Xenomorfus Odesláno 17. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2023 Ivane, ja pouzivam na kole mobil a mapy.cz . Citelnost na slunci pohoda. Drzak na mobil takovy levny gumak za slabe dve stovky. Mozna spise problem v displeji telefonu nebo to, ze je pred nim ta folie z kapsicky. Zkusit treba zrusit automaticke podsviceni a vyzkouset dat jas na max "na tvrdo". Jinak nevim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 17. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2023 Tenhle garmin mam doma nekdy taky, dokonce i jeden predchozi čb, a proti dnesnim mapam.cz je to slabe. Pomale, malo podrobne, grafika na nic... Zase ale "nepadal", vydrzel dest, narazy atd. proste outdoorove reseni. Jas na telefonu je potreba nastavit naplno, i tak neni jako ten garmin, ale to zase nevydrzi baterka, takze je potreba displej vypinat. Ja zapinam displej jen na krizovatkach. A nebo, pokud mas e-kolo a moznost dobijeni telefonu z baterie kola, tak to nevadí. Jeste se mi stalo, ze se mi na starym telefonu vyklepala SIMka a kazdou chvili chtel reset. Proste na ty otresy to neni delane. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 18. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2023 Já si trasu nejdřív trochu nastuduju (abych už z těch technologií úplně nezakrněl - když jde teda o sport, ať trochu sportuje i mozek ) a telefon s mapama.cz vytahuju z brašny jen, když nevím. Na obyč kole teda, ale to snad neva při tomhle dotazu A tak čtyři roky zpátky jsem nevozil mobil vůbec (přestože tyhle moderní způsoby navigace při turistice jinak propaguju a říkám, že papírová mapa je mrtvá) a mapu jenom kde jsem to neznal a nebyl si jistej, že to dám bez ní nebo třeba když to nevypadalo nejlíp s počasím a potřeboval bych operativně radikálně měnit trasu (ale i v takovém případě se dá prostě jenom otočit). A jinak kde to znám a jezdím pravidelně, žádnej mobil ani mapa s sebou (akorát doma mě to trochu vyčítají: "Co kdyby se ti někde něco stalo."), dává mi to takovej nějakej pocit nesvázanosti, kterej mám rád - sednu na kolo a doslova všechno nechám doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 18. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2023 Když už jsme u těch map. Já mám takový zvyk, že si koupím vždy papírovou mapu místa kam pojedu a fixem si kroužkuji, co chci navštívit. Samozřejmě v dnešních časech mám i mapu v mobilu. Ta papírová mi přijde přehlednější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 18. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2023 (upraveno) No, tak to je zrovna věc, ve které mobil papírovou mapu nepřekoná - přehlednost. Leda by měl displej velikosti 0,2 m2 Tenhle argument často starší lidé (turisté) používají, byť většinou už mají smartphone. A jako když už jsme teda u toho a kola, pořád ty brašny s fólií, pod kterou se dává vhodně přeložená mapa, existují, ne (nebo i jen nějaký držáky)? I když slunce může čitelnost (vlivem lesku a odrazů) znemožňovat jako u displeje (u kterého se k tomu navíc přidává jeho jas). Upraveno 18. března 2023 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 18. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2023 Mam novych (<25 let) turistickych map 1:50.000 cca 20, cena okolo 100 Kč (ale uz jsem je tak 10 let kupoval), za me je to po nastupu Mapy.cz ukazkove mrtvy business. Samozrejme na planovani trasy jsou lepsi, ale od toho je PC nebo tablet. Uz jsem ty tistene mapy nevytahl leta. Mam samozrejme i štos starych map 1:100.000, ale to je fakt na vyhozeni. Jinak stare mapy i (pasivne) sbiram, je to hezke, ale na navigaci uz je dnes telefon lepsi. Navic i meritko 1:50.000 je treba pro prujezd vetsi obci moc male a clovek tam casto bloudil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 28. března 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2023 Máme doma další přírůstek, Monča si nakonec koupila Haibika, protože v NA je velká prodejna se servisem, navíc to byl takový sňatek z rozumu, jde o model Hardseven 5, modelový rok 2021-22 a byl za zajímavou cenu, takže zkousla i nepříliš atraktivní barvu. Baterka je jen 500 Wh, ale 100 km nejspíš ujede, s Mončou určitě, jako bývalá cykloturistka upaluje i na e-kole často přes 25 km/h, tedy bez pomoci motoru. Mimochodem, v názvu je skryto to základní - hardtail a 27,5" kola. Dokoupila pár věcí a na mou radu i odpruženou sedlovku (musí na ni dát ještě návlek). Zatím jsme dali jen prvních 20 km ale vypadá to dobře. K mapám - zůstanu u mapy.cz, ale displejů není nikdy dost a mého prastarého Garminka na řídítkách nechám také. Dostal jsem tip, že na plánování je bezva mobilní aplikace šlappeto a opravdu vypadá dobře, i když si s ní zatím hraju jen v obýváku. Papírovou mapu nic nenahradí, nevyjíždím bez ní na motorce, nesedám do éra, na kolobrndě či e-kole si ji neberu, pokud jsem ve známém regionu, ale na dovču atd. ji určitě nevynechám, i když uznávám, že proti elektronice má mouchy v komfortu, navigaci, zoomování, velikosti, automatické otáčení, vyhledávání......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vsudybyl Odesláno 28. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2023 Před hodinou, Ivan Lelák napsal: Máme doma další přírůstek, Monča si nakonec koupila Haibika, protože v NA je velká prodejna se servisem, navíc to byl takový sňatek z rozumu, jde o model Hardseven 5, modelový rok 2021-22 a byl za zajímavou cenu, takže zkousla i nepříliš atraktivní barvu. Baterka je jen 500 Wh, ale 100 km nejspíš ujede, s Mončou určitě, jako bývalá cykloturistka upaluje i na e-kole často přes 25 km/h, tedy bez pomoci motoru. Mimochodem, v názvu je skryto to základní - hardtail a 27,5" kola. Dokoupila pár věcí a na mou radu i odpruženou sedlovku (musí na ni dát ještě návlek). Zatím jsme dali jen prvních 20 km ale vypadá to dobře. K mapám - zůstanu u mapy.cz, ale displejů není nikdy dost a mého prastarého Garminka na řídítkách nechám také. Dostal jsem tip, že na plánování je bezva mobilní aplikace šlappeto a opravdu vypadá dobře, i když si s ní zatím hraju jen v obýváku. Papírovou mapu nic nenahradí, nevyjíždím bez ní na motorce, nesedám do éra, na kolobrndě či e-kole si ji neberu, pokud jsem ve známém regionu, ale na dovču atd. ji určitě nevynechám, i když uznávám, že proti elektronice má mouchy v komfortu, navigaci, zoomování, velikosti, automatické otáčení, vyhledávání......... Super. Bude určitě spokojená. Jakmile zjistí, že i na EBiku dostaneš pořádně zabrat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 28. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2023 Ivane, vypada fajn. Mam sice trekoveho e-bikea [vlozka pro zarputile cestinare], ale mam stejnou baterku a 100km da. Samozrejme zalezi na profilu trati, ale pro takovou tu nedelni vyjizdku napohodu. Preji hodne spokojenych kilometru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 29. března 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2023 před 17 hodinami, vsudybyl napsal: Super. Bude určitě spokojená. Jakmile zjistí, že i na EBiku dostaneš pořádně zabrat To nemusíme zjišťovat, že je ekolo sport a když se chce, tak stejně náročný jako běžné kolo, už víme...:-) před 16 hodinami, Xenomorfus napsal: Ivane, vypada fajn. Mam sice trekoveho e-bikea [vlozka pro zarputile cestinare], ale mam stejnou baterku a 100km da. Samozrejme zalezi na profilu trati, ale pro takovou tu nedelni vyjizdku napohodu. Preji hodne spokojenych kilometru. Také jsem to zjišťoval a 100 km je reálných, už mi tady někdo psal že by ujel možná i 140 km. Ono záleží na hodně věcech, jak píšeš - profil trati, hmotnost, rychlost, zvolená podpora motoru, řazení.. Monča jezdí sportovním stylem, i na ekole často přes 25 km/h, takže 100 km nebude problém. Včera jsem našel odkaz na stránky Bosch s orientačním výpočtem dojezdu podle druhu kola, pneumatik, kol, motoru, baterky, hmotnosti, způsobu jízdy atd. Je to jen taková sranda, hrubý nástřel, ale je vidět, jak se dojezd mění např. s lehčím převodem a vyšší frekvencí šlapání, nebo s jinými pneumatikami, popř. při změně jiného parametru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 29. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2023 V 15. 3. 2023 v 17:38, Jarett napsal: Cca za měsíc bude na světě nové Levo SL ... vyšší výkon, nižší váha, delší dojezd ... počkej si Znamená to, že ty dnešní modely budou v akci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 29. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2023 před 2 minutami, Traveller napsal: Znamená to, že ty dnešní modely budou v akci? Jsou v akci cca od prosince ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 21. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2023 Tak asi po trech tydnech, po ceste do prace, zase slunicko. Uz skoro jinak, nez v desti, neumim jezdit :-D. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 21. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2023 Ať už ta zkur..ná zima táhne do pr..le, ciwe fakt na nervy. Jo a naše krásná Vysočina dostala od kůrovce brutálně na prdel. Tady byl ještě loni na podzim hustý les Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 30. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2023 V 3. 12. 2022 v 18:54, Duke650 napsal: Jak asi víte, letos jsem naskočil na vlnu light-e-mtb strojů a pořídil jsem BH iLynx 7.7. Max krouťák 65 Nm je o kus méně, než mají plnotučná elektrokola, ale na 17 kilo je to víc než dost - na všechno mi zatím stačil ten nejnižší stupeň podpory. Proč to píšu... protože se právě objevil nový a tuze sexy ebike Scott Lumen s motorem TQ a krouťákem 50 Nm, tak si prosím někdo kupte model 910, ať si můžeme udělat společnou vyjížďku a porovnat oba stroje https://www.bhbikes.com/en_INT/bikes/bicicletas-electricas-de-trail-y-enduro/bicicletas-electricas-de-cross-country/ilynx-race-carbon-lt-7-7?c=nnn https://www.scott-sports.com/cz/cs/lumen Jelikož výhledově přemýšlím o druhém kole na kopcovitější trasy a ještě docela dobře zvládám klasiku tak tohle bude pro mě jak dělané. Nějaké tipy už tahám od Duka. Je tady ještě někdo kdo se motá okolo těchto kol a mohl by něco doporučit?Cena cca 80t +- nějaký litr. Něco už jsem si o tom načetl,ale osobní zkušenosti od vás určitě pomůžou víc. Ohledně ceny je v hledáčku Orbea,BH a dál ? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 30. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2023 (upraveno) Focus Raven2 jsem měl půjčený na víkend, pohon Fazua po upgrade FW na BlackPepper dobrý, ale nechci hardtail Wilier 101X je podobný, akorát barevnější s italským šmrncem Trek E-Caliber je už přes 100, ale měl bys pohodlný soft-tail místo hard-tailu (asi bych tomu neříkal full...) https://ebike-mtb.com/erster-test-focus-raven-fazua-e-mtb/ https://wilier.com/en/my2023/world/endurance-bikes/e-bikes/101x-hybrid https://www.kursport.cz/trek-e-caliber-9-6-2022-lithium-grey-trek-black-xl Upraveno 30. dubna 2023 uživatelem Duke650 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 30. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2023 (upraveno) ten Raven i Wilier je asi out,nikde jsem nenašel Upraveno 30. dubna 2023 uživatelem vraby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 30. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2023 Nebo ještě toto, ale váha je už 22-23 kilo https://www.canyon.com/cs-cz/elektrokola/horska-elektrokola/grandcanyon-on/grand-canyon-on-9/3122.html?dwvar_3122_pv_rahmenfarbe=BK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 1. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2023 Něco už jsem prolezl a v této váze už je větší výběr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vsudybyl Odesláno 11. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2023 Mondraker. má ho žena. Mohu doporučit. Je tam bosch. https://e-kolavysocina.cz/produkt/mondraker-prime-29-2022/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se