Návštěvník dabelM Odesláno 24. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2021 před 4 hodinami, Tichus napsal: Mně se to líbí, ale zajímá mě hlavně jedna věc - půjde spona i na Moony? Na FB Fratello se o to diskutuje a nová spona by měla časem přijít i na nové Speedy 42mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 24. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2021 Dyk ta spona na novejch moonech uz je, ne?? Neco me unika? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrejm Odesláno 24. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2021 před 4 minutami, Seamaster napsal: Dyk ta spona na novejch moonech uz je, ne?? Neco me unika? Myslím, že tam je ale klasicky s 2 pozicemi a bez "push" nastavení (nevím, jak to lépe říct:D) Celkově se mi tenhle počin líbí, ale trošku jsem doufal, že vypustí náhradu za FOISky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 24. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2021 Jo aha, jako ze je tam mikroregulace..chapu, jinak opticky je to stejny jak tah ze Speedu...kdyby to aspon dali do ed white straight lugs pouzdra... ale libi se me to na druhy pohled uz vic jak vcera Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miguel Odesláno 24. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2021 (upraveno) před 1 hodinou, ondrejm napsal: Myslím, že tam je ale klasicky s 2 pozicemi a bez "push" nastavení (nevím, jak to lépe říct:D) Celkově se mi tenhle počin líbí, ale trošku jsem doufal, že vypustí náhradu za FOISky Uff, nove FOIS so symetrickym puzdrom bez ochrany pusherov v priemere 39,7 mm by bol splneny snom... Doteraz lutujem, ze som svoje stare pustil... Neviem, kde som vtedy mal hlavu... Upraveno 24. září 2021 uživatelem miguel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 24. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2021 V 22. 9. 2021 v 21:18, Seamaster napsal: Ja teda zadny Semaster chrono bez sroubovacich cudlu neznam, ale mohu se mylit. Dle toho videa to bude asi nejaky tezky retro, neco jako Omega 33.3 Je mi jasný, ze jsi myslel profi 300 a 600 řadu, ale jinak by se nešroubovací pushery u moderních Seamasterů najít daly (např. AT chrono nebo Bullhead) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelK Odesláno 24. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2021 (upraveno) Na původním ciferníku byla aspoň telemetrická stupnice barevně odlišená a i na tachymetrickou dosahovala ručka, takže byla mnohem použitelnější než ta na lunetě, kde se hodnoty dají leda odhadovat. Pulzační stupnici si mohli odpustit, protože dubluje tu tachymetrickou, jen s polovičními hodnotami. Ve výsledku to nevypadá špatně, ale vzhledu a zejména použitelnosti historického modelu to nedosahuje, což mi přijde po všem tom pokroku smutné. Opravdu trochu kočkopes, spirálovky násilně zkřížené s moonwatch. Nejlepší je pohled zespodu. Upraveno 24. září 2021 uživatelem PavelK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 25. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2021 Se jich trochu zastanu: v praxi člověk očima po pulzační stupnici od začátku měření "jede", takže barevné odlišení je sice praktické, ale nikoliv nezbytné. Je ale fakt, že u panda verzí číselníku bude to odčítání trochu horší. Kde to designu neškodí (u racing verze s pruhovanou vteřinovkou) je pulzační stupnice zčásti černá a zčásti - u pŕíliš pomaleho pulzu - červená. U tele a tachy zas po stopnutí snadno a v klidu odečteme údaj bez ohledu na barvu stupnice. Postřeh o přesnějším odečtu hodnot tachymetru u 33.3 (kde jde ručka přes stupnici) sice platí, ale řešení tachy u nových Chronoscopů je identické jako u Moonů, kde praktičnost nikdo nerozporuje a kde byla i v praxi mnohokrát ověřena. Z hlediska designu je historická předloha tradičnější a o fous funkčnější, ale pro dnešní zákazníky hůře identifikovatelná jako Omega, protože podobné chronografy dělala v historii většina lepších značek (z hlavy Breitling, Heuer, Nardin, Longines, Tissot, Bucherer, GP, myslím že i Rolex...). Nové Chronoscopy jsou oproti tomu diky pouzdru i náramku na první pohled Omega. Kdybych měl něco kritizovat, tak nesportovní WR 50 (v segmentu, kde by tyhle hodinky mohly skvěle konkurovat jiným vyrobcům, by to chtělo WR 100 nebo lépe 150) a ručky raději s lumi, diky které by u verzí s tmavým cifrem byly viditelné za všech okolností a nemizely by občas tak jako na fotce.. Mně dost bere modrá panda a bílá verze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 25. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2021 před 21 hodinami, martar napsal: Je mi jasný, ze jsi myslel profi 300 a 600 řadu, ale jinak by se nešroubovací pushery u moderních Seamasterů najít daly (např. AT chrono nebo Bullhead) Já jsem taky myslel profi řadu. Nemám je fyzicky, takže nemůžu vyzkoušet, čerpám tedy z dostupných údajů na těch internetech a všude čtu, že současný seamstery 300 chrono, prostě šroubovací chrono pushery nemají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 25. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2021 Jakou referenci máš na mysli? Zatím všechny 300 a 600 divery, které jsem měl v ruce, ty šroubovací prstence kolem tlačítek měly*, ačkoliv bylo možné odjištěné stopky mačkat i pod vodou. U profi diverů to má logiku - když člověk nepotřebuje chrono, je lepší mít pushery zajištěné, zmenšuje to riziko vniknutí vody do hodinek v připadě unaveného či vydřeného těsnění. * kroutit s těmi vroubkovanými prstenci jsem samozřejmě v butiku nezkoušel, ale nechce se mi věřit, že by na hodinkách zůstaly jen jako nefunkční designový prvek... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 25. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2021 (upraveno) Jakoukoliv současnou 300m chrono. Jsou fixlé, nehýbou se. Sice to vypadá, že jsou šroubovací, ale nejsou. Současnou samozřejmě myslím 2019 + Upraveno 25. září 2021 uživatelem JoyStick Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 25. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2021 Aha, díky, další věc, co jsem nevěděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 25. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2021 Me se libi, pouzdro je jasna Omega. Navic krasne aplikovane indexy, nikde debilne nevyzrane cisla, jak to zname z jinych znacek. Krasna kresba cifru, podivejte se hodne blizko.. Co me sere je ta bambule na male sekundovce, minutovy citac nic takoveho nema. A potom jeste pruhledne dynko, proti strojku nemam nic, pekny povedeny.. ale to si mohli odpustit. Same Omegy s pruhlednym dynkem. Privital bych plne.. ale voni by tam na cifr zase mlaskli plast.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 Tohle foto z ofiko webu Omega tu myslím ještě nebylo. V době, kdy i hodinářské domy s tradičně zdobnými cifry (Nardin, Breitling...) zjednodušují design a krapet šidí, je milé, že někdo umí jít opačným směrem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 28. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2021 Nemuzu si pomoc, ale ten cifr mi proporcne nesedi. Nemam problem s Dark Side, ale tady mi to nejak nefunguje. Meli ten cifernik dat do 40mm pouzdra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 3. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 Tady je pojednání jen o bronzegold verzi: https://monochrome-watches.com/omega-speedmaster-chronoscope-bronze-gold-43mm-hands-on-price/ Jinak tedy musím říct, že v kategorii "kočkopes aneb klasický cifr a ručky ve sportovním pouzdru" vidí budoucnost i další fajn výrobci, viz Lange & Heyne Hektor... https://monochrome-watches.com/introducing-lang-and-heyne-hektor-steel-sports-watch-with-integrated-bracelet-price/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 Ja nejsem asi zadnej etalon znalce a nevim, jestli se to smí rikat, ale čistě pocitově a impulsivne je to strasna vopicarna a vůbec nevim, koho to napadlo Vosklivy, jak noc. No sorry no. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 Kdyby to dali do novyho pouzdra, troufam si tvrdit, ze by to nadseni fanousku bylo mnohonasobne vetsi. Ale to by asi dalo moc prace, takhle je to samozrejme mnohem snazsi. Ten cifernik a rucicky si o nejaky jemnejsi a min sportovni tvary uplne rikaj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 Taky se mi to moc nelibi hehe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se