Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  mengelis napsal:
Základní oblek každého gentlemana by měl být v námořnické modři (navy blue), pak by měl následovat šedý (grey), lehký béžový na léto (khaki) a pak černý s bílým proužkem (black with pinstripe). Pak může přijít smoking (tuxedo). Až teprve pak začíná prostoru pro výstřednosti jako je hnědý oblek :-D

Tak když vidím ty přísné regule se smutkem v duši si uvědomuji že jako gentleman zřejmě mohu vypadat jen v sauně.

• po měsíci...
Odesláno

Odpor k Tissotu - přiznám se, že to je téma, které mě zamrzelo a v první fázi odradilo od zapojení se do komunity Chronomag. Můj táta měl kapesní hodinky Tissot a já jsem odmala měl pocit, že to je něco úžasného, byly hezké, nesměl jsem na ně ani sáhnout. Pak jsem se rozhodl pořídit si na naše cestovní aktivity outdoorové hodinky a v nějaké recenzi byly představeny Tissot T-Touch, které uměly vše co jsem chtěl, líbily se mi a cenově byly dostupné. Prohlížel jsem další recenze a narazil jsem prvně na Chronomag. A přečetl jsem si názor už nevím koho, kdo psal něco v tom duchu, že paznačka Tissot by se měla sprovodit ze světa, protože chrlí v podstatě jen digitální paskvil, který ve světě opravdových hodinek nemá místo. No zpětně vzato na tom něco je, ale jen něco. Mechanické hodinky, to je, podle mého cítění, kouzlo a nádhera a má to ducha. Digitálky, to je v podstatě houby mechanika, ale má to své veliké možnosti v množství funkcí, přesnosti chodu. Pamatuji první digitálky, to bylo tak někdy v roce 1973, to byl div a říkalo se, že to je konec mechanických hodinek. No a vida - žije oboje - digitálky tvrdě nastoupily, mechanické hodinky ustoupily a pak se to vyvážilo a dnes jsou mechanické hodinky řádově dražší než digitálky a mají budoucnost hodně hodně jistou. Tak si myslím že není důvod, aby byl nějaký zvláštní odpor ke značce Tissot. Ve své kategorii produkuje to co produkuje a třeba na mém případu vidíte, že někdo může mít třeba Tissot T-Touch (a mám je rád) a současně jsem si objednal hodinky STOWA (a budu je mít rád) a navíc jsem se asi na stará kolena asi zbláznil, protože výhledově uvažuji, a ono to tak, jak se znám, dopadne, o hodinkách NOMOS Tangomat. Nejsem já blázen? Jsem, ale ono je hezké být někdy bláznem, že?

• Dát hlas 1
Odesláno

Tissot je tradicni znacka, me je 40 a svoje prvni automaty jsem dostal k 16tinam!!! Tehdy staly pekny balik a Tissot byl pojem, pak se zacali znacky nakonec seskupovat, kupovat a vznikly skupiny jako swatch group, lvhm ajine, no a treba Longines a Tissot maji stejne mechanismy akorat marketing je jiny, to plati taky pro omegy, holt kazda skupina si uvnitr udelala positionning, a proto je dnes treba Tissot pod Longines ale kvalitativne jsou to porad slusne hodinky, info mam primo od clovek ze swatch group...

• po měsících...
Odesláno

Já myslím, že Tissot je pod Longines hlavně cenou. Bylo by zajímavé mít vyjádření někoho ze servisu Hibernie o počtu reklamací. Za ty roky co zde čtu příspěvky jsem nezaregistroval žádný problém s Tissotem.

Odmítám názor, že každé hodinky potřebují občas k hodináři, já mám rád ty, které to za celý život nepotřebují a Tissoty k nim, myslím, patří.

PS: To nemění nic na tom, že Master Collection od Longines se mi vzhledově moc líbí, ale z důvodů výše je vlastnit asi nebudu

Odesláno
  mengelis napsal:
Jak tak projíždím diskuse chronomagu, čím dál tím více mám pocit, že tady panuje nějaký nevyhlášený odpor k Tissotu. Vždycky když chce někdo poradit nějaké automaty okolo 10k, jednohlasně všichni začnou básnit o Archimede, Seiko, Stowa, případně radí připlatit si za Hamiltony, ale skoro nikdy se ve výčtu neobjeví Tissot, ačkoliv i ten automaty od PR50, přes Le Locle či Ballade III nabízí a troufám si tvrdit, že za ty prachy nabízí lepší zpracování, značku i servis než Archimede, Seiko nebo Stowa. Přesto však na fóru panuje mlčení a opomíjení a nakonec obsáhlost vlákna Tissot toho je nejspíš potvrzením. Proč tomu tak je? Zdá se to tak také někomu z vás?

Já osobně proti Tissotkám vůbec nic nemám, mám jich několik a jsem spokojenej, a že někomu vadí, že patří do Swatch Group, tak to už vůbec nechápu,samostaných značek je už pomálu

Odesláno
  hanus napsal:
Odmítám názor, že každé hodinky potřebují občas k hodináři

Ono čistě teoreticky se třeba zuby také čistit nemusí (copak nám příroda dala namísto prstu kartáček?) ;)

Odesláno

Zdravim, k tejto téme aj ja svojou skúsenosťou prispejem-

- mal som Tissoty / teda ešte mám ale.../- pr50 chrono- boli to moje prvé "kvalitné" švajčiarske hodinky. Bol som úplne spokojný s presnosťou, vzhľadom, zafírové skličko, stopky,história značky...proste TISSOT.

matej093.jpg

No čo sa porobilo- Kúpil som si ich v USA cez internet za super cenu /ked toporovnám s cenou na Slovensku...

tissot1k.jpg

a hned po prvom týždni bol problém- dátum sa prestal meniť - boli v záruke tak mi ich bezplatne teda opravili.. - z švajčiarska museli dáčo objednať aby to mohli opraviť- servis netrval dlho ale ja som už bol dávno doma kým to opravli. Dovoz na slovensko som si vybavil a do konca záručnej doby fičali super. Nejako 2 mesiace po konci záruky.. to bol silvester (ešte dodám že na vianoce som si kúpil nový kovový náramok- to som nevedel že ho budem nosiť menej ako mesiac) a ja som na svoje počudovanie zistil že všetci už oslavujú a to ešte neni 12 hodín- ale Bolo. /v baterke to nebolo a tak som ich poslal do autorizovaného servisu/ odtial mi dali vedieť že treba nový strojček a aj cenu za servis mi povedali- / cena bola vyššia ako tá za ktorú som hodinky kúpil/ tak som napísal maila na tissot.ch . Odpísali dačo v zmysle že- no rovno to postnem celé:

Dear Mr. moje meno,

Thank you for your e-mail. Although we are happy to learn that you own one of our products, we also sincerely regret the negative experience you are going through with it. The recommended repair price for a quartz chronograph watch is CHF 180.- which is about $ 160 US dollars. We shall immediately contact Quatz Service in order to investigate on this issue. We are sure a fair solution can be found. In advance, thank you very much for your patience and your understanding.

With our best regards,

TISSOT SA

World Customer Service

no a potom sa mi ozval majitel toho servisu kde som to poslal- asi 5 mailami: že čo robím a že však oni za servis tolko nepýtali - oznamil mi novu cenu /už presne neviem ale viem že asi o polovicu nižšia ako tá predtým +s pretesnením atd...

Ale vtedy som už vedel že to hodinky dobre ani spoľahlive nie sú... a nebudem do nich vrážať peniaze- /skutočnosť že behom 2 a pol roka sa 2x pokazili a ešte skúsenosť s post záručným servisom...

Preto hodinky TISSOT vytvorili vo mne odpor.

Dodám že poznám človeka čo svoje tissoty ma celý život a vydržali všetko a nedá na ne dopustiť.

Aj ja som chel. :worried_anim:

Nad hodinkami všeobecne som nezanevrel- od quartzu som sa posunul dalej aj čo sa týka pomysleného rebríčka značiek - ale to už je iný príbeh :smile_anim:

Návštěvník Snow
Odesláno

Další smutný příiklad, který jen potvrzuje má slova utvrzuje mě v tom, že Tissot prožívá hodně slabé období.

Odesláno

4 Matej09- Holt jsi měl smůlu na kus a na "vychcánky"......zrovna na řadu PRS 50(případně 200) jsou povětšinou dobré reference.

Snow napsal:
Další smutný příiklad, který jen potvrzuje má slova utvrzuje mě v tom, že Tissot prožívá hodně slabé období.

Myslím,že za tohle Tissot nemůže.......že se něco potento,to se stát může........i v lepších rodinách.

Odesláno

Už jsem to tu někde psal, možná to postnu znovu.

Moje první zkušenost se značkou Tissot byla, když jsem se někdy před X lety rozhodl zakoupit kvalitní značkové a švýcarsky přesné Swiss Made hodinky. Vybral jsem model SeaStar II, dle mého tehdejšího názoru stál pěkný ranec.

Obrovské nadšení vystřídalo rozčarování. Přesnost za 24 hodin byla -1 hodina!!! Jdu do krámu, odtud mě vykázali k Hanákoj. Jejich hodinář se v nich tejden vrtal, pak mi oznámil, že drhla setrvačka (nebo co), měla kratší dráhu a tím pádem šly takhle blbě. A že to seštěloval. Nová přesnost byla cca 2 minuty za 24 hodin. Opět reklamace, ale vyhodili mě s tím, že to je v normě.

Je to v lidech (Hanák), i v technice (Tissot).

Pokazit se může vše.

Nedávno jsem se bavil s jedním známým, který měl na ruce T-Touch kolotoč. Vyzvídal jsem, jak je spokojený a tak. Říkal, že takový bazmek by si už podruhé nekoupil. Po měsíci první reklamace - uvolnili se ručky a visely jako starej ocas. Oprava, dva měsíce pokoj. První reklamaci řešil ve Švýcarsku. Po návratu do ČR mu ručičky pro jistotu upadly úplně. Druhá reklamace, dostal nový kus. Ten zatím funguje, ale jeho důvěra ve drahou značku je ta tam.

Já už jsem se snad vyléčil. Zlaté Seiko!

• Po roku...
Odesláno

nechce se mi číst všechny příspěvky v téhle diskusi, ale stejně si neodpustím reakci...

jakýsi odpor / nechuť / přehlížení TISSOTu tady na 100% je, otázkou je proč...když čtu rady typu kup si raději SEIKO, ARCHIMEDE atd., protože TISSOT je mainstreem a bla bla, tak je ten odpor naprosto viditelný a podle mého neopodstatněný. Copak SEIKO není mainstreem? Teda pokud se nebavíme o GRAND SEIKO či SPRING DRIVE. Tady pozor - já mám SEIKO jako takou trochu srdcovku...mám již několikáté a jsem s nimi naprosto spokojen! Momentálně, jako mnoho z nás, potřebuji nutně nové hodinky a SEIKO je opět favoritem (ještě nemám profláknuté DIVER´Sky SKX007), ale jak čtu tenhle topic, tak si říkám, že to asi vyhrajou TISSOTy PRS516 - v bílé barvě, ale ten starší model kde ručky běhají pod indexama, model 2010 už není tak zajímavý - ani ten tah...

...zpátky k úvaze...uvažoval jsem třeba o LONGINES HYDROCONQUEST, ale jako málokdo tady uznávám, že jsou na hodně horní hranici toho co jsem za hodinky (v současné době) zaplatit - je to moje chyba, ale stejně je mám za dva měsíce zdrápané jako bych se rval s tygrem, takže je mi to i líto zničit hodiny za 25.000...ideální cena je právě kolem těch 10.000, sportovní vzhled, ocelový tah a tady se TISSOT PRS516 nabízejí samy...nehledě na to, že je v nich stejná ETA jako v těch LONGINSECH...

a je to, teď budu ukamenován...a právě jsem se rozhodl - PRS516 v bílé, to jsou ty jediné vyvolené - kolikáté už :o)

Odesláno

Tecka jsou fajn, ale clovek musi hodne vybirat. To ale plati u kazde znacky.

Kvalitu chvalim a hodnotim velmi vysoko. Le Locle je podle mne nejlepsi automat okolo 10 tisic.

Za ty prachy skvele!

Neni to na machrovani, ale kdo chce kvalitu za rozumne penize, tady chybu neudela.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Myslite si o TISSOT-och čo len chcete, mne je to jedno rovnako ako mi je jedno čo si budete o mne myslieť o mne, keď si prečítate môj názor. Ak máte inú predstavu, tak prosím, neberiem Vám ju, no ja nepotrebujem hodinky, ktoré sa svojou prepracovanosťou budú rovnať PC (v prípade digitálnych, resp. analógovo-digitálnych hodiniek s Quartzom) či nejakému dokonalému mechanickému stroju (v prípade automatických hodiniek). Bohato mi stačí vedieť koľko je hodín, aký je deň v týždni, koľký je deň v mesiaci a viac ma nezaujíma. Mám od TISSOT-u model PRS 516 AUTOMATIC v základnom (nechrono) prevedení - viď môj avatar - a maximálna spokojnosť je jediný pocit, ktorý v súvislosti s mojimi hodinkami môžem vyjadriť. Keď som si ich kúpil, tak mali nelichotivú odchýlku +15 sekúnd za deň. Počkal som 2 mesiace a keď sa presnosť neupravila, zašiel som k jednému veľmi zručnému hodinárovi do Galanty, ku ktorému si dávajú opravovať a nastavovať presnosť hodiniek aj ľudia z Maďarska, Rakúska, Česka a Poľska. Po 2 týždňoch mi zavolal s tým, že sú hodinky hotové. Odvtedy majú odchýlku -1 sekundu za deň čo je vzhľadom na fakt, že sa jedná o automat absolútne špičková hodnota. A to pripomínam, že je tam úplne obyčajný strojček ETA 2836-2 v tej najzákladnejšej možnej továrenskej konfigurácii Standard nehovoriac o tom, že mojim hodinkám vôbec nevadí prudký prechod zo zimy do tepla a naopak v terajšom zimnom období, pretože viem, že mnoho majiteľov automatických hodiniek sa sťažuje na veľkú nepresnosť pri výraznejších zmenách teploty. Suma sumárum je môj rezultát taký, že ak chcete, tak si kupujte hodinky od výmyslu sveta, ale ja zostanem verný TISSOT-u, ktorý pre Vás nie je nič iné ako obyčajný marketingom bohato dotovaný mainstream.

• Hlasovat proti 1
Odesláno (upraveno)
  V 11. 12. 2010 v 9:29, 'Matej Bovan' napsal:

Myslite si o TISSOT-och čo len chcete, mne je to jedno rovnako ako mi je jedno čo si budete o mne myslieť o mne, keď si prečítate môj názor. Ak máte inú predstavu, tak prosím, neberiem Vám ju, no ja nepotrebujem hodinky, ktoré sa svojou prepracovanosťou budú rovnať PC (v prípade digitálnych, resp. analógovo-digitálnych hodiniek s Quartzom) či nejakému dokonalému mechanickému stroju (v prípade automatických hodiniek). Bohato mi stačí vedieť koľko je hodín, aký je deň v týždni, koľký je deň v mesiaci a viac ma nezaujíma. Mám od TISSOT-u model PRS 516 AUTOMATIC v základnom (nechrono) prevedení - viď môj avatar - a maximálna spokojnosť je jediný pocit, ktorý v súvislosti s mojimi hodinkami môžem vyjadriť. Keď som si ich kúpil, tak mali nelichotivú odchýlku +15 sekúnd za deň. Počkal som 2 mesiace a keď sa presnosť neupravila, zašiel som k jednému veľmi zručnému hodinárovi do Galanty, ku ktorému si dávajú opravovať a nastavovať presnosť hodiniek aj ľudia z Maďarska, Rakúska, Česka a Poľska. Po 2 týždňoch mi zavolal s tým, že sú hodinky hotové. Odvtedy majú odchýlku -1 sekundu za deň čo je vzhľadom na fakt, že sa jedná o automat absolútne špičková hodnota. A to pripomínam, že je tam úplne obyčajný strojček ETA 2836-2 v tej najzákladnejšej možnej továrenskej konfigurácii Standard nehovoriac o tom, že mojim hodinkám vôbec nevadí prudký prechod zo zimy do tepla a naopak v terajšom zimnom období, pretože viem, že mnoho majiteľov automatických hodiniek sa sťažuje na veľkú nepresnosť pri výraznejších zmenách teploty. Suma sumárum je môj rezultát taký, že ak chcete, tak si kupujte hodinky od výmyslu sveta, ale ja zostanem verný TISSOT-u, ktorý pre Vás nie je nič iné ako obyčajný marketingom bohato dotovaný mainstream.

Nikdo ti to nevyvrací, nemusis bejt tak drsnej Posted Image Ber to s nadhledem Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Je úžasné, jak dlouhým textem se dá vyjádřit prostá informace "Koupil jsem si Tissoty, od výrobce mizerně seřízené, můj hodinář se v tom hrabal dva týdny a dostal se na výbornou hodnotu. Mě se ty hodinky vyhovují a stačí."

Mimochodem - jestli má ten chlápek v avataru nějaké hodinky, tak jsou fakt blbě vidět.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Sorry, ale ja fakt nemôžem za to, že toto fórum je také "super dokonalé", že nevie zobrazovať fotky v profile. Stačí si kliknúť na môj profil a budeš vidieť, aké mám hodinky. Tým, že som sa vyjadril, že z výroby boli, ako ty hovoríš, "mizerne seřízené" a že mi ich môj hodinár tak skvele nastavil, som chcel povedať len toľko, že ak zveríš hodinky zručnému hodinárovi, tak sa skvelá presnosť dá dosiahnuť bez ohľadu na to, aký strojček ti v automatických hodinkách tiká a to, že ty si tento môj zámer totálne nepochopil, dosť veľa o tebe vypovedá a myslím si, že každý súdny človek si o tebe na základe tvojho príspevku utvorí názor.

V 11. 12. 2010 v 9:41, 'mmako' napsal:

Je úžasné, jak dlouhým textem se dá vyjádřit prostá informace "Koupil jsem si Tissoty, od výrobce mizerně seřízené, můj hodinář se v tom hrabal dva týdny a dostal se na výbornou hodnotu. Mě se ty hodinky vyhovují a stačí."

Mimochodem - jestli má ten chlápek v avataru nějaké hodinky, tak jsou fakt blbě vidět.

Upraveno uživatelem Matej Bovan
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 11
Odesláno
  V 11. 12. 2010 v 9:57, 'Matej Bovan' napsal:

Sorry, ale ja fakt nemôžem za to, že toto fórum je také "super dokonalé", že nevie zobrazovať fotky v profile. Stačí si kliknúť na môj profil a budeš vidieť, aké mám hodinky. Tým, že som sa vyjadril, že z výroby boli, ako ty hovoríš, "mizerne seřízené" a že mi ich môj hodinár tak skvele nastavil, som chcel povedať len toľko, že ak zveríš hodinky zručnému hodinárovi, tak sa skvelá presnosť dá dosiahnuť bez ohľadu na to, aký strojček ti v automatických hodinkách tiká a to, že ty si tento môj zámer totálne nepochopil, dosť veľa o tebe vypovedá a myslím si, že každý súdny človek si o tebe na základe tvojho príspevku utvorí názor.

No hlavně kazdej sudnej clovek si utvori nazor o tobe, ty chytráčku Posted Image
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...