odesláno 6. září 2020 Nahlásit Odesláno 6. září 2020 (upraveno) Orisy nazivo jsou pecka - zpracovanim, kvalitou i designem.. Oris si jde vlastni cestou a to je v dnesni dobe velke plus. Naopak minus zminovane napojeni pouzdra na tah, coz omezuje a kompliku hrani s remenivem.. Mida jsem bohuzel v ruce nemel, ale na fotkach taky hezkej kousek. Zaujala me ale ta rozvaha nad hodinkama s prumerem 44mm (Mida).. Mam aktualne stejny obvod zapesti (180mm) a velikost 44mm proste nemuze fungovat.. I kdyz jsem si to par let nazpet taky myslel. Po par dnech noseni Primek s prumerem 36mm jsem se ale definitivne ujistil, ze 42mm je opravdu strop a ideal tak kolem 38-40mm. Mimochodem cenove to vypada jako temer pat.. Mido cca 34 000, Orisky 38 000 Upraveno 6. září 2020 uživatelem Axel
Cess Odesláno 7. září 2020 Autor Nahlásit Odesláno 7. září 2020 V 6. 9. 2020 v 21:12, Axel napsal: Orisy nazivo jsou pecka - zpracovanim, kvalitou i designem.. Oris si jde vlastni cestou a to je v dnesni dobe velke plus. Naopak minus zminovane napojeni pouzdra na tah, coz omezuje a kompliku hrani s remenivem.. Mida jsem bohuzel v ruce nemel, ale na fotkach taky hezkej kousek. Zaujala me ale ta rozvaha nad hodinkama s prumerem 44mm (Mida).. Mam aktualne stejny obvod zapesti (180mm) a velikost 44mm proste nemuze fungovat.. I kdyz jsem si to par let nazpet taky myslel. Po par dnech noseni Primek s prumerem 36mm jsem se ale definitivne ujistil, ze 42mm je opravdu strop a ideal tak kolem 38-40mm. Mimochodem cenove to vypada jako temer pat.. Mido cca 34 000, Orisky 38 000 Rozšířit V současné době nosím Doxy Shark ve velikosti 46mm a vždy jsem měl větší hodinky a v případě nasazení Seiko 5 (Brian May) mám pocit, že jsou nějaké malé, proto bych bral určitě velikost 43,5 mm v případě Orisu nebo ještě větší Small second, ale záleželo by, jak bude tento konkrétní model sedět na ruce
Cess Odesláno 7. září 2020 Autor Nahlásit Odesláno 7. září 2020 V 7. 9. 2020 v 6:13, shewcza napsal: Těch miniaturních "pětek" Tě rád zbavím Rozšířit Děkuji za nabídku, sice po rozbalení krabice nebyly žádné velké emoce, ale postupem času se mi líbí stále více, proto je také nosím na ruce a neleží pouze v trezoru.
psycho.path Odesláno 7. září 2020 Nahlásit Odesláno 7. září 2020 Já jsem v květnu řešil úplně to samý, taky jsem se rozhodoval mezi Aquis a Star Diver 600. Pocitově to díky vyšší technologické vyspělosti vyhrávaly Mido ale jen dokud jsem nezašel na prodejnu kde mi je oboje ukázaly a emoce způsobily, že jsem odešel s Oris Aquis ve verzi Lake Baikal. Ta technologie se u Mida skrývá kdesi uvnitř, ale navenek mě nechaly úplně chladným. Zatímco ta nevýhoda Aquisů v podobě integrovaného tahu je dělá prostě jinými a s gumou je to ještě hezčí.
shewcza Odesláno 7. září 2020 Nahlásit Odesláno 7. září 2020 Souhlasím, napojení tahu je naopak ta největší přednost! Je to díky tomu super nositelné i na zápěstí nedonošených kojenců.
Diablo1st Odesláno 7. září 2020 Nahlásit Odesláno 7. září 2020 Mal by som ešte jedného kandidáta a to Christopher Ward C60 Trident Pro 600 Mk3.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se