Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Jasně, já jen prostě někdy žasnu, co dokážou lidi kvůli pocitu, že s tím vyj.bali vymyslet.

u nás se řešilo ESG ve vztahu na vozový park a první co se udělalo byla analýza tras co ty auta jezdí, jestli se vyplatí BEV a nabíjet jen na FVE instalovaných na firmě. A tady vyplavalo, jak ty trasy vykazané jako služební jsou zkreslené, aby pak vyšly soukromé km 😂. To zděšení některých, že víkendové projížďky by ukázaly, kde musí nabíjet byl k nezaplacení😂. Já prostě odmítám nutit podřízené prodlužovat si čas strávený na cestách dalšíma x hodinama nabíjením. Takže ano BEV jedině tam, kde ko auto nenajede víc jak 300 za den.

Wallboc jsem koupil přenosný,

https://m.alza.cz/immax-cestovni-nabijeci-stanice-pro-elektromobily-ev-phev-ac-type-2-22-kw-d10806037.htm?gad_campaignid=22433253332&gad_source=1&gbraid=0AAAAAD2xsm7aewR9eYfFL9llRwKFXgK1V&gclid=CjwKCAjwtfvEBhAmEiwA-DsKjs-PWmAOgVsmkAmYIvAqpiA19nIzZtKz86nBH9vPhJ7WTxUJFZ6LoBoCeWQQAvD_BwE

Upraveno uživatelem Jocker
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Dnesni vecerni prejezd Kolin -> Bratislava. VW ID7.

Vyjizdel jsem s 99% a zastavoval jsem v Ladne na curpauzu, behem ktere mi tam Ionity nandalo 36% -> 49% baterie.

Jinak jsem nabijet nepotreboval, dojel bych i s rezervou bez Ionity. Ted nabijim AC 11kW v ramci ubytovani.

IMG_9745.jpeg

Upraveno uživatelem Qwuiddo
Odesláno (upraveno)

Čistě fakta: Ostrava 95% - Bratislava 15%

Na ÖMV mi nefungovala WV karta.

Skvělá stanice v Bratislavě přímo na ekektroauta DriveX

IMG20250819100515.jpg

IMG20250819102654.jpg

Upraveno uživatelem Pozorovatel
Odesláno

Tak to, jak jsem nějakým záhadným způsobem nabil v Brně u Futura bílé Porsche, jsem úspěšně vyreklamoval. To docela čumím a dávám VW palec nahoru 👍

Odesláno

Tady jeste pondelni cesta z Blavy zpatky do Kolina v hustejsim provozu.

Jinak DriveX v Blave je velmi pohodova stanice, souhlasim.

Zkouseli jste nekdo merit ztraty mezi nabijeckou a autem?
Ja ted porovnaval elektromer s logem z auta a je to celkem mazec.

IMG_9749.jpeg

Odesláno

Bohužel často auta u nabíjení s AC 11 kW vytápí i baterii v chladu, takže ty ztráty jsou tímto zkreslené.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Fakt to nesnáším 👿 

Důvěřuji autu a jedu na stanici dle jeho doporučení.

Když dojedu, mám jen 8%, což už samo o sobě je pro mě dost stresující.

Ale tím to nekončí.

Ta blbá nabíječka nefunguje ani jedna!!!!

https://maps.app.goo.gl/MXMRKWcRbToGbhCk7

Tak teď stojím na nejbližší ve Svitavách na neskutečných 50kw kus 👿

Dorazil jsem tam s 6%....

Ten ČEZ fakt nesnáším, jsou to nejvíce problémové nabíječky 

Doplním jen tolik, abych dojel k nějaké lepší. Takže jdu hledat, ale tady v té prdeli světa nic není 😐

IMG20250904162342.jpg

IMG20250904164820.jpg

Screenshot_2025-09-04-16-50-53-77_917fc1f6c8d13b5e16f44b18369c5b6a.jpg

Odesláno

Tak jsem to tam nakonec nechal něco přes hodinu a nabil na 82%.

To jsem tak akorát stihl dojít od Kauflandu do historického centra, kde je to sice hezké, ale nikde žádná normální restaurace, jenom čína nebo kebab...

Tak jsem si dal nějaké nudle a šel zpátky (obědovečeře) 

Z Prahy jsem vyjížděl v 14:30 a do Ostravy dorazil v 19:30.

Teď to ještě trochu přikrmím na IONITY a jedu domů....

Screenshot_2025-09-04-19-39-02-13_917fc1f6c8d13b5e16f44b18369c5b6a.jpg

Odesláno

Ahoj, mám asi poškozený nabíjecí kabel pro Outlandera. NA jednom konci konektor TYPE 2 a n a druhém TYPE 1. Má smysl ho nechat opravit, nebo rovnou koupit nový? 

Evidentně je tam po 4 letech ukroucená žíla nebo špatný kontakt. 

Odesláno

Nevím ceny, ale koupil bych nový, než se nervovat že to nefunguje.... pokud to někdo udělá za pár korun, možná ná pokus, nebo nechat v zásobě (kdybych nové zasel, můj možný případ😁).

• Dát hlas 1
Odesláno

Záleží jak jsou konektory dělané, ale často bývají tyhle věci špatně opravitelné a někdy i dražší než nový kabel. 

• Dát hlas 1
Odesláno

Koukám že Uršula už má z "kázání vody a pití vína" zase "flashback" - vždyť po uvědomnělém přesedání z "velkých němců" do "malých francouzů" se v europarlamentu kázalo už v 90. letech. Výsledek toho co lobysti protlačili přes EK jsou vykutálené hmotnostní kategorie odpustků, perverzně zvýhodňující produkci stále větších obludností na úkor menších aut (míň materiálu, lehčí kola, menší odpor vzduchu, menší potřebný výkon, menší spotřeba, prostor na parkování i opotřebení silnic) - no a když už se regulovčíkům podařilo rozvrátit trh spalováků, další na řadě budou elektromobily :skull:

Odesláno

Já jí trochu rozumím. Není na trhu EV auto pod 600 tis. Kč. polovina národa jezdí ve 20-letých šunkách, které Němci dali před 5 lety do šrotu a nemohou si koupit EV auto. VW a Škoda teprve nyní začne vyrábět malé měststké auto s rozumným dojezdem, plány má i Hyundai a Cupra. Může dojít k záplavě malých aut z Číny, chudším lidem je jedno, zda jejich auto někdo sleduje, pořizuje fotografie okolí a stahuje z mobilů data, nebo jej dálkově může zastavit, důležité jsou pro ně peníze. Ovšem governmentu to jedno není, co tady bude jezdit.

• Dát hlas 2
Odesláno
2 hours ago, Josef01 said:

Já jí trochu rozumím. Není na trhu EV auto pod 600 tis. Kč. polovina národa jezdí ve 20-letých šunkách, které Němci dali před 5 lety do šrotu a nemohou si koupit EV auto. VW a Škoda teprve nyní začne vyrábět malé měststké auto s rozumným dojezdem, plány má i Hyundai a Cupra. Může dojít k záplavě malých aut z Číny, chudším lidem je jedno, zda jejich auto někdo sleduje, pořizuje fotografie okolí a stahuje z mobilů data, nebo jej dálkově může zastavit, důležité jsou pro ně peníze. Ovšem governmentu to jedno není, co tady bude jezdit.

Chudší lidé dají 300, 400, 500 tisíc za auto? Jo, já vlastně zapomněl že jim dá Uršula půlku formou dotací 😂 

• Haha 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Možná moje chyba, koho jsem tím vyjádřením myslel. Tedy myslel jsem ty, kteří berou průměrnou mzdu, tedy cca 40 tis. měsíčně. To znamená, že spousta lidí je na tom výrazně hůře, nebo i lépe.

Rozložením mezd.jpg

Upraveno uživatelem Josef01

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...