odjinud Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května Tak Porsche s e-kolama konci, co jsem zaznamenal, zpráva tak 5 dni stará
Pačes Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května VW Docela mě zajímá u čeho skončíš.. Je fakt že pokrok nezastavíš, ale můj gravel Specialized Turbo Creo v karbonu váží komplet 14kg a to je malá baterka a slaboučkej motor... je fakt že mám trochu bytelnější kola, ale stejně u Turbo levo (najeto asi 7000km) mám vyladěno na 22,5 se 700 baterkou a pochvaluju si že je celkem lehký na to co umí... Dej vědět.
Ivan Lelák Odesláno 17. června Autor Nahlásit Odesláno 17. června Letos se snažíme jezdit trochu víc. Oby máme Haibike Hardnine, takže s neodpruženým zadkem, ale s odpruženou sedlovkou, což je super na dírách v asfaltu nebo naopak vzedmutém asfaltu, vystupujících kořenech, železničních přejezdech a tak. Ale o tom psát nechci. Já mám 630 Wh baterku, motor Yamaha, Monča 500 Wh a Bosch. Jezdíme svižněji, tepovka 130-160, oba za sebou máme cyklistickou minulost, takže spíš lehčí převody, frekvence, z 90% přípomoc ECO a odhadem tak 20% trasy jedeme rychleji než 25 km/h, tedy už bez přípomoci. Většinou jezdíme asfalt, menší kopečky a vítr jo, ale půlka trasy je obvykle po rovině. Výsledkem je, že Monča na svou baterku ujede tímhle stylem dobrých 120 km a ještě má rezervu, já 150 km. V horách a terénu by se to určitě snížilo, ale i tak mi to přijde super a říkám si, že pro naše potřeby je takováhle kapacita baterek plně dostatečná. Jak to máte s dojezdem a stylem jízdy vy? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
zacik Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června k tej baterke....fakt zavisi od profilu, ja som si pozical manzelkin Focus s 625wh bateriou a jeden vyjazd na Kralovu holu (cca 1100m vyskovych a 12km asfaltka) zobral cca 70% baterky. Ale isiel som na "turbo" a takmer stale 25km/h.
Ivan Lelák Odesláno 19. června Autor Nahlásit Odesláno 19. června V 17. 6. 2026 v 10:02, zacik napsal: k tej baterke....fakt zavisi od profilu, ja som si pozical manzelkin Focus s 625wh bateriou a jeden vyjazd na Kralovu holu (cca 1100m vyskovych a 12km asfaltka) zobral cca 70% baterky. Ale isiel som na "turbo" a takmer stale 25km/h. Souhlas - zatímco my teď jezdíme 80% rovinu a 20% menší kopečky, 80% asfalt + 20% lesní cesty, lehčí převod, minimální dopomoc motoru, rychlost často nad 25 km/h, tedy bez motoru, Ty jsi to vyzkoušel v opačném módu. A ještě musím zmínit hmotnost - od loňska jsem dost zhubnul a na menší hmotnost reaguje spotřeba také dost výrazně. Určitě má vliv i velikost kol, pneumatiky a tlak v nich, odpružení atd., jen jsem chtěl poukázat na to, že vhodným - navíc zdravým - způsobem jízdy se dá dosahovat velmi vysokých dojezdů, které jsem ani nečekal.
ATOM Odesláno 19. června Nahlásit Odesláno 19. června @Ivan Lelák jak jso spokojen s tim motorem od yamahy ? Predpokladam ze mas nejaky typ od modelu PW. Udajne jsou to, co se tyce odolnosti, zivotnosti a rozebiratelnosti -opravitelnosti nejlepsi motory, ktere se do kol davaly. Hlucnost kroutak apod. neresim.
Ivan Lelák Odesláno 19. června Autor Nahlásit Odesláno 19. června před 31 minutami, ATOM napsal: @Ivan Lelák jak jso spokojen s tim motorem od yamahy ? Predpokladam ze mas nejaky typ od modelu PW. Udajne jsou to, co se tyce odolnosti, zivotnosti a rozebiratelnosti -opravitelnosti nejlepsi motory, ktere se do kol davaly. Hlucnost kroutak apod. neresim. Hele, velmi spokojen, ale každý si asi bude chválit to co má. Je to Yamaha PW-ST, už tenkrát byly jiné motory s trochu větším krouťákem, ale rozhodně mi zátah nikdy nechyběl. Při jízdě nad 25 km/h motor nepomáhá, necítím žádný odpor. Možná i proto je možné přepínat režimy ECO1-ECO2-Standard-High-Turbo + automatiku, která přidává od nuly po max podle toho, jak se opřeš do pedálů - na to skoro nejezdím, jen občas pro zábavu, protože tě to vystřelí dopředu a zadní kolo si na šotolině hrábne. Píšu to ale proto, že nejslabší ECO 1 přidává tak málo, že se to cca vyrovná jízdě na neektrokole - motor jen vyrovnává vyšší hmotnost, odpor pneumatik atd. Dokonce jsem to zkusil srovnat s nelektro od KTM a je to fakt podobný pocit, takže za mne super. Hlučnost ve srovnání s Bosch asi stejná. S motorem jsem zatím neměl problém, jen jezdím.. 1 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se