Přejít na obsah

Dodavatelé energií

Doporučené příspěvky

• po měsíci...

To je cca 20.- kc/ m3. 

Mam este fix u Innogy, ale uz mi to brzy skonci. Pokud tu cenu udrzi, tak to nebude takova hruza. Mam asi 3800 m3 za rok, takze cca 76 000.- kc. Takze zaloha cca 6500.- / mesic. Ted platim 4500.- / mesic. Ovsem musi byt takhle tepla zima. Jak prituhne, bude to horsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 43 minutami, Xenomorfus napsal:

To je cca 20.- kc/ m3. 

Mam este fix u Innogy, ale uz mi to brzy skonci. Pokud tu cenu udrzi, tak to nebude takova hruza. Mam asi 3800 m3 za rok, takze cca 76 000.- kc. Takze zaloha cca 6500.- / mesic. Ted platim 4500.- / mesic. Ovsem musi byt takhle tepla zima. Jak prituhne, bude to horsi.

Hm, to jsme na tom podobně... teď jsem platil okolo třiceti a mávnutím proutku jsem na osmdesáti...🤪 Za 14 dní dávám ohřev vody na střechu a krbovky, tak uvidím kam se dostanu. Horší je, když vidím kam ta EU bezemisně míří, tak do budoucna tomu plynu moc nedávám 😤

Odkaz ke komentáři

Tak ja mam celopodsklepeny dvougeneracni barak postaveny 1957-59. Predloni jsem zacal celkovou rekonstrukci. Tohle je spotreba za dve bytove jednotky a plynem ohrivam i TUV. Prutokove. Zrovna ten prutokovy ohrev vody stoji prd. Ramcove 25 - 30m3 za mesic. Celkova spotreba 12m3 vody, takze teple bude tak 5m3, protoze v dolnim patre rodina, dve kachny, vana. Letos teprve budu menit okna a zateplene to neni.  

A co se dodavek plynu do budoucna tyce, tak to neresim. Az nebude, budu resit. 

Edit> Foto z panoramy z mapy.cz

barak.png

Upraveno uživatelem Xenomorfus
Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, Xenomorfus napsal:

Tak ja mam celopodsklepeny dvougeneracni barak postaveny 1957-59. Predloni jsem zacal celkovou rekonstrukci. Tohle je spotreba za dve bytove jednotky a plynem ohrivam i TUV. Prutokove. Zrovna ten prutokovy ohrev vody stoji prd. Ramcove 25 - 30m3 za mesic. Celkova spotreba 12m3 vody, takze teple bude tak 5m3, protoze v dolnim patre rodina, dve kachny, vana. Letos teprve budu menit okna a zateplene to neni.  

A co se dodavek plynu do budoucna tyce, tak to neresim. Az nebude, budu resit. 

Edit> Foto z panoramy z mapy.cz

Tak to máme hodně podobný, akorát že já mega velkej barák z devadesátek :cheers: Okna ti udělají strašně moc, tam bych neotálel a mrkni ze srandy na tu vodu. Brácha 4 člená rodina to má dva roky a od jara do podzimu vyplej plyn. Investice není nějaká velká, je tam i zelená úsporám, tak uvidíme. Zateplení se zatím bráním, kámoš má podobný barák a začali mu po zateplení obrovské problémy s plísní, říká že už by do toho nešel ani zadarmo. Samozřejmě to je barák od baráku, ale tomu mému to zrovna moc nevyhovuje.

https://solarsolution.cz/solarni-systemy-ohrev-vody-sol2/

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
před 41 minutami, African napsal:

E-on už začíná vypadat docela lépe co se plynu týká, mám ještě dva měsíce 🙏 ČEZ normální šmejdi, co na to říct 🤮

Proč ČEZ šmejdi? Já nám naštěstí na elektriku ještě rok a půl fix, ale plyn mě končí ke konci roku...

Odkaz ke komentáři

Mi se to pomalu taky blizi, tak davejte, borci! Ja pak taky neco pridam, az budu zjistovat ceny. Jako zatim nevim, jestli zustanu u Innogy, v soucasnosti maji plyn za 1,95.-kc za kW. Akorat jsem tam v minule kalkulaci [viz vyse] nezahrnul dalsi poplatky a DPH, takze kdyz sem to ted hodil do kalkulacky Innogy, tak se spotrebou 42 MW mi vychazi mesicni zaloha 9600.- kc. Realne sem mel spotrebu tuhle sezonu necelych 39 MW, ale byla velmi mirna zima, takze radeji pocitam trochu navic. 

Kdyz sem udaj 42 MW dal do kalkulacky plynu EOn, tak mi na tohle s fixem jeden rok vybehlo 6600,- kc za mesic. 

Fakt je ten, ze Innogy ma tu kalkulaci udelanou divne a maji tam jeste nejake slevy pro stavajici zakazniky. Bude rozhodujici jejich konkretni nabidka na muj konkretni dotaz.

No, jeste to bude zajimave, zacnu to pomalu resit, obeslu velke dodavatele [nejake riskovani s pochybnyma dodavatelama zkouset nebudu] a uvidime, co mi nabidnou a podle toho.

Odkaz ke komentáři

Mne skoncila dvouleta fixace elektriny u Innogy ted v breznu... poslal mi dodavatel nejake info a odkaz na novy cenik?... ne, nikde ani hlaska, infoemail nic... ldybych si sam nevzpomnel, tak si toho ani nevsimnu... jen mi na netu vyskocil predpokladany nedoplatek na konci zuctovaciho obdobi, protoze dosavadni zalohy nestaci... a jen z dopoctu, o kolik jsem si zvedl sam zalohy, abych eliminoval ten predpokladany nedoplatek, dovozuju, ze mi zdrazili cca o 90%... a jestli mi dali nejakou slevu jako dlouholetem zakaznikovi nebo mi dali novou plnou cenu, to ted prave ani nevim...

Odkaz ke komentáři

petr_cha: Tak u plynu to podle Innogy kalkulacky dela asi tak stejne. 

Kazdopadne diky za info, ze na to serou, budu se informovat zavcasu. Ja bych mel mit konec tusim nekdy kveten/cerven. V te smlouve sem to nenasel, mam jen zacatek 1.6.2021, ale konec nebo jestli je to presne na 24 mesicu, sem tam nenasel. 

Odkaz ke komentáři

Taky nám teď dojíždí smlouva na elektřinu, no nikomu se zlevňovat nechce, eon začal jako první a připadá mi z těch větších teď jako nejvýhodnější, ale zkusíme zůstat u čezu. Hlavně bych teď nefixoval, věřím že to půjde dolů. Co se plynu týče tak máme ještě na rok fix. Spotřebu máme za posledních 7 let cca 1080 kubíku za rok. Barák starej cca 8 let, zatepleno poctivě, většina oken na JZ. U těch starých baráku je to horší no.

Odkaz ke komentáři

Jak říkáš, fix je v tuhle chvíli největší možná blbost. Já jsem teď bez fixu i závazku, můžu jít kamkoli... A stejně zatím bez závazku všichni shodně vyčkávají těsně pod stropem. Kdekoliv jdou výrazněji níž, je to vždy na rok a půl - dva smlouvy. Což je jasný, že bude nevýhodný. Za chvíli to bude jak s povinným ručením, že budu přecházet od jednoho k druhýmu furt a dokola, jako u blbejch.

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Gustaf napsal:

Proč ČEZ šmejdi? Já nám naštěstí na elektriku ještě rok a půl fix, ale plyn mě končí ke konci roku...

Gustafko, ty se furt tomu ČEZu tak krásně divíš 😁 Při dnešních cenách plynu mě jako stálemu zákazníkovi hrdě nabídli plyn v akci na tři roky, první rok strop, druhý levnější a třetí rok se dostanu prý na bezkonkurenční cenu ..... ano cenu E-onu kterou mi nabídli jako novému zákazníkovi hned od začátku, třeba proto? Nebo to je fér? Možná že v této zemi ano, protože já už pomalu nevím zda-li černá není bílá 🥴

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, African napsal:

Gustafko, ty se furt tomu ČEZu tak krásně divíš 😁 Při dnešních cenách plynu mě jako stálemu zákazníkovi hrdě nabídli plyn v akci na tři roky, první rok strop, druhý levnější a třetí rok se dostanu prý na bezkonkurenční cenu ..... ano cenu E-onu kterou mi nabídli jako novému zákazníkovi hned od začátku, třeba proto? Nebo to je fér? Možná že v této zemi ano, protože já už pomalu nevím zda-li černá není bílá 🥴

Já nevím, proto se ptám...já jsem u nich už dlouhá léta a vždy v pohodě. Tak mě zajímala tvá zkušenost...nic víc. Myslím, že tenhle rok se to nějak urovná a bude zase líp....snad.

Odkaz ke komentáři

před 11 minutami, Gustaf napsal:

Já nevím, proto se ptám...já jsem u nich už dlouhá léta a vždy v pohodě. Tak mě zajímala tvá zkušenost...nic víc. Myslím, že tenhle rok se to nějak urovná a bude zase líp....snad.

Mě už bombardují nějaký ten měsíc se super nabídkami a kdybych na ně nedávno dal co doporučovali, tak už mám podepsaný na další dva roky strop 😤 Innogy v té době doporučila vyčkávat, nefixovat a měli pravdu, samozřejmě nějaké ty výhledy mají ať mi nikdo neříká. Já prostě od ČEZu odejdu už jenom z principu, když si uvědomuji zpětně jak mě chtěli pouze okrást. Je to mega nefér za ta léta co u nich jsem, mi doporučovat nevýhodné smlouvy. Elektriku mám taky ještě na rok a něco fix, ale taky pak skončím.... Příští týden hodím na střechu ohřev vody, ještě chvilku počkáme co nabídne Eon, Innogy nebo Centropol a rozhoupu se, ale měl bych se už teď dostat na plus mínus celkovou roční cenu co jsem byl doteď, tak snad to klapne.

Odkaz ke komentáři

V 19. 3. 2023 v 19:54, African napsal:

Hm, to jsme na tom podobně... teď jsem platil okolo třiceti a mávnutím proutku jsem na osmdesáti...🤪 Za 14 dní dávám ohřev vody na střechu a krbovky, tak uvidím kam se dostanu. Horší je, když vidím kam ta EU bezemisně míří, tak do budoucna tomu plynu moc nedávám 😤

Ať ti to udělají, že i do ohřevu může jít voda ze "střechy" lepší ohřívat vlažnou, než studenou. U nás se to pak dodělávalo, na startu to nebylo. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...