Vit Odesláno 14. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2023 (upraveno) Kéž by ty listy zůstaly v této velikosti ... Upraveno 14. května 2023 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 14. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2023 Včera jsem jednu budoucí bonsaj vyzvedával ze země. Musela ustoupit jiným zahradnickým záměrům majitele. Tak snad to přežije Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 17. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2023 (upraveno) V 14. 5. 2023 v 14:07, Waya03 napsal: Včera jsem jednu budoucí bonsaj vyzvedával ze země. Musela ustoupit jiným zahradnickým záměrům majitele. Tak snad to přežije Krásný kousek, držím palce, ale vzhledem k velikosti květináče myslím, že určitě přežije. Upraveno 17. května 2023 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 6. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2023 Letní sestřih Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 9. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2023 V 11. 3. 2023 v 18:27, Vit napsal: Trocha "kaktusování" Dík za inspiraci! Taky do toho pujdem vidím tam balení keramzitu..jaké tedy prosím bylo složení "půdy"? Nejsem bohužel zahradník Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 9. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2023 (upraveno) před 4 hodinami, Spongebob napsal: Dík za inspiraci! Taky do toho pujdem vidím tam balení keramzitu..jaké tedy prosím bylo složení "půdy"? Nejsem bohužel zahradník Není zač, líbila se mi výsatba v hoby marketech atd, ale zjistil jsem, že jsou ještě větší amatéři než já. - dávají to často do květináčů bez otvoru na odtok vody (to musí být zahradník opravdu machr na zálivku, aby mu to nechcíplo) - narazil jsem tam i na misku, která byla zasypána kameny slepenými dohromady (to zase naopak nejde zalít) Můj postup: - koupil jsem si misky s odtokovým otvorem (dírka vespod) - na spodek jsem si dal keramzit (protože mi zbyl) - zbytek je normální zahr. substrát (ukradeno ženě z muškátů) se zbytkem písku potěráku (50 / 50) - nahoru jsem dal kameny (velké stály asi 15 Kč, malé 200 Kč (balení na 50 - 100 takových misek)) - zdroj kamenů: https://www.prodej-kamenu.cz/cenik-pytlovanych-kamenu Upraveno 9. července 2023 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 9. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2023 Perfekt, díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2023 Je to spíš Niwaki než Bonsai, ale snad neurazím. Tohle jsou moje největší kusy. Potom mám už jen samé menší. Z důvodu anonimizace jsem fotky trochu upravil. Bonsaje jsem zkoušel, strašně se mi líbí, ale vždy se mi to nepovedlo z důvodu špatné zálivky. Máme zahradu orientovanou na jih a tak je potřeba v těchto dnech zalévat ráno i večer a to někdy něšlo úplně snadlo realizovat. Na důchod se k tomu snad vrátím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 11. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2023 před 23 hodinami, shewcza napsal: Je to spíš Niwaki než Bonsai, ale snad neurazím. Tohle jsou moje největší kusy. Potom mám už jen samé menší. Z důvodu anonimizace jsem fotky trochu upravil. Bonsaje jsem zkoušel, strašně se mi líbí, ale vždy se mi to nepovedlo z důvodu špatné zálivky. Máme zahradu orientovanou na jih a tak je potřeba v těchto dnech zalévat ráno i večer a to někdy něšlo úplně snadlo realizovat. Na důchod se k tomu snad vrátím Pěkné to máš. ------------------------------ Důkaz, že výsatba mi v práci přežila: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 21. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2023 Další kaktusové aktivity pod dozorem našeho kocoura, který mi to stopoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 22. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2023 U známého. Tam bych se chtěl jednou dostat, ale ten čas... Nádherná pastva pro oči, pobyt na této zahradě mě úplně uklidňoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 22. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2023 před 7 minutami, shewcza napsal: U známého. Tam bych se chtěl jednou dostat, ale ten čas... Nádherná pastva pro oči, pobyt na této zahradě mě úplně uklidňoval. Krása, ale je třeba si uvědomit i tu starost a zodpovědnost. Péče může být dobrá, ale stačí nemoc, housenka, brouk, plíseň ... a je je po stromku. V tomto jsou hodinky daleko bezpečnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 17. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2023 První květy více než po dvaceti letech péče (a to jsem tu tlustici dostal vcelku tlustou). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března Mě kvetou tlustice v zimním období pravidelně (a dříve než po 20ti letech ;-), tak si dovolím tip: aby kvetla, potřebuje chlad, hodně světla a sucho (imitace jejího přirozeného prostředí). Takže přezimovat na chladném (cca +5°C) a světlém místě, a pozor - úplně bez zálivky! Já nezalévám celé zimování, tj. od říjena do dubna. Tlustice kvetou každoročně a hojně... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března (upraveno) a tvoří to po odkvětu nějaká semínka? To by mně tedy zajímalo, já mám tuhle rostlinu také, ale nekvetla ještě , ovšem bývá ve stabilním prostředí 15-18 stupňů v zimě. V létě více, já hodně zalévám... Jeden kultivar z Peenemünde a další místní směs z Brna. Ta z Německa je skutečně z raketové základny. Upraveno 19. března uživatelem eloga ed Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března (upraveno) před 10 hodinami, Jone napsal: Mě kvetou tlustice v zimním období pravidelně (a dříve než po 20ti letech ;-), tak si dovolím tip: aby kvetla, potřebuje chlad, hodně světla a sucho (imitace jejího přirozeného prostředí). Takže přezimovat na chladném (cca +5°C) a světlém místě, a pozor - úplně bez zálivky! Já nezalévám celé zimování, tj. od říjena do dubna. Tlustice kvetou každoročně a hojně... Díky za rady, kvete ti parádně. Zálivku také uvnitř vynechávám, ale takové místo nemám. Mám ji na chodbě, kde je 15 - 20°C. Přes léto ji mám venku na sluníčku. Upraveno 19. března uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března před 4 hodinami, eloga napsal: a tvoří to po odkvětu nějaká semínka? To by mně tedy zajímalo, já mám tuhle rostlinu také, ale nekvetla ještě , ovšem bývá ve stabilním prostředí 15-18 stupňů v zimě. V létě více, já hodně zalévám... Jeden kultivar z Peenemünde a další místní směs z Brna. Ta z Německa je skutečně z raketové základny. …semena netvoří, v těch podmínkách není žádný hmyz, který by opyloval. A zatím mě nenapadlo to zkusit štětečkem - dilk za tip Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března (upraveno) Před hodinou, Vit napsal: Díky za rady, kvete ti parádně. Zálivku také uvnitř vynechávám, ale takové místo nemám. Mám ji na chodbě, kde je 15 - 20°C. Přes léto ji mám venku na sluníčku. …ten studený odchov přes zimu je asi stěžejní: kvetou právě v tom vegetačním klidu. Přes léto také sluním, ale i letní zálivka je celkem střídmá, cca 1x za 2-3 týdny, podmokem; tj. ponořit misku / květináč do nádoby s vodou a nechat zeminu plně nasáknou - zase imitace přírodních podmínek, kdy na polopoušti prší sporadicky, ale když už, tak hodně… Upraveno 19. března uživatelem Jone Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 20. března Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března před 12 hodinami, Jone napsal: …ten studený odchov přes zimu je asi stěžejní: kvetou právě v tom vegetačním klidu. Přes léto také sluním, ale i letní zálivka je celkem střídmá, cca 1x za 2-3 týdny, podmokem; tj. ponořit misku / květináč do nádoby s vodou a nechat zeminu plně nasáknou - zase imitace přírodních podmínek, kdy na polopoušti prší sporadicky, ale když už, tak hodně… Díky za další rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 1. května Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května (upraveno) Pár kousků z Flóry Olomouc, pro ty co nebyli Upraveno 1. května uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se