Jeronimo Odesláno 12. března 2025 Nahlásit Odesláno 12. března 2025 před 2 hodinami, orol napsal: Hodinky s olejovou náplní : Cítím olej na šicí stroje po babičce Ber to pozitivně, zase to není rezavé.
orol Odesláno 9. dubna 2025 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2025 Co na mne vykouklo: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pravda, podobá se to válcovému vlásku, ale má být plochý. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Což se celkem podařilo: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. K dokonalosti tomu ještě trochu chybí, ale hraje to Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 2
Jeronimo Odesláno 9. dubna 2025 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2025 před 14 minutami, orol napsal: Co na mne vykouklo: Pěkný kornout to byl. --------------------------------------- Když se s odlučovačem loučí čep. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
orol Odesláno 17. dubna 2025 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2025 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Na fotce je přetržený šroub. Jako měřítko slouží můj nemenší šroubovák 0.6 mm. Šroub je ze šroubové setrvačky, kam byl narván a natržen, takže hlavička upadla, jen co jsem o ní lehce zavadil. Dolování zbytku šroubku ze závitu byl adrenalin, ale závit ve věnci setrvačky přežil. Jiná kapitola je pořízení náhrady.
marian666 Odesláno 28. dubna 2025 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2025 že aj toto sa stáva keď to zhrdzavie. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jiří9 Odesláno 28. dubna 2025 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2025 Ulomený čep centrálního stopovacího kola u kapesních hodinek a jeho výroba Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3 3
Fenixmj Odesláno 27. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2025 Nejake vydřené. Malo maziva?Nebo tam ma byt podlozka?Nemate nekdo plany ETA1147 nebo Eta 1080? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
hodinar 1953 Odesláno 17. ledna Nahlásit Odesláno 17. ledna V 17. 3. 2021 v 1:28, xjr1 napsal: Je to pořád jen mechanický stroj, žádný nemá neomezenou životnost, součástky se opotřebí dřív nebo později, v závislosti na konstrukci, materiálu a údržbě, přesně jak jsi psal. Strojek Prim, speciálně kal. 66/68, je takový traktor, výkony úplně nenadchne, ale vydrží běhat velmi dlouho i bez servisu. Což ovšem neznamená, že se mu opotřebení vyhýbá. Vlastně mám kolikrát po rozebrání pocit, že by ten stroj už dávno jít neměl a on se přes veškeré opotřebení pořád hýbe. Záměrně nepíšu, že jde. No a majitel je spokojen, protože u primek obvykle neočekává nějakou přesnost a neměří rezervu nátahu, stačí, když se strojek hýbe. Takto podle mě vznikají legendy o nesmrtelnosti primek. Nicméně 40 let denního nošení bez servisu se mi zdá i na primky moc. Zvlášť když uvážím pouzdra z mosazi, do kterých teče a práší se. Fotka můstku perovníku prim kal. 66 ukazuje vymleté uložení perovníku tak, že je perovník ve stroji natolik vyosený, až škrtá o vteřinové kolo. Nevím jak zřetelně je to vidět na fotce, ale ten oválný šišoid má být ve skutečnosti kruhová a podstatně menší díra. Běžná závada nejen u primek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ked som tu na fore pred pár rokmi tvrdil,že po rokoch býva vydratý mostík perovnika na primkach,a treba to opraviť alebo ho vymeniť,tak ste ma isli zožrať!!! Mal som ,či nemal pravdu?!
Jiří9 Odesláno 21. ledna Nahlásit Odesláno 21. ledna No jasně, že máš pravdu a nejenom na primkách. Setkal jsem se s tím mnohokrát. Akorát jsem nezaregistroval, že se to někomu nelíbylo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se