Přejít na obsah

Dodavatelé energií

Doporučené příspěvky

V 9. 5. 2024 v 21:59, Gustaf napsal:

Já to měl takle u plynu. Eon nabídl lepší cenu, tak jsem podepsal. Týden před začátkem se ozval ČEZ s lepší nabídkou. Takže od 1.1. jsem musel bejt 14 dní u eonu a pak si mě vzal zase ČEZ. No a vyúčtovali mě to pak....

V aplikaci Eon se mě rozsvítila nová platná smlouva s novou zvýhodněnou cenou, která jede ode dneška, od Innogy zatím nedorazil jediný email 🙉 Tak snad vyřešeno, ale divné že Innogy vůbec nic na to.....Eon pouze e-mail, že a nimi vyřizují výpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já zkusil nějakej porovnávač na webu a nejlíp vyšel Centropol. Z nějakýho zcela iracionálního důvodu je mi ale nesympatickej, takže jsem zkusil MND, kde MWh plynu vychází o 500 Kč levněji než u EONu (Centropol snad o 600 levnější).

A to už mi přijde dost na to, abych to řešil. Telefonát s MND fajn, poslali do mailu nabídku, takže zítra zavolám na EON a zeptám se, jestli jsou schopný to dorovnat. A když ne, tak přejdu.. i s penále ve výši 8500 (800 za každej "nedodrženej" měsíc roční smlouvy + 500 jednorázovej poplatek) to pořád bude levnější, navíc fix do konce roku 2025.

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, KFL napsal:

Tak já zkusil nějakej porovnávač na webu a nejlíp vyšel Centropol. Z nějakýho zcela iracionálního důvodu je mi ale nesympatickej, takže jsem zkusil MND, kde MWh plynu vychází o 500 Kč levněji než u EONu (Centropol snad o 600 levnější).

A to už mi přijde dost na to, abych to řešil. Telefonát s MND fajn, poslali do mailu nabídku, takže zítra zavolám na EON a zeptám se, jestli jsou schopný to dorovnat. A když ne, tak přejdu.. i s penále ve výši 8500 (800 za každej "nedodrženej" měsíc roční smlouvy + 500 jednorázovej poplatek) to pořád bude levnější, navíc fix do konce roku 2025.

Vždyť jsem ti to psal, že to máš mega drahý, dobře děláš  :thumbsup_anim: Na kolik šli MND? EON ti dá myslím že strop +-1.000,- Kč/Mwh bez DPH dle délky fixace, pokud máš lepší tak je nemusíš ani zkoušet, ale zázraky se dějí a energetický trh je tajemný 😆 Na stránkách má MND 1240,-Kč bez DPH a tam je výhodnější i Innogy se 1140,-Kč. Já vybíral pouze mezi ČEZ, Innogy a Eon, tady to je ověřené že to maká, k jiným nechci.

To Conrad: EON ti dá individuální nabídku při obdržení výpovědi, a další ještě výhodnější týden před přestupem...ověřeno :D

Odkaz ke komentáři

Just now, African said:

Vždyť jsem ti to psal, že to máš mega drahý, dobře děláš  :thumbsup_anim: Na kolik šli MND? EON ti dá myslím že strop +-1.000,- Kč/Mwh bez DPH dle délky fixace, pokud máš lepší tak je nemusíš ani zkoušet, ale zázraky se dějí a energetický trh je tajemný 😆 Na stránkách má MND 1240,-Kč bez DPH a tam je výhodnější i Innogy se 1140,-Kč. Já vybíral pouze mezi ČEZ, Innogy a Eon, tady to je ověřené že to maká, k jiným nechci.

MND nabízí 1499 za MWh vč. DPH, EON 1950 nebo tak nějak. Centropol byl snad 1350 vč. DPH. Innogy u nás vycházelo dráž než EON (stejně jako ostatní), v podstatě jen tyhle dva (MND a CTP) byli levnější.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, KFL napsal:

MND nabízí 1499 za MWh vč. DPH, EON 1950 nebo tak nějak. Centropol byl snad 1350 vč. DPH. Innogy u nás vycházelo dráž než EON (stejně jako ostatní), v podstatě jen tyhle dva (MND a CTP) byli levnější.

To je nějáká blbost... EON má bez ukecávání na stránkách v ceníku nový zákazník 1391 když uvádíš ceny včetně DPH....

Odkaz ke komentáři

45 minutes ago, African said:

To máš únorový ceník, teď už je 04/2024 nebo si možná jen nerozumíme....prostě ve zkratce -+ 1.000,-Kč/Mwh bez DPH je dnes slušná cena...

Rozumíme, ale EON mi tu cenu 1150 nenabízí, teď jsem s nima mluvil. Nejsou schopný se dostat v nejlevnější variantě pod 1400 Kč bez DPH.

Zahájil jsem přechod k MND, třeba se pak EON chytne za nos :D. Uvidíme.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

EON mi nabízel fixaci  plyn na 3 roky první rok 1963 druhý 1800 a třetí 1650 za MWh a 3000 věčnostní ale to jsem v návrhu smlouvy nenašel prý to rozloží na 3 roky

PRE 1725 za MWh

ceny jsou s DPH

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

před 54 minutami, KFL napsal:

Rozumíme, ale EON mi tu cenu 1150 nenabízí, teď jsem s nima mluvil. Nejsou schopný se dostat v nejlevnější variantě pod 1400 Kč bez DPH.

Zahájil jsem přechod k MND, třeba se pak EON chytne za nos :D. Uvidíme.

To jsou věci po půlnoci, trochu nechápu kam to voláte kluci nebo jestli k nim prostě nechcete 🤣 Jsem tam volal ze srandy, čestný pionýrský, a jako nový zákazník bych dostal ceník Variant PRO na dva roky (04/24) hned teď s fleku s cenou 1.150,00 Kč/Mwh bez DPH. Co to blbnete, nebo je EON opravdu úplně mimo? A řeknětě že máte zájem o nový ceník Variant PRO na dva roky (04/24)!!!! 🙉

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Já teď šel k ČEZu s tímto, smlouva do 9/2025 , s srpnu mi končila fixace u Epetu s cenou kolem dvojky myslím.. 

Plynem topím a ohřívám vodu, vždy jsem měl spotřebu kolem 29MWh , ale loni jsem zateplil a vypadá to, že to po zateplení ( ale byla mírná zima ) kleslo na cca 12MWh 

image.png.a692918fb7a835b9c1d55a66f88b1540.png

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, semi001 napsal:

Já teď šel k ČEZu s tímto, smlouva do 9/2025 , s srpnu mi končila fixace u Epetu s cenou kolem dvojky myslím.. 

Plynem topím a ohřívám vodu, vždy jsem měl spotřebu kolem 29MWh , ale loni jsem zateplil a vypadá to, že to po zateplení ( ale byla mírná zima ) kleslo na cca 12MWh 

image.png.a692918fb7a835b9c1d55a66f88b1540.png

Přesně jak píšu, kolem tisícovky bez DPH/Mwh je dnes standardní cena jak u EON, Innogy, tak koukám že už i u ČEZ 👍 Akorát, že mají tu stálou platbu očuzenou trochu, Eon má 79Kč, ale to už jsou drobáky, dobré to máš :cheers:

Odkaz ke komentáři

1 hour ago, African said:

To jsou věci po půlnoci, trochu nechápu kam to voláte kluci nebo jestli k nim prostě nechcete 🤣 Jsem tam volal ze srandy, čestný pionýrský, a jako nový zákazník bych dostal ceník Variant PRO na dva roky (04/24) hned teď s fleku s cenou 1.150,00 Kč/Mwh bez DPH. Co to blbnete, nebo je EON opravdu úplně mimo? A řeknětě že máte zájem o nový ceník Variant PRO na dva roky (04/24)!!!! 🙉

Jako novej zákazník možná, ale jako stávající ne :D.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, KFL napsal:

Jako novej zákazník možná, ale jako stávající ne :D.

A jako stávající zákazník si musíš prosadit ještě lepší cenu.... já se tím snad začnu živit 😂 Tarif se jmenuje Variant+ na 2 roky 5/24, zeptej se schválně na něj, řekl bych že brzy přijde v platnost a už ho dávají individuálně teď ;) Na dva roky fix 1.050,- Kč/Mwh bez DPH, 79,- Kč stálá platba. Jde i o něco málo lepší na tři, ale tak daleko už bych nešel... 

Odkaz ke komentáři

V 9. 5. 2024 v 19:30, Gustaf napsal:

A výpověď už jsi měl podanou? Je tam nějaká lhůta, takže nějakých 14 dnů pojedeš u nového dodavatele a pak šup zpátky...

Tak jsi měl nakonec pravdu, ode dneška jsem na 16 dní zákazníkem Innogy...masakr 😅 Nechápu jak dodavatelé ten bordel v zákaznících a různých individuálních nabídkách zvládnou ukočírovat.

Odkaz ke komentáři

před 21 hodinami, African napsal:

Tak jsi měl nakonec pravdu, ode dneška jsem na 16 dní zákazníkem Innogy...masakr 😅 Nechápu jak dodavatelé ten bordel v zákaznících a různých individuálních nabídkách zvládnou ukočírovat.

Pokud tomu dobře rozumím nový zákazník má výhodu tedy kdyz jsem u EON který nabízí pokračování nic moc tak bych měl přejít kamkoliv když dostanu mail že mě přijali tak ve 14  denni lhůtě dat výpověď a přejít zpátky k EON   jako nový zákazník. Není to ptákovina ?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...