Klotzman Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Souhlasím s Hopkirkem, Monarch5 je dobrej za slušnou cenu. 8x42 váží nějakých 60 deka. Akorát má na prd krytku okulárů.8x25 je malý, jak se smrkne uvidíš houby, meopta-nemeopta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopkirk Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Ještě mě napadlo, že Monarch 5 je Čína, ale to v této cenové kategorii asi všechno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Buď je to udělaný dobře, nebo blbě - jestli v Číně nebo jinde to už je fuk. Myslím, že i ty levnější Kowa jsou z PRC. A Monarch míval záruku 10 let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopkirk Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Buď je to udělaný dobře, nebo blbě - jestli v Číně nebo jinde to už je fuk. Myslím, že i ty levnější Kowa jsou z PRC. A Monarch míval záruku 10 let.Já jen reagoval na to, že Lakerss007 upřednostňoval ČR, Německo, Japonsko, USA. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lakerss007 Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Nikon monarch 5 jsem taky zahrnul do vyberu. Protoze rozhodnuti potrebuji udelat do zitra, vybiram mezi temito dalekohledy: Pentax SD 8(10)x42Steiner Observer 8(10)x42 Pro Pentax - vetsi zorne polePro Steiner zaruka 10 let, jinak parametrove hodne podobne modely. Cekam na vyjadreni prodejcu, kde jsou produkty vyrabeny. U Steineru se domnivam, ze to bhde Nemecko, u Pentaxu asi Asie.... Otazka z hlediska prakticnosti - zvolit zvetseni 8x (lepsi svetelnost a zorne pole) nebo 10x (lepsi detail)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopkirk Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Hodně záleží i na Tvém věku, pokud jsi mladší, desítky bych se nebál ( míň se Ti klepou ruce ). Co se týká světelnosti, záleží v jakou denní dobu budeš dalekohled používat, myslím si ale, že v tom nějaký podstatný rozdíl nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Dle mě 8x stačí ažaž. Pentax bude odněkaď z Malajsie tipuju a ten Steiner...no, nevim. Já mám jakýsi ostych před echt německy znějícími značkami, které nejsou kupodivu moc známé. Spíš než koukat na to, kde to vyrobili, bych se poohlédl po recenzích a zkušenostech uživatelů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Za mě je příjemnější 8x. A všechno pod ...x30 je už obvykle poměrně špatný. Tohle si chce zkusit a vybrat si ideálně mezi 8x30, 8x40, 10x40, střechové hranoly dnes samozřejmě. V tý Tvý ceně už půjde něco pěknýho vybrat, osobně doporučuju si to ovšem zkusit a neuspěchat, což vypadá, že hrozí. Každému se kouká líp přes něco jinýho a obvykle je to kombinace více faktorů - zvětšení, tvar, hmotnost, očnice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Já používám občas na cestách Swarovski 10x25, super barvy, nádherná brilance obrazu a obraz ostrý až do krajů zorného pole. Pravda, cena není úplně ideální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 (upraveno) Ano, Swarovski je trochu jiná kategorie.Edit: Leč mezi svými je tohle taky slabší brácha. Upraveno 14. března 2017 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 osobně doporučuju si to ovšem zkusit a neuspěchat, což vypadá, že hrozí. Každému se kouká líp přes něco jinýho a obvykle je to kombinace více faktorů - zvětšení, tvar, hmotnost, očnice.Tak tak - kupovat bez vyzkoušení je dost na pytel. Já třeba váhal mezi Nikonem 8x42 a Kowa tuším 8x30, ta Kowa byla krásně malinkatá a přitom obraz (aspoň ve dne) naprosto srovnatelnej s Nikonem s o kus větším průměrem a stály oba v podstatě stejně. Ale NĚCO - fakt nevím co - mi na tom Kowa nesedlo.Fakt je, že kupovat to na blind, tak bych si asi zvykl, i když kdo ví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lakerss007 Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Napada me..., je nekde v Praze neco jako showroom dalekohledu? Co tak patram, tak samy e-shop. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 (upraveno) U Škody něco mají, ale žádná velká hitparáda, hlavně levný věci a pár lepších. Ale 8x42 je takovej standard, tak snad...No a pak Supra, tam ti aspoň pan Zahájský opravdu rozumně poradí a nebude ti nutit nesmysly, akorát mají myslím nějak blbě otevřeno.Supra Jo a ještě o kus dál ve Vodičkově, tak 100 metrů za Škodou ale na druhý straně je takovej nějakej bazar s foťákama a v pasáži mají myslím prodejnu s novýma, ale nevím jak se to jmenuje. Upraveno 14. března 2017 uživatelem Klotzman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Supra, je výborná, p. Zahajský vysvětlí, ukáže a dá se tam porovnat řada binokulárů v cenových relacích od 1.500,- do 50.000,- Otevřeno mají 10-12, 13-17. Já mám rád taky 8x42 Meopta Meostar, nebo 15x50 Canon IS se stabilizací obrazu (taky výborná optika s rovnačem pole). Nakonec i staré poctivé triedry Zeiss 10x50 Jenoptem na eBay kolem 5.000,- nejsou k zahození i když 30 let vývoje optiky je znát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lakerss007 Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Diky, zkusim behem zitra se trhnout z prace a podivat k panu Zahajskemu.Kdyztak nad tim uvazuju, tak to dopadne asi u Nikonu Monarch 5. Recenzi na Pentax moc neni, na youtube taky bida. Steiner uz lepsi, ale ze by byl extra vychvalovan.Nikon je dle recenzi kladne hodnoceny, coz me tesi. A asi to bude i sazka na jistotu.Uvidim, co se dozvim zitra.Dekuji za rady;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Hrůza. Jsem to tu prolétl a mám pocit, že potřebuju dalekohled. Představa je taková, že si v létě dám pivko, kouknu na měsíc, výjimečně snad i vezmu na nedalekou rozhlednu, ale dost možná se zařadí mezi věci nepoužívané. Tohle je úplný nesmysl? Recenze jsou docela příznivé, ale zázraky se nedějí a cena relativně nízká. https://www.alza.cz/sport/olympus-dps-i-10x50-cerny-d159993.htm?catid=18852141 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Neni to až tak nesmysl, na koukání na měsíc, na letadla z blízkého letiště a na ptactvo co se pohybuje v okolí zahrady ho mám taky na okně. Cena výkon dobrý, v téhle kategorii slušný sklo. Do kufru auta na výlety jezdí taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Takže dalekohled se přesouvá do kategorie nutnost. Přes den jsem koukal na tenhle, ale to byl za 3 stovky. A bůh ví, jestli by se mi podařilo splašit pasující očnice. http://aukro.cz/dalekohled-apollo-12x50-i6743042197.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopkirk Odesláno 18. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2017 Diky, zkusim behem zitra se trhnout z prace a podivat k panu Zahajskemu.Kdyztak nad tim uvazuju, tak to dopadne asi u Nikonu Monarch 5. Recenzi na Pentax moc neni, na youtube taky bida. Steiner uz lepsi, ale ze by byl extra vychvalovan.Nikon je dle recenzi kladne hodnoceny, coz me tesi. A asi to bude i sazka na jistotu.Uvidim, co se dozvim zitra.Dekuji za rady;-)Už máš něco doma? Pokud ano, pochlub se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 18. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2017 Seiko SSA008J1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se