Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zajímalo by mě, jestli někdo řešíte tak jako já, že tyhle B-Uhren navazují na tradici Luftwaffe, která sloužila nacistickému zlu. Za mě - tyhle hodinky se mi líbí, ale nidky si je právě kvůli tomu nekoupím...

Odesláno

Zajímalo by mě, jestli někdo řešíte tak jako já, že tyhle B-Uhren navazují na tradici Luftwaffe, která sloužila nacistickému zlu. Za mě - tyhle hodinky se mi líbí, ale nidky si je právě kvůli tomu nekoupím...

Upřímně řečeno, vůbec to neřeším. Hodinky za to nemůžou.

Odesláno

Ty hodinky s tím nemají co dělat... Originály WWII bych si nekoupil, ale děda který zažil péči zla velmi důkladně, nikdy nedal dopustit na svou Leicu a do smrti měl za nejlepšího kamaráda "sudeťáka" odsunutého po válce...
Odesláno

Hodinky s tím sice nemají co dělat, koneckonců i zbraně sami nestřílí, ale i tak je to pro mě vyjádření názoru nositelů hodinek.

Odesláno

Nebyl bych tak přísný, protože by si někdo mohl položit otázky, jako například tyto:

1) Čím se živil za války švýcarský hodinářský průmysl (rozuměj průmysl jemné mechaniky), když Švýcarsko bylo uprostřed území Osy? Vadí to dnes někomu?

2) Jak je možné, že mohly vzniknout hodinky B-uhren na ruský způsob, popsané v tomto vlákně? Diskuse je tam patřičně hustá.

3) Jak jem možné, že i ten, kdo fašisty/nacisty měl důvod nenávidět na život a smrt, tyto věci neřešil:

Posted Image

Odesláno

Luftwaffe byla řadová složka armády, ty lidi narukovali a nemuseli s nacisty sympatizovat. Ve válce bohužel platí: zabít nebo být zabit. Na obou stranách.
Odesláno

Spousta lidí tady sbírá Sturmanskie apod., které taky "sloužily Zlu"... Walther PP je úžasná pistole, i když byla m.j. ve výzbroji nacistické Kripo... Za Hitlera byl vyvinut VW Brouk... IMHO ztotožňovat předměty, resp. jejich sběratele, s desítkami let starými ideologiemi je nesmysl a pseudoproblém. Pokud se samozřejmě nedekoruješ křížem s dubovými ratolestmi :)

Odesláno

Hodinky s tím sice nemají co dělat, koneckonců i zbraně sami nestřílí, ale i tak je to pro mě vyjádření názoru nositelů hodinek.

simtě si nekupuju IWC, Laco, Wempe, Stowa, Lange všechno to byli zmetci, co dodávali wehrmachtu, neřeš jakýkoli Rusáky, bo Stalin vlastních pobil víc než nacisti, na Seiko zapomeň, Japonci dělali sodu půlce Asie, chraň se před talošskými Panerai, to je jasný. Hamiltony na ruku neber, protože je nejspíš měl na pazouře někdo z paluby Enola gay, hamilton byl ofiko dodavatelem US army , čínský seagull kvůli kulturní revoluci nebo teroru v Tibetu bych poplil. Ještě jukni, co měli na pazouře wocasové jako Charles Manson nebo Breivik a pak si snad vybereš :D
Odesláno (upraveno)

Koukám, že samej nácek tady :-)

Hele, budu prodávat gestpáckej kabát, nechcete? :-))

Opatrne chlapce, než někoho titulujes nackem. Za to ze víme o historii víc než ty a nesouhlasíme a názorem ze "věci" jako hodinky, auta, apod. mohou za hrůzy valky, tady laskave nikoho neurazej a nenazivej nackem. Normálně na ulici bych ti dal přes hubu ty hrdino! Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno (upraveno)

Neopomíjejte auta - Mercedeskou jezdili Heydrich, Goering atd. atd., Horch (Audi) byly vládní limuzíny, Wehrmacht jezdila náklaďákama Opel a (ó hrůzo) teréňákama Škoda (takže i na Ochcáfku zapomeň) :)

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno (upraveno)

Tak se vrátíme k tématu . Já měl chvilku klasiku od Stowy , plne dýnko a manuální nátah. Sice velikostně jsou menší než origo, ale i tak nic neztrácejí na své přehlednosti a díky tomu, že jsou menší, tak se velice pohodlně nosí. A Stowu jsm vybral pro její historii ve výrobě těchto hodinek.

Jo a manuál je u těchto hodinek jasnej ne ))))

Upraveno uživatelem patriknapr
Odesláno (upraveno)

Tak se vrátíme k tématu . Já měl chvilku klasiku od Stowy , plne dýnko a manuální nátah. Sice velikostně jsou menší než origo, ale i tak nic neztrácejí na své přehlednosti a díky tomu, že jsou menší, tak se velice pohodlně nosí. A Stowu jsm vybral pro její historii ve výrobě těchto hodinek.

Jo a manuál je u těchto hodinek jasnej ne ))))

To asi bude nejlepší. :-)

Svůj názor jsem řekl, rád jsem poznal ty vaše, ale i tak si pilotky a lá luftwaffe nekoupím. Proč, jsem už napsal.

Ještě k výlevu Frantíka - to bylo jako vtip na bandicootův "sieg!", du Held, ale chápat tě to nenutím.

hlavně, že je sranda... zajímavé, že někdy vyplyne z malicherných věcí :-)

-- hogwt --

Upraveno uživatelem odjinud
Odesláno

To asi bude nejlepší. :-)

Svůj názor jsem řekl, rád jsem poznal ty vaše, ale i tak si pilotky a lá luftwaffe nekoupím. Proč, jsem už napsal.

Ještě k výlevu Frantíka - to bylo jako vtip na bandicootův "sieg!", du Held, ale chápat tě to nenutím.

hlavně, že je sranda... zajímavé, že někdy vyplyne z malicherných věcí :-)

-- hogwt --

Mas idiotskej smysl pro humor, ale ok. Hlavně ze je mír.
Odesláno

je to pro mě vyjádření názoru nositelů hodinek.

U me z toho tak lehce nevyklouznes.

Rozhodne jsi to nemyslel zertem, jak se to ted snazis obracet. Problem neni tvuj vztah k B-Uhr, ale to, co jsi napsal vyse uvedenou vetou.

Ja B-Uhr mel, takze zapadam ve tvy primitivni sablone mezi ty, co "vyjadruji nazor".

...ale zatim nenapadne, jenom hodinkama, cekam az prijde ten den.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...