Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

O to kamaráda nejde, ale přeci nemůžeme říkat cenu kterou nebudeme dělat a a ni vlastně přesně nevíme co s hodinkami je. Ty fotky jsou hodně mizerné.

Všechny odpovědi dá první dobrý hodinář!

Původně jsem si to myslel taky a byl rovněž vstřícný než dotyčný vzápětí vyrukoval s tím, že je prodá nejvyšší nabídce. Ten můj odkaz je již slepý, protože mu to v tom vlákně prischera jako OT prodej smáznul.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Již před časem jsme zariskoval a došel mi tento pro nádherný kousek, na který jsme náležitě hrdý. Delší dobu jsem čekal na NATO, který by podtrhl jejích charakter a jak jsme psal již jinde, myslím si, že jsem se trefil.

K věci...co jsou to za hodinky? Je to nějaký vzácnější kousek, nebo něco něžného? Hledal jsme to zde ve vláknech, na googlu, možná to neumím, ale prakticky nic jsem nenašel.

Předpokládám, že plastová luneta je vyšisovaná - nemá již bílé indexy. Psal jsem do Nového Města i na Antik bazar, ale bez reakce. Kdyby jste náhodu měli doma kousek navíc, rád jej koupím a dotáhnu tento kousek téměř k dokonalosti :-) Pěkný nejen pátek, ale celý víkend!!!    

post-21640-0-99791400-1516352171_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky.

S tou lunetou, že žádné indexy ani neměla je to i možné, protože pokud jsou na klasické lunetě pro Sporty vyšoupané indexy, v plastu zůstává stále po nich stopa, ale na těch mých žádná není.   

Co se týče hodinek, nemůže to být bastl, když nejsou v PB? Ještě jedna poznámka - sklíčko je rovné a není plastové, ale opravdu skleněné.

Odkaz ke komentáři

Zvláštnost. Tyhle plastový lunety na kovovém i plastovém pouzdru indexy měly. Nemely zlaté a stříbrné lunety.

Vypadá to jako domácí kutění nebo nějaké tvořivé odpoledne za dob kalibru 210..:o

Odkaz ke komentáři

Asi to bude opravdu nejspíše ultraodrbanina té lunety co je v hovorkově antiku ale v dobrém stavu ji těžko seženeš. Před pár lety ještě sem tam byla na burzách ale poslední dobou se do toho vložili i šmelináři a překupníci a je to špatný. 

Odkaz ke komentáři

Již před časem jsme zariskoval a došel mi tento pro nádherný kousek, na který jsme náležitě hrdý. Delší dobu jsem čekal na NATO, který by podtrhl jejích charakter a jak jsme psal již jinde, myslím si, že jsem se trefil.

K věci...co jsou to za hodinky? Je to nějaký vzácnější kousek, nebo něco něžného? Hledal jsme to zde ve vláknech, na googlu, možná to neumím, ale prakticky nic jsem nenašel.

Předpokládám, že plastová luneta je vyšisovaná - nemá již bílé indexy. Psal jsem do Nového Města i na Antik bazar, ale bez reakce. Kdyby jste náhodu měli doma kousek navíc, rád jej koupím a dotáhnu tento kousek téměř k dokonalosti :-) Pěkný nejen pátek, ale celý víkend!!!    

Díky všem...teď se moje nadšení mění na rozčarování :helpsmilie:

Kde by se dalo zjistit jak se věci opravdu mají? 

Ty hodinky jsou v pořádku, luneta byla od počátku černá, jedinou odchylkou je oranžová vteřinovka, má být bíla.

Odkaz ke komentáři

Díky za pozitivní zprávu, sekundovku řešit nebudu a jsme rád, že luneta je OK :-)

Ráno zde bylo řešeno, že tato verze/model není v PB...chápu to správně, že tam všechny verze/modely hodinek nemusí být?

Odkaz ke komentáři

V tak zvané "PB" jsou jen do sériové výroby vyvzorkované hodinky do roku 1994 a ještě ne úplně všechny - chybějící fotografie viz str. 188 "PB".  

Odkaz ke komentáři

Ty hodinky jsou v pořádku, luneta byla od počátku černá, jedinou odchylkou je oranžová vteřinovka, má být bíla.

Tak ještě se opravím, ta červená vteřinovka je taky v pořádku, používaly se obě, takže hodinky jsou komplet o.k.

Upraveno uživatelem JR_2010
Odkaz ke komentáři

Doophy: Na str. 188 Primbible pan Hovorka m.j. píše, že typy bateriových hodinek systému quartz s typ. označením 210 042 1, 210 055 6 a 210 057 6 se nepodařilo dohledat k nafocení.

Upraveno uživatelem colommbo
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...