Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vidím to taky tak. V podstatě už neexistuje žádný racionální důvod, proč kupovat drahé hodinky u našich prodejců, kteří ze sebe dělají hogofogo, ale přitom o nějaké profesionalitě se jim ještě ani nezdálo. (Nějaká ta výjimka samozřejmě potvrzuje pravidlo). Přitom venku člověk nakoupí zpravidla levněji a ještě má z nákupu dobrý pocit oboustranně výhodné a příjemné transakce. Navíc se to dá prakticky vždy spojit s pěkným výletem. Ale asi nejsme pro ty naše "obchodníky" rozhodující cílová skupina, aby se museli nějak snažit. Takže já mám už dávno jasno, že až si budu chtít koupit nějaké opravdu slušné hodinky, tak si pro ně rozhodně zajedu poněkud západněji od Prahy... A možná by nebylo od věci, kdyby tohle dalo těm našim "elitním prodejcům" najevo víc potenciálních zákazníků. Možná kdyby dostali pár mailů v tomto duchu: "Díval jsem se na ty nové IWC Portuguese u Vás ve výloze, ale než abych se zase doprošoval Vašeho neochotného personálu, tak jsem si pro ně radši zajel do Mnichova / Drážďan / Vidně / Baselu, apod. ...", tak by se třeba začali trochu zamýšlet nad svým přístupem. B)

Odesláno

Je to jen o lidech, bohužel když není feedback tak se to nezmění. Já jsem byl hodně spokojený s nákupem u Bechyně a budu si to ještě dlouho užívat :)

Návštěvník Tada
Odesláno

Ne, skutečně není důvod nakupovat u prodejce, který z jakéhokoliv důvodu nesplňuje mé představy. Do Drážďan je blízko...

Odesláno (upraveno)

Snad můžu mluvit i za Pafelika, když zmíním, že konkrétně v Carollinu po naší zkušenosti hodinky určitě kupovat nebudeme. O výhodách nákupu v zahraničí samozřejmě není pochyb. Ale chtěli jsme prostě vědět, co nás čeká v pražských hodinářstvích.

Tada: já vím, ta moje datumovka, to by položilo nejednoho prodejce :D

Upraveno uživatelem Chorche
Odesláno
  V 9. 2. 2011 v 20:52, 'Pafelik' napsal:

Nejlíp se kupujou hodinky od lidí tady na foru! Tomu se žádnej prodejce nevyrovná!

Naprostý souhlas :smile_anim:
Návštěvník Tada
Odesláno

A jen tak na okraj, slyšel ještě někdo další, že Carollinum by mělo v budoucnu mít zastoupení pro Langeho a syny?

Odesláno (upraveno)
  V 9. 2. 2011 v 20:52, 'Pafelik' napsal:

Nejlíp se kupujou hodinky od lidí tady na foru! Tomu se žádnej prodejce nevyrovná!

No s tebou se kšeftuje každopádně dobře, ty v tom hodně lítáš Posted Image Posted Image Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno
  V 9. 2. 2011 v 21:18, 'Tada' napsal:

A jen tak na okraj, slyšel ještě někdo další, že Carollinum by mělo v budoucnu mít zastoupení pro Langeho a syny?

No, i kdyby, tak ten borec ti je stejně nenechá vyzkoušet :D
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Je to fakt o lidech, byl jsem v carollinu v poslední době třikrát a asi jsem měl štěstí, jednou to bylo řekněme průměrný, jednou dobrý a naposled výborný. Rozhodně jsem si nepřipadal jako nevítanej host ani v jednom případě. Fakt je, že na "staršího pána", zmiňovanýho výše, jsem nenarazil..

Návštěvník Tada
Odesláno

Lange a Synové už mají Carollinum psané jako autorizovaného dýlera...

Odesláno
  V 8. 2. 2011 v 21:06, 'tmoris' napsal:

kdyz to tady tak ctu, tak prestavam rozumet tomu, proc by nekdo chel nakupovat tyto kousky jinde nez treba ve velmi blizko polozenych drazdanech..

Přesně tak!

Před 3 lety jsem v Drážďanech kupoval PAM a teď jsem se ptal na cenu jiných a odpověděl mi borec, u kterýho jsem je kupoval (jméno jsem zapomněl hned tehdy). Nicméně byli jsme tam s manželkou a malou holčičkou. Borec se zeptal, jak se má holčička a jestli ještě Paneraie mám. Co na to říct?

(Troufám si tvrdit, že tam mají větší frmol, než na Pařížské).

Odesláno
  V 1. 3. 2011 v 6:18, 'Jeremy' napsal:

Přesně tak!

Před 3 lety jsem v Drážďanech kupoval PAM a teď jsem se ptal na cenu jiných a odpověděl mi borec, u kterýho jsem je kupoval (jméno jsem zapomněl hned tehdy). Nicméně byli jsme tam s manželkou a malou holčičkou. Borec se zeptal, jak se má holčička a jestli ještě Paneraie mám. Co na to říct?

(Troufám si tvrdit, že tam mají větší frmol, než na Pařížské).

To je perfektní. I když bych si spíše tipnul na poznámku ve firemním IS, ale i tak je to super?
Odesláno
  V 1. 3. 2011 v 8:18, 'kubson' napsal:

To je perfektní. I když bych si spíše tipnul na poznámku ve firemním IS, ale i tak je to super?

Tak to nejspis bude, ale me to vubec nevadi. Je fajn, ze si s tim daji tu praci, aby ke kazdemu zakaznikovi priradili par udaju a pri dalsim kontaktu to zase z databaze vylovili. Pred 100 lety, kdyz operovali jen v ramci mesta, mohli znat vsechny zakazniky jmenem. Pri dnesnim akcnim radiusu a rozptylu zakazniku vsude po svete si jen pomahaji soucasnymi prostredky. Proste to umi a delaji to dobre!
Odesláno
  V 1. 3. 2011 v 9:27, 'skalis' napsal:

Tak to nejspis bude, ale me to vubec nevadi. Je fajn, ze si s tim daji tu praci, aby ke kazdemu zakaznikovi priradili par udaju a pri dalsim kontaktu to zase z databaze vylovili. Pred 100 lety, kdyz operovali jen v ramci mesta, mohli znat vsechny zakazniky jmenem. Pri dnesnim akcnim radiusu a rozptylu zakazniku vsude po svete si jen pomahaji soucasnymi prostredky. Proste to umi a delaji to dobre!

Ano a tak to má být. V Mandarinu či FS také díky CRM "vědí" hned a člověk to tak nějak očekává.

Posledně, když jsem šel po Pařížské, napadlo mě zastavit se v Carollinu, ale raději jsme si s kamarádem odpustil potenciální negativní zážitek. Tohle je škoda, protože i když "není na světě člověk ten...", povědomí o prodejně dražších hodinek a šperků by mělo být jiné i pro ty, co se denně neukazují v TV či bulváru ;)

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)

No já musím Carollinum docela pochválit, v pátek jsme se tam byli před srazem s Jay Dollem mrknout na Lange Söhne a všechno proběhlo v pořádku, prodavači příjemní a jeden dokonce velice znalý hodinek, které prezentoval, takže zkušenost pozitivní.

Upraveno uživatelem Tada
Odesláno

Je to tak. Ať jen nehaním, tak po dlouhé době jsem se odhodlal jít do Carollina, abych se podíval na kolekci hodinek A. Lange, kterou mají nově na krámě. Vědom si zkušeností z minula jsem byl velmi ostražitý, abych náhodou nepotkal své neoblíbené prodavače. Ale skutečně, opak byl pravdou. Nejdříve nás obsluhovala mladší slečna se znalostí šperků, která poměrně užasle sledovala náš rozhovor nad krokovým ústrojím těch hodinek, a nebyla schopna dodat slova. Říkala nám opakovaně, abychom s dotazy počkali na jejího kolegu, který se v těch hodinkách lépe vyzná. Mé obavy z toho, o kterého kolegu se jedná se rozplynuly v momentě, kdy se objevil u nás. Mladší chlapec, mezi 30 a 40 lety, na tváři náznak licousů jako měl Elvis, ale dokázal mne naprosto ohromit svými znalostmi o těch hodinkách. To byl snad opravdu první prodavač hodinek v ČR, se kterým se dá opravdu fundovaně a na úrovni bavit o hodinkách. Nebyl zaskočen dotazy, ba naopak se těšil na co se kdo z nás zeptá. Musím uznat, že sledovat jak Tada diskutuje o těžce odborných aspektech výroby v Glashütte s prodavačem, který ví o čem je řeč, mne uchvátilo. Takže můj závěr z páteční návštěvy Carollina je, pokud potkáte tohoto prodavače, tak máte opravdu štěstí, protože si dobře pohovoříte

Odesláno
  V 6. 3. 2011 v 20:43, 'Jay Doll' napsal:

...pokud potkáte tohoto prodavače, tak máte opravdu štěstí, protože si dobře pohovoříte

Souhlasím, měl jsem štěsí na tohoto pána, přístup ukázkovej, příjemný popovídání..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...