Přejít na obsah

Kdo tu má nějaké G-Shocky a jaké???

Gilius

Doporučené příspěvky

chilli: Jakou pridanou historickou hodnotu? Dyt jsou to plastaky s iluminatorem, to moc historicke neni. Pravda, maji uzivatelsky privetivejsi modul, ale mam rad na solarnich geckach, ze se samy rozsvecuji, coz me bavi a hlavne u 5600 to znamena o duvod min dloubat ty male zapustene klouzajici tlacitka. V jistych smerech jsem hracicka:-D

edit: K velikosti. Jelikoz 5600 jsou svou konstrukci stara skola, tak jsou male a tim PRAKTICKE. Hodinky v prvni rade maji byt pohodlne a nemaji zavazet. Cislice maji velke,snad i vetsi nez treba 6900. Skoda,ze cele hodinky mrsi spatne pristupne tlacitka a uzivatelsky nekomfortni solarni modul.

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 2,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jojo 901 forever. Ale tyhle mají se mi zdá nepůvodní aftermarketovej bezel. Tak jen k té historické hodnotě. Ale funkčně asi bez výhrad a vlastně můžem být rádi že se někdo do toho pustil a dá se vůbec něco sehnat. Fakt nevím proč na tom Casio nechce vydělat, trh by měl zájem....

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

tady skoro nevím, jestli se mi líbí víc ty hodiny nebo ten kazeťáček... :mobile:

Nojo, to je taková moje další radost - tyhle staré dvoukazeťáky z mého ranného mládí, které se už dneska nedělají, prostě taky můžu - mám jich pár doma a můžu říct, že se dají utajit mnohem hůř než hodinky :D

...prostě když vidím, jak se točí kazeta nebo LP deska, má to pro mě svoje kouzlo, které k té hudbě patří.

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...

jsem úplnej začátečník v G-Shock... původně jsem chtěl hranaté, aby byly rádiově řízené... zamiloval jsem se do GW M5610, ale když jsem je viděl naživo a vyzkoušel je, přišly mi malé... dnes jsem objednal GW 6900-1, tak jsem zvědavej.

Jaké s nimi máte zkušenosti?

a počítám, že nebudou poslední... asi pomalu, ale jistě začnu šetřit na GW-9200, ty se mi líběj moc... :-)

Odkaz ke komentáři

chilli: Jakou pridanou historickou hodnotu? Dyt jsou to plastaky s iluminatorem, to moc historicke neni. Pravda, maji uzivatelsky privetivejsi modul, ale mam rad na solarnich geckach, ze se samy rozsvecuji, coz me bavi a hlavne u 5600 to znamena o duvod min dloubat ty male zapustene klouzajici tlacitka. V jistych smerech jsem hracicka:-D

edit: K velikosti. Jelikoz 5600 jsou svou konstrukci stara skola, tak jsou male a tim PRAKTICKE. Hodinky v prvni rade maji byt pohodlne a nemaji zavazet. Cislice maji velke,snad i vetsi nez treba 6900. Skoda,ze cele hodinky mrsi spatne pristupne tlacitka a uzivatelsky nekomfortni solarni modul.

a mohol by si lepsie specifikovat co je na solarom module konkretne uzivatelsky nekomfortne?

Odkaz ke komentáři

cali : Tak třeba model GWM5600 vs DW5600. GW má stopky 1000hodin, ale neukazují při tom aktuální čas, kdežto DW mají stopky 24h, ale ukazují přitom čas(nové GWM5610 mají stopky 24h,ale čas neukazují).

GW mají osvětlení tak 1,5vteřiny a nic s tím nenaděláš. DW mají myslím 3 vteřiny nebo mají možnost volit ze dvou časů(většina nových solárních hodinek mívá už i 3 vteřiny svícení, ale většina nových nesolárních mívá 5 vteřin, ale to už mi přijde zbytečně moc). DW dokud držím tlačítko světla, tak svítí, u GW zhasne po 1,5vteřiny.

Odpočet má GW 60minut nastavitelný po minutách a tím to hasne. Novější 5610 už má 24h, ale opět po minutách. DW má 24h, nastavitelný po vteřinách + si můžu nastavit automatické opakování,aniž bych musel znovu spouštět odpočet. K tomu pár nesolárních modelů má odpočet udělaný tak, že tě v půlce času upozorní a pak zas ke konci a pak pár posledních vteřin odpočítává. Možná capina, ale jde vypnout, tak proč ji nemít.

U DW lze budík nastavit na přesné datum nebo aby zvonil každý x-tý den v měsíci atd. , ale bohužel jen 1 budík a myslím není snooze.

Když u DW použiji nějakou funkci, stačí jednou zmáčknout MODE a jsem na obrazovce času.Toto ale platí myslím jen u DW řady, ne u všech nesolárů. U solárů až na výjimky u nejnovějších pár modelů musím projít všechny funkce(což třeba u Risemanů znamená asi až 6 obrazovek).

DW5600 oproti GWM56(1)00 má delší tlačítka.

Ty rozdíly jsou jak u kterého modelu, ale obecně pokud je dvojce modelů s a bez soláru, tak mi většinou víc sedí nesolární modul(jak 5600, 6900, tak i 7900).

Pravdou ale je, že s novýma modela se přívětivost solárních modulů lepší, třeba GW-9400, ale zabijou to obyčejným odpočtem bez opakování, což je jen softwarová blbinka. Takovou funkci by plastové hodinky za 8000,- měly mít (a to ani nezmiňuju, že timer se dá udělat třeba i tak, že jednou odpočítává 5minut a pak 2 nebo i jinak, využitelné na tréning).

Odkaz ke komentáři

wow, no tak to bolo vycerpavajuce..... pravda tiez mi niektore riesenia funkcii/nefunkcii prijdu u roznych modelov nestastne, ale nemyslim si ze by to bola domena iba solarnych modulov.... tvoj prvy prispevok som pochopil skor tak, ze ti vyslovene vadi nieco na tom solare alko takom.

Odkaz ke komentáři

Kdepak, na soláru mi nic nevadí. Jen je tam slabší baterka, tak když jsem si s Risemanama hrál se světlem, tlakoměrem, tak se mi stalo, že po 20 minutách hraní hodila baterka koma a pak se za pár minut zbrchávala. Je o tom zmínka i v návodu. Tohle ti např. s cr2025 nehrozí, ta při takovém používání místo 2 let vydrží třeba jen půlrok. Zkrátka solár můžeš krátkodobě dostat do krize, ale dlouhodobě vydrží leta. Klasickým příkladem je Suntoo, kde je potřeba baterky měnit poměrně často.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Nojo, to s tím komatem u solárů se mi taky stalo, ale to jsem je schválně trápil, abych zjistil, za jak dlouho se to stane :)  To je asi taky jeden z důvodů, proč takové GD-350 mají obyč baterku - vibrační vyzvánění je náročné na okamžitý přísun šťávy a solární baterka by s tím mohla mít problémy.

Odkaz ke komentáři

Se solárem mám Risemany a Protreky 5000. Něco jsem se jich natrápil, ale nikdy jsem se kolapsu baterky ani zdaleka nepřiblížil.. Mám novou motivaci. Musím být prostě drsnější a tvrdší. :raygun:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Já toho dosáhl u jedněch z nejlevnějších solárů od Casia - DB-E30D. Přečetl jsem si o tom v návodu, tak jsem si řekl, že toho dosáhnu po zlým :furious:  ..mačkal jsem asi 5 minut dokola illuminátor, až najednou baterka začala hlásit recovery, světlo přestalo fungovat a přestaly pípat, jinak vše šlo a nic se neresetovalo..asi po půlhodině v klidu recovery zmizelo a vše začalo být zase normální a úroveň nabití byla zase na HIGH. Baterka tím myslím nikterak neutrpěla, od té doby jsou pořád plně nabité.

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...