Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj vsem, portebuji s vami probrat napad - dostal jsem se k vyhodne nabidce Panerai z druhe ruky od klenotnika v Berline pres Chrono 24. Poslal jsem zdvorilostni email s predbeznym zajmem o popis hodinek (v anglictine). Klenotnik se ozval zpatky - v cestine ! Nabizene hodinky nejsou bohuzel s papiry (majitel udajne nekde pri stehovani ztratil). Nabizi k tomu rocni zaruku a a xpertizu. Co vy na to ? Da se to risknout, hnat se 400 kilometru do Berlina a zpatky ? Zda se mi, ze riziko je relativne male, presto vsak ve mne hloda cervik nejistoty...

Upraveno uživatelem frista
Návštěvník YPO
Odesláno

... jakým způsobem bude probíhat ta expertíza ? ... před tebou je nejspíš neotevře, nějaký papír by mne nepřesvědčil a v Čechách Ti je taky nikdo oficiálně neotevře, protože by je adekvátně nezavřel ...

Odesláno
... jakým způsobem bude probíhat ta expertíza ? ... před tebou je nejspíš neotevře, nějaký papír by mne nepřesvědčil a v Čechách Ti je taky nikdo oficiálně neotevře, protože by je adekvátně nezavřel ...

Co jsem se vlastně z tohoto příspěvku dozvěděl?

1) že každý kdo prodává PAM bez papírů bude určitě přinejmenším nějakej hoštapler.

2) že k otevření a zavření PAM je potřeba asi nějaké silné zaklínadlo....něco jako " Sezame otevří se!" a nebo nějaká super technologická vychytávka vlastněna jen opravdu těmi suprčupr firmami, když je tam to magické slůvko oficiálně

teď trochu vážně... výlet do Berlína může být i vcelku příjemný relax, no a klenotník bude mít onu "expertízu " jistě odzkoušenou...určitě to nebudou jeho první prodané hodinky. Na zahnání pochybností myslím stačí zavolat a přeptat se. Pokud se ještě jedná o jeden z těch módních PAM výstřelků s průhledem na strojek, je ona zmiňovaná expertíza vcelku "brnkačka" a to i bez zaklínadel a suprčupr technologií. Takže bych si z toho zase nedělal takové vrásky a bral to trochu pozitivněji. :thumbsup_anim:

Návštěvník YPO
Odesláno

... jo otevřít je umí každý, ale adekvátně zavřít včetně vodotěsnosti, těsnění a těchto blbostí asi ne ...

proto také není servisní místo na každém rohu - takže to není o zaklínadlech, ale o tom aby to splňovalo standard, který to má splňovat

Odesláno
... jo otevřít je umí každý, ale adekvátně zavřít včetně vodotěsnosti, těsnění a těchto blbostí asi ne ...

proto také není servisní místo na každém rohu - takže to není o zaklínadlech, ale o tom aby to splňovalo standard, který to má splňovat

V čem má být zavírání u Panerai tak nadpozemsky jedinečné? Netvrdím, že bych to otevřel a zavřel doma gola sadou z OBI, ale fakt netuším, proč by to neměl zvládnout slušný zkušený hodinář.

Návštěvník YPO
Odesláno

budu citovat Patrika:

Konstrukčně složitější přístroje zvládnou i test přetlakem. Odhaduji, že skutečně kvalitní přístroje na měření vodotěsnosti budou v ČR tak tři, čtyři - Carollinum a Dušák určitě a možná Bechyně a Hanák.

ani jeden z výše zmíněných hodinářů Panerai neotevře i když by možná tlakovou zkoušku na 300m zvládnul, protože to není autorizovaný servis Panerai - nevím co na tom je k nepochopení

Odesláno
V čem má být zavírání u Panerai tak nadpozemsky jedinečné? Netvrdím, že bych to otevřel a zavřel doma gola sadou z OBI, ale fakt netuším, proč by to neměl zvládnout slušný zkušený hodinář.

Marketing?

Odesláno (upraveno)
Napsal Ti jakym zpusobem probehne ta expetiza, to by me zajimalo.

Jen bych upozornil na tento (#18) lolohuv prispevek.

Podotykam - na muj dotaz reagoval v cestine !!!

"dobry den,

ty panerai jsou jen malo nosene, neposkrabane-vypadaji jak nove. originalni papiry bohuzel nejsou,zakaznik je nekdo zalozil pri stehovani a nemuze je najit. Juwelier Bucherer udelal na ty hodinky novou expertiese se soucasnou cenou.pri koupi vam bude vystaven ucet s jednorocni zarukou.

zdravime z berlina"

v tom tvem odkazu jsem tedy nenasel nic, co by se tykalo meho tematu. Jde mi o to, ze se to tvari sice hodne poctive (i se zarukou rocni garance), ale jen jsem si nebyl jisty, jestli treba podle serioveho cisla nejde zjistit jestli je to kosher. Jen tak mimochodem, jedna se o model, ktery asi nikoho z vas nebude zajimat, protoze to jsou "40", ale ja to chci jako darek, pro svoji drahou, kterou jsem pro tuhle znacku doslova nadchnul a sehnat tuhle velikost je docela tezky i v cizine. Ty 44 jsou na ni prece jen dost velky.

P.s. prosim fakt o hodnotne nazory a ne dojmologii, moc by mi to pomohlo. To ty vanoce :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
prosim fakt o hodnotne nazory a ne dojmologii, moc by mi to pomohlo.

Pokud jsi v mem odkazu nenasel nic co by se tykalo tematu, potom nechapu co chces slyset - ano fristo kup si je, nejsou zadna rizika :sad01_anim:

zkusim to napsat polopaticky. Udelat kvalitni fejk panerai neni asi az takovy problem pokud je Mestka mel v ruce a rozdil nepoznal. Notabene u tisteneho ciferniku, kde neni sendvic.

Návštěvník YPO
Odesláno

... co je to za model? ... číslo ? ... buď mi tam chybí nápis automatic, nebo to jsou 44mm

jsou to 049 ?

Odesláno

Protože speciálně u déle neservisovaných hodinek hrozí, že se poškodí těsnění a neautorizovaný servis NEDOSTANE náhradní.

Takže ano - otevřít i zavřít je dokáže kdokoli (i já), ale správně zavřít tak, aby zůstala zachovaná správně velmi slušná vodotěsnost, to už prča není - radši znovu - z důvodu toho, že prostě po otevření můžete zjistit, že potřebujete nové těsnění a nemáte ho a nedostanete se k němu.

U hodinek s 10M nebo 30M vodotěstností to taková věda a riziko není, ale u hodinek přes 100M je blázen majitel, který je nechá otevírat jinde než v servisu.

Odesláno (upraveno)
Pokud jsi v mem odkazu nenasel nic co by se tykalo tematu, potom nechapu co chces slyset - ano fristo kup si je, nejsou zadna rizika sad01_anim.gif

zkusim to napsat polopaticky. Udelat kvalitni fejk panerai neni asi az takovy problem pokud je Mestka mel v ruce a rozdil nepoznal. Notabene u tisteneho ciferniku, kde neni sendvic.

Ohledne "kvality" fake mi bohuzel nerikas novinku, videl jsem r.daytony, co mely presne parametry vydrze a presnost temer na hranici COSC, v provozu bez problemu 8mym rokem ! Takze diky kazdopadne za tvoji radu. Co se tyka perlickovani, tak asi uvidim prdlajs, nebot jsem v tomhle celkem laik. Kazdopadne jsem chtel znat nazor na to, co je mi nabizeno (a jakym zpusobem). Coz byl nazor, o ktery jsem stal. Nic vic, nic min...

Kazdopadne asi do Berlina pojedu

Pro vasi referenci - http://www.juweliergiorgio.de/

http://www.chrono24.com/en/search/index.ht...;numresults=152

Odesláno (upraveno)
... co je to za model? ... číslo ? ... buď mi tam chybí nápis automatic, nebo to jsou 44mm

jsou to 049 ?

Mely by to byt 049 - co vim tak u nich napis automatic nebyl (katalogy mam od 2005) - samozrejme jsem psal o podrobnejsi udaje o hodinkach, takze cekam, ze se ozvou. Pardon, ale opet to musim rict, ze mi vrta hlavou - kdyz nekdo z nemecka, na anglicky psany email napise v cestine je to za a) neskutecne profesionalni B) b ) cinsky podezrele c) nekdo z chronomagu odchytava potencialni kupce a prirazi si dovozni feecko ? :-)

Návštěvník YPO
Odesláno

zmátla mě fotka na off. webu - "tvoje"49 jsou bez nápisu a nebo to je starší model, kde se nápis netiskl - bylo jich vyrobených od roku 1999 celkem dost

Odesláno

Nejsem sice odborník na Panerai, ale snad v Berlíně bude nějaké zastoupení (ten Ypův odkaz mi nejde otevřít). V Drážďanech je to Wempe, tak, snad tady v Berlíně taky. Tak Frista k nim může s Džorgiem zajít, hodinky si nechat prohlédnout. Kolik za to mohou chtít, 50??

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...