Lakerss007 Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2017 Na ceste je nemecky Steiner Observer 8x42... V teto cenove hladine je vsechno stejne Cina. S panem Zahajskym jsem se sesel minuly tyden a okoukal snad vsechny jeho monokulary... Od cinanu az po Swarovski. Docela me prekvapilo, kolik cinskych znacek nabizi. Ale na pozitku z koukani to laik nepozna. Rozdily minimalni...Pan Zahajsky mi vnuknul do hlavy tuhle legendu: Nikon EII 8x30 - maly, kompatni, stylovy, kvalitni, made in Japan... Nadherny monokular. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2017 Rozdíly minimální??? Tam jsou rozdíly v kvalitě opravdu veliké. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lakerss007 Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2017 Mysleno v cene do 10 tis... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2017 I tam je rozdíl znatelný, záleží jak jsi v optice sběhlý. Můžeš koupit za 4 tis. nic moc, nebo za 5 tis. výborný a za 7 tis. zase nic moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lakerss007 Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2017 Souhlas. Vychazel jsem z toho, co mi bylo nabidnuto k vyzkouseni. Nebyly to uplne lowendy, ale v cene okolo 7,8,9 tis. Nejvice mi vyhovovala japonska Kowa. Poreferuju az dorazi ten nemec... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2017 To člověk nikdy předem neví, triedr chce fakt vyzkoušet, někomu nesedne očnice, jinému barva obrazu, dalšímu zase horší okraj zorného pole nebo velikost barevné vady apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2017 Tohle možná znáš, docela rozumné testy http://www.optyczne.pl/testy_lornetek.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lakerss007 Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2017 Neznam :-) diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 21. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2017 Chci se kluci poradit. Už nějakou dobu uvažuju o nějakém dalekohledu, něco univerzálního, na okolí, občas na výlet. Víc jak 5 000,- do něho určitě investovat nehodlám. Vyštrachal jsem ale "na půdě" dva kousky. Starýho sověta a Minoltu. viz. foto. vyplatí se za cca 5 000,- něco koupit nebo si vystačím s tímhle. Chci říct, bude rozdíl za ty prachy znatelný? Vyfotil jsem mobilem i jaký zhruba dávají obraz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 21. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2017 (upraveno) Tak ruská optika nebyla špatná, provedení samotné toho těla někdy horší. Na tom rusákovi záleží, jak je starý, jestli ta optika není zašlá (stačilo by případně vyčistit). Jinak vem si to s sebou někam do prodejny dalekohledů a zkus si to porovnat přímo, uvidíš nejlíp případné rozdíly ať k horšímu nebo lepšímu.Edit: Mimochodem 7x35 jsou solidní turistický parametry, akorát ten dalekohled bude ve srovnání s dnešními trochu težší. Upraveno 21. března 2017 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 21. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2017 Kristian: to hrozně záleží jak jsi náročný pozorovatel. Tohle jsou dalekohledy s cenovkou když byly nové do 1500 Kč, dnes tak 200 Kč. Velké zkreslení, mizerná ostrost, špatná mechanika, mizerná prostupnost světla atd. Kolega dělal nějaké testíky tady http://posec.astro.cz/index.php/clanky/technics/15-scopes/80-triedry-7-x-50-nejsvetelnejsi-binokulary Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 21. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2017 Díky kluci... Kouknu se někde v krámu a uvidím teda... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanky Odesláno 21. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2017 Před pár lety jsem pořizoval Fomei Predator 10x42. Jsem spokojený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 21. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2017 Ja si zas myslim ze za 5k neurobis znatelny rozdiel. Mozno za 15k. Ale 1500Kc "niekedy" mohlo kludne byt viac ako dnes. 5000. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 22. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2017 Já si myslím, že rozdíl proti něčemu novýmu s cenou okolo 5000,- znatelný bude. Ten rus je stopro, jak se trochu smrkne, tmavej jak prase a určitě váží aspoň kilo. Ta minolta má příšerný zkreslení, podle fotky to vypadá na kvalitu srovnatelnou s nějakým Bresserem z Lidlu.Jestli ti nevadí tenhle design s porro hranoly, tak maličký Vixen ascot bude mít určitě lepší obraz. Nebo přitlač na pilu a lehce kolem 6 litrů už koupíš (ve srovnání s těma nahoře) nádherný přístroj. Hlavně zvaž, co sebou budeš ochoten tahat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 22. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2017 (upraveno) Jo, těžkej rus bude, je to poctivý tělo, ta povrchová úprava stojí, co jsem viděl většinou za prd (obzvlášť po těch letech). Tmavší jsou taky rozhodně, je to dáno povrchovou úpravou (neúpravou) optiky a lepením optiky, tyhle technologie jsou dneska o dost jinde. Tma je v porovnání s dnešními i v 7x50, 10x50 rusech. Jinak to zkreslení (optické vady), jak píše Josef, nijak tragický není, obzvlášť v porovnání s levnými dnešními (nemyslim teď sračku bůhví odkud s plastovými čočkami pro děti, ale třeba Fomei a podobné vyráběné hromadně v Číně, kdy si to ta která firma akorát obalí do trochu jiné gumy a dá na to svoji značku). Pravdou je, že mechanické provedení opravdu odpovídá tomu sdělano v cccp. Tedy nic moc, i když, když se to udržuje promazané a nerozviklá se to, nebo jak to mám napsat, tak to zas úplný horor není. Mám doma dva rusy 12x40 a 10x50 a je to s nima tak, jak píšu. Upraveno 22. března 2017 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 22. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2017 V 22. 3. 2017 v 9:17, geometr napsal: Jinak to zkreslení (optické vady), jak píše Josef, nijak tragický není,Předpokládám, že máš v tomhle na mysli jen toho rusa, protože ta minolta je tragická, tam je nezkreslená plocha jen úplný střed pole, už ta první střecha se nad vchodem prohýbá jak rohlik.A ten rus je na tom líp jen zdánlivě, páč má menší zvětšení a není to zkreslení tak patrný.Hlavní je, na co to má být - jestli bude ležet na parapetu, aby se s ním semtam kouklo na ftáky u krmelce nebo na sousedku u bazénu, tak by ten rus stačil - aspoň bude mít kozy klenutější Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 22. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2017 (upraveno) Ano. Minoltu jsem v ruce neměl snad nikdy, neznám. Jinak podle těch fotek na zkreslení těžko usuzovat, tim foťákem, co to bylo focený přibyly další optické členy a pokud čočka fotoaparátu nebyla, abych tak řekl, na optické ose soustavy tam, kde má být, jakože určitě ne, tak na fotce není obraz, jaký to dává skutečně.Edit: Tedy nehodnotil jsem zkreslení podle těch fotek, ale reálných zkušeností. Upraveno 22. března 2017 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 22. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2017 V 22. 3. 2017 v 9:55, geometr napsal: Jinak podle těch fotek na zkreslení těžko usuzovat, tim foťákem, co to bylo focený přibyly další optické členy a pokud čočka fotoaparátu nebyla, abych tak řekl, na optické ose soustavy tam, kde má být, jakože určitě ne, tak na fotce není obraz, jaký to dává skutečně.To máš pravdu. Já to bral jako zobrazení skutečné kresby.Stejně je to cesta do pekel, jako s hodinkama - jak se v tom začne člověk hrabat, za chvilku mu začne vrtat hlavou, jestli přece jen ten Swarovski.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 22. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2017 Nojo chlapi ale ja jsem zmlsanej kvalitou. Mam 2x Zeiss, Swarovski, Meopta Meostar, Canon se stabilizaci a rovnacem pole takze dalekohled i za 10 tis beru jako zaklad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se