Dr.Quartz Odesláno 6. října 2008 Nahlásit Odesláno 6. října 2008 Drummer napsal: Ještě přihodím foto alternativních modelů, protože jak jsem psal, definitivní rozhodnutí bude až při vyzkoušení naživo. Pokud se na Pilot Professional hodí tah tak vyjdou cenově zhruba jako Spacematic. Proč ale proboha stojí B42 o pět tisíc víc? Ví někdo jaké jsou mezi nimi rozdíly? U cen vycházím z nabídky Koscomu. tak na to neumím odpovědět. Ale přes vlákno o definitivních hodinkách jsem se spíš dostal k novému pokušení...
Návštěvník Ondra Odesláno 6. října 2008 Nahlásit Odesláno 6. října 2008 Drummer napsal: Proto stanovuji tuto rovnici - Definitivní = 12let. Dá se to. Ale to znamená absolutní zákaz chronomagu, zákaz chodit kolem hodinářství, nekoukat lidem moc na ruce. Nekoukat po hodinkových eshopech apod. Ale, že to člověk, který má rád hodinky, vydrží 12 let je vcelku malá...
Andreas.ks Odesláno 7. října 2008 Nahlásit Odesláno 7. října 2008 Člověče, ty Damasko v chrono verzi vypadají opravdu dobře... Nějaké bližší info (včetně ceny)?
Conrad Odesláno 7. října 2008 Nahlásit Odesláno 7. října 2008 (upraveno) Drummer napsal: OK. Je vidět, že má tady pár lidí problém s pojmem definitivní. Proto stanovuji tuto rovnici - Definitivní = 12let. To mi bude padesát a tudíž příležitost koupit nové hodinky k výročí. Jako u normálních smrtelníků . Přejede tě tramway v 49 letech a pod koly budeš litovat kolika krásných hodinek jsi si mohl užít / ne že bych ti to přivolával/ Upraveno 7. října 2008 uživatelem Conrad
Ivan Lelák Odesláno 7. října 2008 Nahlásit Odesláno 7. října 2008 Drummer napsal: Ještě přihodím foto alternativních modelů, protože jak jsem psal, definitivní rozhodnutí bude až při vyzkoušení naživo. Pokud se na Pilot Professional hodí tah tak vyjdou cenově zhruba jako Spacematic. Proč ale proboha stojí B42 o pět tisíc víc? Ví někdo jaké jsou mezi nimi rozdíly? U cen vycházím z nabídky Koscomu. Rozdíl? Jsou B-42 jsou větší a hlavně mají safírové sklo s oboustranným antireflexem. Možná ještě něco...
klobadysek Odesláno 7. října 2008 Nahlásit Odesláno 7. října 2008 (upraveno) ctenar napsal: Je třeba se podívat pravdě v tvář, dovolím si vyslovit názor, že 12 let bez nákupu hodinek "nedáš". Vnímání času je odvislé od věku. Je Ti 38 let (primitivní výpočet, když Ti do 50 zbývá 12) a tedy 12 let představuje takřka 1/3 dosavadního života, resp. 2/3 dospělého života. Na foru jsi 3 roky a předpokládám, že jsi za to dobu pořidil více než 1 hodinky.... a každý rok vycházejí nové modely, přičemž nejméně jednou za několik le objevíš model, který Tě nejenže osloví, ale přímo na Tebe zařve Za všech těchto faktorů dovozuji názor, že 12 let je příliš dlouhá doba, zejména, když za 2 roky máš taktéž významné kulaté výročí... I tak přeju hodně štěstí s výběrem definitivních hodinek...... k 40-cátinám :-) Clovece libi se mi jak uvazujes. To Drummer K tematu: Mam krome jinych vyse nekolikrat zminovane Omega AT. Musim potvrdit, ze jsou to opravdu universalni hodinky, krome monterek a teplaku seknou ke vsemu. Nove jsou mimo tvuj rozpocet, ale nejake zanovni by se mohly priblizit. Asi si potrpis na minimalismus kdyz nechces zadne komplikace ani otocnou lunetu, ty Spacematiky k minimalismu tihnou. Duvod proc tu utracime za hodinky takovy prachy je, ze kazdy v koutku duse chce neco "extra". U nekoho jsou to technologie pouzite k vyrobe (strojek, pouzdro, svitivost, vodotesnost, komplikace etc.) u nekoho jedinecnost v soliteru, u nekoho je to marketingova pohadka. Damasco na rozdil od tehle Fortisu to EXTRA opravdu maji, v technologiich vyroby pouzdra a pokud chces hodinky opravdu na dlouho, co je lepsiho, nez mit mimoradne odolne hodinky od ne-masoveho vyrobce? Za me Damasco. Upraveno 7. října 2008 uživatelem klobadysek
lib Odesláno 7. října 2008 Nahlásit Odesláno 7. října 2008 Alda napsal: Tady jsou jejich modely i s cenou a popisem, ovšem s dostupností nevím nevím, nic není skladem, Damasko má asi pořádný odbyt, zřejmě se musí na všechny modely čekat. http://www.timefactors.com/damasko.htm Tady je, myslím, lepší výběr: http://www.damasko.de/eng/index.html nebo http://www.gnomonwatches.com/DamaskoAll.html
Drummer Odesláno 7. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. října 2008 Se nám to zase rozproudilo K těm Damasko. Jsou hezké, ale... nemají kovový tah (definitivní hodinky musí mít originální tah) není možné si je před koupí vyzkoušet (definitivní hodinky je třeba vyzkoušet) Obecně. Definitivní hodinky musí být nové, maximálně lehce nošené s jasným původem. Jak jsem psal, "vyjímečné" hodinky nosím teď, ale žádný zvláštní pocit nemám. Předpokládám, že ten pocit nebudu mít ani u vyjímečného pouzdra. Další důvod je, že jsem zatoužil po "značkových" hodinkách. BTW, dnes jsem měl na ruce nějaké Longines a Tag heuer Aquaracer. Měl jsem pocit, že to musí být napodobeniny. Zvlášť ty Tagy, jejich tah byl děs. Málem jsem se o něj pořezal. Vedle mých GSARů vypadaly jak hračky z umělé hmoty. Upozorňuji, že to bylo u autorizovaného prodejce. Jestli takhle budou vypadat i moji favorité definitivních hodinek tak potěš...
Drummer Odesláno 7. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. října 2008 Ano, rozdíl je ve velikosti a v antireflexu. To je trošku málo ze pět tisíc. Safír mají dnes již všechny modely. Ivan Lelák napsal: Rozdíl? Jsou B-42 jsou větší a hlavně mají safírové sklo s oboustranným antireflexem. Možná ještě něco...
Dr.Quartz Odesláno 7. října 2008 Nahlásit Odesláno 7. října 2008 (upraveno) je mi trochu jako bych si měl vybírat já - řekl bych že ctím podobný styl - a srovnání Damasko DA36 a Fortis B42 DD není vůbec jednoduchý. U Damasko mě trochu ruší posazení datumky a názvu, k fortisům není co dodat. Pár tisíc v ceně by nemělo mít význam. Jo, vybírat definitivní hodinky není žádná sranda:) ...vidím, že Damasko asi nejsou aktuální. Ale taky píšeš, že safír mají už všechny modely (Fortis?)- myslím, že zrovna Pilot Pro. a Spacematik mají minerál. Upraveno 7. října 2008 uživatelem Dr.Quartz
Z. Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Odesláno 8. října 2008 Dr.Quartz napsal: ... Ale taky píšeš, že safír mají už všechny modely (Fortis?)- myslím, že zrovna Pilot Pro. a Spacematik mají minerál. Všechny modely Fortis mají safír. Viz www.fortis-watches.com: SPACEMATIC ALL MODELS Stainless steel, 40 mm case diameter Sapphire crystal Superluminova coated numbers, hands and indices Water-resistant 200 m / 20 bar PILOT PROFESSIONAL ALL MODELS Stainless steel, 40 mm case diameter Sapphire crystal Superluminova coated numbers, hands and indices
cigi Odesláno 9. října 2008 Nahlásit Odesláno 9. října 2008 Fortisky date day (cosmonaut) byly taky moje první defitivní hodinky !! První z těch osmdesáti :D Mám je dodnes, takže je to určitě dobrá volba, jen u tohodle konkrétního modelu by mě dlouhodobě rušila ta čísla hodin orientovaná ke středu.
Ivan Lelák Odesláno 9. října 2008 Nahlásit Odesláno 9. října 2008 Z. napsal: Všechny modely Fortis mají safír. Viz www.fortis-watches.com: SPACEMATIC ALL MODELS Stainless steel, 40 mm case diameter Sapphire crystal Superluminova coated numbers, hands and indices Water-resistant 200 m / 20 bar PILOT PROFESSIONAL ALL MODELS Stainless steel, 40 mm case diameter Sapphire crystal Superluminova coated numbers, hands and indices Jo, na stránkách Koscomu mají u Spacematic uvedeno minerlní sklo, ale v katalogu Fortis je safír. B-42 navíc s oboustranným antireflexem. A pokud katalog nelže, B-42 má sandardně průhledné spodní víčko, Spacematic myslím nikoliv.
yed69 Odesláno 9. října 2008 Nahlásit Odesláno 9. října 2008 (upraveno) Ivan Lelák napsal: Jo, na stránkách Koscomu mají u Spacematic uvedeno minerlní sklo, ale v katalogu Fortis je safír. B-42 navíc s oboustranným antireflexem. A pokud katalog nelže, B-42 má sandardně průhledné spodní víčko, Spacematic myslím nikoliv. No, problém je, že právě ty zrovna vyráběné kusy už safír mají. To, co leží v kamenných obchodech, safír a superluminovu ještě mít nemusí. Já si budu muset na Pilot Professional nechat vyměnit minerál za safír, protože jsem ho poškrábal. Jsou to tak příjemné hodinky, že těch 25% z pořizovací ceny za nové sklo dám. Upraveno 9. října 2008 uživatelem yed69
Dr.Quartz Odesláno 9. října 2008 Nahlásit Odesláno 9. října 2008 yed69 napsal: No, problém je, že právě ty zrovna vyráběné kusy už safír mají. To, co leží v kamenných obchodech, safír a superluminovu ještě mít nemusí. Já si budu muset na Pilot Professional nechat vyměnit minerál za safír, protože jsem ho poškrábal. Jsou to tak příjemné hodinky, že těch 25% z pořizovací ceny za nové sklo dám. vida, záhada vyřešená. Už jsem si řekl, že si obrázky hodinek, do kterých se zrovna zakoukám, pověsím někam na zeď. Třeba časem zjistím, že se mi až tolik nelíbí a přestanu po nich čumět tady na fóru a plánovat koupi. (ale to asi nepatří do tématu definitivní )
Drummer Odesláno 9. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2008 (upraveno) Cigi: slušná sbírka. Ivan: To pořád neospravedlňuje rozdíl pět tisíc. Yed69: Že by adept na definitivní hodinky? Upraveno 9. října 2008 uživatelem Drummer
Drummer Odesláno 29. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 29. října 2008 Nuže, minulý týden jsem se vypravil do Koscomu a jal se zkoušet, ohmatávat atd. zmíněné hodinky. Nejprve musím ještě jednou poděkovat prodavači za trpělivost a za to, že se mi hodinu věnoval. Na ruce jsem měl B42 Pilot Professional Day/Date na tahu, Spacematic Day/Date bez čísel na tahu a s čísly na kůži, B-42 Official Cosmonauts Day/Date titanium na tahu a Oris TT1 Date. No co budu povídat, nedokázal jsem si vybrat. Na Fortisu B42 mi vadil tah, respektive malá ohebnost předposledních článků u pouzdra, tím pádem nesedne úplně dobře na ruku. Spacematic... Nemůžu říct, že by mě úplně oslnily. A když jsem je položil vedle svých Marathonů, neviděl jsem mezi nimi rozdíl a to Fortis jsou jednou tak drahé. Nechal jsem to několik dní uležet a došel k názoru, že Fortisky asi nebudou o pravé pro mně. Na druhou stranu mi šroubujou v hlavě ty Oris TT1, sedly na ruku jako p...l na hrnec a jsou pěkně masivní. Já prostě potřebuju mít asi na ruce hroudu železa, jinak mám pocit vyhozených peněz . Momentálně ještě přemýšlím nad Sinn 657... Mírně upravuji svoje kritéria o lunetu, má něco do sebe. Fotky momentálních favoritů:
H-B Odesláno 29. října 2008 Nahlásit Odesláno 29. října 2008 (upraveno) Drummer: Mel jsem tu cest s obema typy, ne jako majitel, ale osahani, vyzkouseni atp. Pokud se ti libi tah u Orisu (podle me nadhernej), ten u Sinn te mozna zklame, podle meho je trochu fadni... Ale je to individualni.. Ja bych volil Oris. edit: Smula u Orisu je ta moznost/nemoznost remenu Upraveno 29. října 2008 uživatelem JanBeles
CzechJoker Odesláno 29. října 2008 Nahlásit Odesláno 29. října 2008 (upraveno) Tak nevím, je-li to definitivní kandidát, ale vypadá rozhodně zajímavě. Revue Thommen Airspeed, průměr 40 mm, automat (ETA), 100 m vodotěsnost, ručičky namazané trítiem. Na podvědomém wishlistu jsou Railmaster či Aquaterra, ale prozatím se je snažím vytěsnit Upraveno 29. října 2008 uživatelem CzechJoker
Drummer Odesláno 29. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 29. října 2008 Jan Beles: Po těhle Oriskách jsem kdysi strašně toužil v kombinaci modrá luneta - bílý ciferník, byly úžasné. Je to jistota, přeci jen ten Sinn se nedá jen tak osahat. Měl jsem strach z toho kónického pouzdra, ale je v pohodě. CzechJoker: Tyhle Thommeny jsem měl taky kdysi v hledáčku, dokonce jsem si je zkoušel v hodinářství v Jungmance, ale zklamání, na fotkách vypadají lépe. To je vůbec vlastnost švýcarských hodinek, většina co jsem viděl, vypadá lépe na fotkách než naživo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se