PetrM Odesláno 25. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2012 Vážení kolegové, včera jsem dostal jako dárek Prim skorodiplomat. Zaujalo mě dýnko. Má vyražené logo Prim, text a číslo - viz foto. Na jiných skorodiplomatech, které mám (mám 4 kusy pozlacené a jeden chrom) nebo které jsem viděl, je víčko bez popisu jen s vyraženým číslem. Je to v pořádku nebo to nějaké dobastlení ? Na fóru jsem to nenašel. Dík za informaci. většinou jsem viděl takové... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 25. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2012 Vím, že v době výroby tohoto typu hodinek neměl Prim technologii pro výrobu těchto pozlacovaných šroubovacích pouzder. Proto byla vyráběna ve Švýcarsku. Je to snad takové původní pouzdro ? Víc mě tedy nenapadlo. Jinak dík každému, kdo mi poradí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 25. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2012 Tahle pouzdra se dle mého dělala už tady. Ale tohle dýnko vidím na těchto hodinkách prvně. Zase holt něco nového. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 25. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2012 Tahle pouzdra se dle mého dělala už tady. Ale tohle dýnko vidím na těchto hodinkách prvně. Zase holt něco nového. Určitě máš pravdu. Ta výroba ve Švýcarsku se týkala těch tzv.prachotěsných pouzder. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spita Odesláno 9. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2012 Ahoj, pomohli by jste mi prosím s identifikací těchto hodinek? Kamarád mi je nabízí, ale nemáme vůbec představu o ceně. Škoda, že při čištění došlo k poškození ciferníku. Mám Prim 2000, ale chtěl bych spíš nějakou klasiku, díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 9. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2012 Podle popisu na ciferníku - kalibr 66 incabloc. To znamená nejspíš 66.1 nebo ještě možná jeden z prvních 66.3 a časově tak asi do roku sedmdesát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 Docela zajímavej bastl: http://aukro.cz/zajimave-prim-i2857989856.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eman2208 Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 Docela zajímavej bastl: http://aukro.cz/zajimave-prim-i2857989856.html To je tak škaredý až je to pěkný, já bych je klidně nosil !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 Výtvor místního člena "Orlando", který už mezitím změnil majitele. Každopádně mají něco do sebe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eman2208 Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 Výtvor místního člena "Orlando", který už mezitím změnil majitele. Každopádně mají něco do sebe. Orlando je , co všechno zkřížil, aby vypadl takový mutant ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 Orlando je , co všechno zkřížil, aby vypadl takový mutant ? Nevypadají vůbec zle... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eman2208 Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 Nevypadají vůbec zle... To si taky myslím. Co je to dýnko, Rolex ? Luneta...? Pozdro ? Nevíte ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 11. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2012 Pouzdro je z hodinek, které vypadaly jako rolex, ale jmenovaly se nějak jinak, na straně u korunky je zahlazeno, aby tam nebyly ty výčnělky nad a pod ní, je tam vlepeno tvrzené vypouklé sklo, vložka strojku je použita z původních hodinek, ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 27. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2012 První - černéKalibr 50.1, takže někdy před nebo okolo roku 1970. Chybí šroubky na upevnění strojku - proto je strojek volný a chybí jeden šroubek můstku setrvačky a druhý vypadá uvolněný.Druhé - světléPrim elegant, kalibr 66.3, takže někdy do roku 1975. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaVo1 Odesláno 27. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2012 Dneska jsem viděl na jedněch Primkách na ciferníku nápis Elastbloc (zatím jsem viděl pouze Incabloc) - to je taky nějaký antinárazový systém ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2012 Ano,elastbloc je protinárazový systém chránící setrvačku před případnými nárazy při pádu apod.Jeden ze tří systémů.buď KIF,elastbloc či incabloc.Někde tu bylo i časové rozpětí,v kterém se používaly.Bohužel už nevím kde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 27. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2012 Ve Stanikovo publikaci "Přehled kalibrů Prim" to myslím je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2012 Ve Stanikovo publikaci "Přehled kalibrů Prim" to myslím je.Odkaz zde http://photowatches.eu/albums/upload/stanik73/kalibry_PRIM_final.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2013 Dotaz pro odborníky!!! Na dýnku jedněch vele starých Primek jsem si všiml jemně vyfrézovaných údajů.Snažil jsem se to nafotit, ale je to moc drobné a jemné. Na fotce je vnitřní strana dýnka a zde (v červeném kroužku) je vyfrézováno číslo "26" a dále něco jako monogram "ZV". Z vnější strany dýnka jsem si zase všiml, že kromě vyraženého výrobního čísla je zde opět jěmně vyfrézováno číslo "125/4384". No a teď otázka: CO TO JE?! Možná to zde již bylo probíráno, ale nic jsem na toto téma nenašel. Dík za odpověď!!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2013 Nejspíš nějaké evidenční značky hodináře, který hodinky opravoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se