Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rád bych se zeptal jaký je váš názor na používání Watch Winderu. Přístroje na automatický nátah hodinek, ktere nemate prave na ruce. Diky za vas nazor. Pripadne prosim o radu kde lze koupit kvalitni a ne zrovna za desetitisice. Mimo Ebay. Zda muzete nejaky doporucit.

Odesláno

Cau,

potrebujes/nepotrebujes ho. Ja ho mam na to, ze mam viac ako 2 automaty a ked mam chut ich vymenit, nemusim nastavovat datumy, cas, natahovat, ale proste "wash&go".

Takze ak mas chvilku casu, zaobides sa aj bez neho...

Rád bych se zeptal jaký je váš názor na používání Watch Winderu. Přístroje na automatický nátah hodinek, ktere nemate prave na ruce. Diky za vas nazor. Pripadne prosim o radu kde lze koupit kvalitni a ne zrovna za desetitisice. Mimo Ebay. Zda muzete nejaky doporucit.

Odesláno

Pokud pravidelně nosíš vícery automaty, tak určitě, obzvláště pokud mají více hodinářských komplikací (datum, den v týdnu), téměř nutnost je to u ukazatele měsíční fáze (protože tohle nastavovat je fakt vopruz).

Pokud nosíš jen jedny hodinky a je opravdu vyjímečně vytáhneš jiné, tak to není až tak nutné. Vždyť nemusíš mít zrovna značkový za dvacet tisíc (ale vypadá to hezky :) ), stačí od Conrada za necelou tisícovku.

Odesláno

No za ty peníze to od Conrada jde. Zeptám se ještě jinak - škodí automatům nějak ruční natahování? Mám dvoje a taky několik hodinek s ručním nátahem, takže je to takový můj večerní rituál - otřít od prachu, pomazlit se, natáhnout...

Odesláno (upraveno)

No když jsem nesl na opravu jedny, tak mi "U Zahradníka" řekli, že jsem je rozbil tím, jak jsem je natahoval ručně, že to jsou automaty a ty se natahovat nesmí.

A když jsem si u nich nechával později zase jiné generálkovat, tak mi je při předání před očima nastavil a naplno ručně natáhl, tak nevím a jsem z toho také jelen.

Některé to mají vyřešeno tak, že prostě natahování korunkou nejde, viz moje Wittnauery - tam je to jasné.

Možná to je i kus od kusu, některým to vadí a jiným zase ne...??????

Upraveno uživatelem Kyle Case
Odesláno
No za ty peníze to od Conrada jde. Zeptám se ještě jinak - škodí automatům nějak ruční natahování? Mám dvoje a taky několik hodinek s ručním nátahem, takže je to takový můj večerní rituál - otřít od prachu, pomazlit se, natáhnout...

Jak které strojky, některé natahovat ručně jednoduše nejdou, některým to vyloženě škodí. ETA strojky (aspoň ty co znám) se ručně natahovat smí a vyloženě je to nepoškozuje. Jen dochází ke zbytečnému opotřebení součástky, která se jmenuje odlučovač a dále k opotřebení těsnění korunky (a tedy dřívější ztrátě vodotěsnosti).

Občasné natáhnutí tedy nevadí, pravidelně bych to ale nedoporučoval.

Odesláno

diky Patrikovy za sv. trpelivost, protoze se to tu opet X krat resilo. Jasne ze to skodi, ale pokud se to neprehani, tak o nic nejde. Kdyby to nejak zasadne hodinkam vadilo, tak tam ten rucni natah ani delat nebudou...

To je jako kdybys byl smutnej, ze se vopotrebovava auto, se kterym jezdis...

Resenim je samo watch winder.

Odesláno (upraveno)

Odkazuji na toto vlákno. Když už si pořizovat W-W, tak ať trochu vypadá. Šikovný je i skladiště pro další hodiny, nepráší se do nich. Po Evropě se nechá sehnat W-W na dvoje hodiny na kolotoči a 3 uložené za ceny kolem 100 ? i s poštovným.

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...14092&st=20

Jinak zboží od Conradů je dost drahé s přihlédnutím ke kvalitě - vydrží od Štědrého dne do vánoc - osobní zkušenost

Upraveno uživatelem kejklik
Odesláno
Odkazuji na toto vlákno. Když už si pořizovat W-W, tak ať trochu vypadá. Šikovný je i skladiště pro další hodiny, nepráší se do nich. Po Evropě se nechá sehnat W-W na dvoje hodiny na kolotoči a 3 uložené za ceny kolem 100 ? i s poštovným.

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...14092&st=20

Jinak zboží od Conradů je dost drahé s přihlédnutím ke kvalitě - vydrží od Štědrého dne do vánoc - osobní zkušenost

Mám WW od Conrada asi tak tři až čtyři měsíce v provozu a zatím pohoda :smile_anim: Tak doufám, že nenaplním tvůj poněkud děsivý scénář. Hrozně nerad něco reklamuji. :crybaby:

Odesláno
Mám WW od Conrada asi tak tři až čtyři měsíce v provozu a zatím pohoda :smile_anim: Tak doufám, že nenaplním tvůj poněkud děsivý scénář. Hrozně nerad něco reklamuji. :crybaby:

Já jsem měl smůlu s DCF strojkem, než si dopisovat a dohadovat se, tak šel do směsného odpadu. Ale když vemu, že stál 400,- a ETA 2824 je k dostání za 3000,-, tak byl vlastně hodně drahý.

• Po roku...
Odesláno

Ja pouzivam WW asi rok a jsem s tim celkem spokojeny mam troje automaty a stridam je, jediny problem mam s tim ze seika mi neudrzi natazeny naplno (jak jsem je tam dal) u ETA neni problem, kdyby jsem to vedel dopredu ze budu mit seiko a nebude to zvladat tak jsem si koupil neco kde jsou hodinky vice na stojato. Obcas se tu obevi za par stovek nebo tisic pekne WW, za dobre ceny ptodava i clen tusim Timemachine vozi to sica asi z ciny pokud se nepletu ale je velice seriozni a pripadne zavady resi obratem a i na kvalitu tu najdes velice dobre odezvy (pohledej). Kdyby mel v te dobe co jsem shanel neco skladem tak jsem to od nej koupil, ale bohuzel mnel zrovna vyprodano tak jsem vzal od jednoho clena starsi.

Za mne je to velice dobra vec a ja mam na 3x2 hodinky tocak + 7 hodinek na ulozeni dole a vubec nelituji. Zatim se mi tam povaluje jen 8ks (jedny mam na ruce) ale jiz planuji dalsi.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...