USER47 Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2015 Masovka je to obojí, Tissotů se ovšem asi prodá o dost víc...tady jsou nějaký odhady, těžko říct jak přesný.http://www.watch-insider.com/economy/figures-figures-figures-estimated-watches-sold-estimated-turnover-major-watch-brands-switzerland-germany/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2015 (upraveno) Masovka je to obojí, Tissotů se ovšem asi prodá o dost víc...tady jsou nějaký odhady, těžko říct jak přesný.http://www.watch-insider.com/economy/figures-figures-figures-estimated-watches-sold-estimated-turnover-major-watch-brands-switzerland-germany/Prave, tak nechapu proc nekdo osocuje Tissot z masovky, s tim ze Certina ne. Upraveno 31. března 2015 uživatelem tano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2015 (upraveno) Nerad beru Jenikecovi iluze, ale Tissot i Certina (+Mido a Hamillton) jsou v rámci SwatchGroup na úplně stejné "Middle Range" úrovni, níž jsou pak už jen "Basic range" plasťáky Swatch a Flikflak. Od roku 1930 Tissot produkoval své strojky spolu s Omegou a od roku 1983 je spolu s řadou dalších uznávaných značek součástí SwatchGroup. Dnešní Tissot má holt štěstí že se dnes "ze švýcarů" opravdu prodává nejvíc, i podle SwatchGroup je to jejich nejproduktivnější značka - a jestli je tohle pro někoho u dané firmy "chyba" a nebo "důvod k odporu", možná by měl zvážit návštěvu mozkoškraba. Jiná věc je že spousta nově příchozích své nakouknutí do světa chronomagorů začíná s kdovíjakýma srágorama na ruce - a ze Swiss značek znají kromě "snobských" Rolád/Breitlí/Hujerek (ke kterým se tu pak pod různými záminkami snaží dopracovat) díky sportovní reklamě už leda Swatch a Tissot - což jsou proto první značky které v prvotním zápalu chronobundusu zkratkovitě odepíší jakožto "tuctovky". Teprve s odstupem času a nárůstem počtu informací se nad podobné kastování povzneseme - a akceptujeme že i v cenové kategorii "pro plebs" se dají pořídit zajímavé kousky. Že se Tissot v rámci SwatchGroup nesnaží o HH je zatraceně dobře vyváženo třeba "baterkovou" řadou T-Touch - stačí zkusit a udělat si názor bez zbytečných předsudků... Upraveno 31. března 2015 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2015 Souhlas, osobně mi je značka Tissot sympatická a nedám dopustit ani na své PRCky. Navíc sponzorují i hokej (IIHF), když si pro srovnání představím ty chudáky cyklisty z TdF co musí se musí na kolech tahat s Festinama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2015 Nerad beru Jenikecovi iluze, ale Tissot i Certina (+Mido a Hamillton) jsou v rámci SwatchGroup na úplně stejné "Middle Range" úrovni, níž jsou pak už jen "Basic range" plasťáky Swatch a Flikflak. Od roku 1930 Tissot produkoval své strojky spolu s Omegou a od roku 1983 je spolu s řadou dalších uznávaných značek součástí SwatchGroup. Dnešní Tissot má holt štěstí že se dnes "ze švýcarů" opravdu prodává nejvíc, i podle SwatchGroup je to jejich nejproduktivnější značka - a jestli je tohle pro někoho u dané firmy "chyba" a nebo "důvod k odporu", možná by měl zvážit návštěvu mozkoškraba. Jiná věc je že spousta nově příchozích své nakouknutí do světa chronomagorů začíná s kdovíjakýma srágorama na ruce - a ze Swiss značek znají kromě "snobských" Rolád/Breitlí/Hujerek (ke kterým se tu pak pod různými záminkami snaží dopracovat) díky sportovní reklamě už leda Swatch a Tissot - což jsou proto první značky které v prvotním zápalu chronobundusu zkratkovitě odepíší jakožto "tuctovky". Teprve s odstupem času a nárůstem počtu informací se nad podobné kastování povzneseme - a akceptujeme že i v cenové kategorii "pro plebs" se dají pořídit zajímavé kousky. Že se Tissot v rámci SwatchGroup nesnaží o HH je zatraceně dobře vyváženo třeba "baterkovou" řadou T-Touch - stačí zkusit a udělat si názor bez zbytečných předsudků... podepisuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tichus Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Nechtelo se mi znova srovnavat se Skodovkou Ale myslel jsem prave to, co pises ty. Je to masovka a proto to z logiky veci neni nic "specialniho". A u hodinek to je prave hodne o pocitu. Ja mam Tissot rad, ale Breitlingy mi proste prinesou lepsi "pocit"... Sent from my iPad using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Nechtelo se mi znova srovnavat se Skodovkou Ale myslel jsem prave to, co pises ty. Je to masovka a proto to z logiky veci neni nic "specialniho". A u hodinek to je prave hodne o pocitu. Ja mam Tissot rad, ale Breitlingy mi proste prinesou lepsi "pocit"...O tom není diskuze:-) Otázka je, zda někomu přinese ten "lepší pocit" Certina, Hamilton, Mido, Raymond Weill, Fortis, Epos...mě třeba v obecný rovině ne:-) Je to model od modelu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tichus Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Mne asi ne, nezavisle na modelu... Pripada mi, ze zdejsi odpor k Tissotu je spise reakce na to, ze je hodne lidi povazuje za top svycarskou znacku, tak je to spis davani najevo, ze ne, ze existuji mnohe a mnohem "lepsi" znacky a ja jako chronomagor to vim a davam to najevo opovrhovanim Tissotem... Ale nekamenujte me, prosim, je to jenom napad Sent from my iPad using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Tichus: Ja Te fakt nechapu, proc davat nahlas odpor k nejake znacce? Tak si je nekupuj a mas to, ne? Nebo Ti to dela vnitrne dobre, nekomu kazit naladu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Mě je Tissot sympatickej. Mají dobře zmákou image, designově jsou to hezký hodinky, který se nějak nadměrně neporouchávaj, a o tyhle věci v dané třídě hodinek jde.Jinak jsem měl za to, že Certina je mírně výše, tedy podle cen na krámě... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Mě je Tissot sympatickej. Mají dobře zmákou image, designově jsou to hezký hodinky, který se nějak nadměrně neporouchávaj, a o tyhle věci v dané třídě hodinek jde.Jinak jsem měl za to, že Certina je mírně výše, tedy podle cen na krámě...Ta cena C vs T dle mne zalezi na rade modelu. Jinak ja je vidim, tak na stejno imho. Zalezi na vkusu kazdeho . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tichus Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 O dva prispevky vys pisu, ze mam Tissot rad... Vysvetloval jsem, proc si myslim, ze je tady odpor k Tissotu - asi jsem nevhodne pro priklad pouzil prvni osobu. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Hodinky Tissot nesbírám, ale z těch pár kousků, které mi přišly pod ruku a které pocházejí z, pro hodinařinu, daleko lepších časů, než prožíváme teď, jsem získal dojem, že se jedná o výrobce, kterého by si měl člověk vážit. Ve většině těchto hodinek tikají fajnové stroje, svědčící o zvládnutí hodinářské výroby na vynikající úrovni, ve své době srovnatelné s ostatními světovými značkami. Dělali hodinky, které si lidi mohli běžně koupit. Tomu zůstali věrni dodnes a spousta firem, které se snaží své výrobky prodat nepřiměřeně draho, by si z nich mohla vzít příklad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kandrdas Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2015 Ono holt co je pro jednoho krásné a hezké, může být pro druhého ošklivé a odpudivé. Vše je věcí osobního vkusu, názoru atp..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 6. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2015 Myslel jsem to tak, že docela dlouho dělají hodinky, zvládli proplout už lecjakými peřejemi v té řece času a událostí které třásly hodinařinou v základech, a pořád dělají pěkné hodinky za solidní peníze pro široký okruh zákazníků... ach jo, kdyby tohle uměla jistá domácí firma... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fester Odesláno 6. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2015 Straspol: Naprostý souhlas! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rejan Odesláno 6. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2015 Myslel jsem to tak, že docela dlouho dělají hodinky, zvládli proplout už lecjakými peřejemi v té řece času a událostí které třásly hodinařinou v základech, a pořád dělají pěkné hodinky za solidní peníze pro široký okruh zákazníků... ach jo, kdyby tohle uměla jistá domácí firma...Ano,ano ano! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenikec Odesláno 7. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2015 Tissot je masovka, to je neoddiskutovatelné. Ale proč se snižují cenou. Kolik stály od Tissotu nejlevnější automaty před 10ti lety a nyní - u jiných značek je to opačně. Tedy Tissot ano, ale rozhodně ne jejich nejlevnější automatovou produkci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 7. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2015 Jistě- ale je důležité říci že i ty laciné Tissoty mají svoji kvalitu- a že tak má firma co nabídnout nenáročným i náročnějším zákazníkům. Je to politika která v určitém segmentu výroby s masovostí počítat prostě musí. Podobně, nebo ještě lépe, to zvládá třeba Seiko. U těch si taky vybere skoro každý. Kdo chce postoupit do vyššího levelu, má šanci zůstat déle věrný značce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lebed Odesláno 9. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2015 Ja s automatom začínam a po zvážení cena/výkon som kúpil T PRS 516. Išlo mi hlavne o strojček a s tým som spokojný. Veľkosť 45 je pre mňa dobrá. Časom keď budem veľký, tak si možno kúpim aj niečo lepšie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se