Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No, nedal jsem to za čínu, dal jsem to za tourbillon. Stejně to prodávaj jako "made in Germany"....Prostě, v Německu založíš firmu na hodinky, pak si zjednáš filiálku v číně a jedeš. Pár značkových věcí, když dosloužily, tak jsem rozebral, docela jsem se divil, nebýt číňanů, nikdy by to nikdo nevyrobil. A zkus najít libovolný tourbillon, který by se dfal zaplatit. U číňanů jsem našel už tři naprosto odlišné kalibry, nepočítám v to varianty s datumem, rezervou chodu a pod. Prostě, jen stroje. A kolik jich je tady? Jeden jedinej od Ety, zato však pod ciferníkem od cca osmi nejmenovaných renomovaných firem. Jo a ještě jsem zapomněl, většina z těch ciferníků s bezva nápisy je také z číny. Píšu schválně malý č, aby ta čína zas tak velká nebyla. A omlouvám se mnoha majitelům, kteří mají doma několikery tourbillony od Pateka, Vacherona, Langeho a podobnejch kluků, tam je to samozřejmě jinak Ale je pravda, že člověk musí hledat, aby našel takový model, který je opravdu hezký. Já hledal asi šest týdnů.

A těch 10000? za to se prodává spousta divnejch quartzů, i když kvalitních. A taky dost nepoužitelnejch mechanickejch kousků. Já přemýšlel, jestli dám ty peníze do Prim sport IGEN v nerezu, nebo tohle. Ty sporty jsou krásný, ale stále jich mám doma hromádku v origo stavu, stejně je do smrti neunosím, na rozdíl od tourbillonů, které mám teď jediné. A když Tě něco sere, víš, jak krásně se na to kouká? A až mě to přestane bavit, tak je rozeberu, ať vidím, jak to Ti kluci vopálený vyráběj.

Odesláno

Sokuje me ta cena - pred pul rokem staly ciny s tourbillonem nekde kolem 1000 EURO. Pred tremi mesici jsem je videl za 950 USD. Ale zrejme produkce je cim dal masovejsi a tak si muzou dovolit tyhle ceny. Jinak na jedne strance (bohuzel jsem ji neulozil) jsem videl prodavat Tourbillony za 79 USD pokud vezmes vice nez 100 kusu. Podle prodejce tourbillony plne funkcni. Budu vdecny Mischo pokud bys na nejake pravidelne bazi informoval, jak je to s jejich presnosti a jak ten tourbillon facha.

Odesláno

Včera dorazil ze Švédska tento pěkný vintage kousek Omega - r.v. 1974. Začínám si pomalu zvykat na průměr 34 mm. Hodinky jsou téměř nenošené. Mám z nich velkou radost ;)

post-1097-1194621943.jpg

post-1097-1194621977.jpg

Návštěvník YPO
Odesláno
Včera dorazil ze Švédska tento pěkný vintage kousek Omega - r.v. 1974. Začínám si pomalu zvykat na průměr 34 mm. Hodinky jsou téměř nenošené. Mám z nich velkou radost ;)

pěkné .. pěkné ...... a když jsme u té Omegy tak jsem zapomněl nahlásit také jedny (fotky nejsou moje)

Odesláno
Nádhera, čistý tvary, žádný "blbinky" kolem, prostě úžasnej kousek ... :thumbsup_anim:

Odesláno

Jo, je tam napsáno Tophoven, asi aby to vypadalo nějak seversky... dánsky, nebo švédsky. Pro nás to furt budou super hovna, ale to neva.

Budu informovat, jak na tom jsou. Ten pásek, co jsem tak chválil, je německej, ne čínskej. Hodinky se prodávaly jako echt německej tourbillon. Stroj jsem prohlížel dost důkladně, vše je opracováno velmi precizně, teď záleží na tom, z jakech hoven to opravdu vyrobili. Nerad bych se mýlil, ale icabloc a regulační ručka jsou víc, než nápadně podobné, jako u Primek, ještě to prostuduju. Informace budu průběžně podávat, Strach ale nemám, mám dvoje číny stará 20 let a ty běhaj perfektně.

Odesláno
pěkné .. pěkné ...... a když jsme u té Omegy tak jsem zapomněl nahlásit také jedny (fotky nejsou moje)

i ty brute?

na druhou stranu je fakt, že je třeba doma mít všechny "legendy".. monaca, moonwatch, 007... ;)

Odesláno
Strach ale nemám, mám dvoje číny stará 20 let a ty běhaj perfektně.

A to je dobře, z Číny má strach jenom Breguet, Blancpain, Jaquet Droz, Glashütte Original, Union Glashütte, Léon Hatot, Omega SA, Rado, Longines, Swatch, Tissot, Calvin Klein, Certina, Mido, Pierre Bal-main, Hamilton, Flik Flak, ETA, Lemania, Valdar, Nivarox, Lascor, Favre&Peret, Osciloquartz, Endura atd.

Odesláno

Mam podobne jen bez datumu :thumbsup_anim:

post-834-1194692872.jpg

Odesláno

Taky se přidám s novým přírustkem. No, on to až tak novej kousek není. Tyhle Šturmanské mám už necelé 2 měsíce. Jen jsem se konečně dokopal k jejich nafocení na ruce. Což má podle mě největší hodnotu pro případné zájemce o pořízení. Navíc si myslím (psal jsem to už v kategorii "Ruské hodinky"), že tyto chronografy jsou v reálu mnohem hezčí než na poněkud nešťastné katalogové fotografii. Mimochodem mnou vlastněná limitka je už v podstatě vyprodána a při jedné ze svých mnoha návštěv na Poříčí jsem viděl tu novou. Jak je u Rusů "dobrým" zvykem, jde v té nasledující edici spíše o kosmetické změny: vteřinovka chronografu má jinou koncovku (podle mě pouze zhorší průhled na datumovku) a snad také rovný nápis na ciferníku. Ale je možný, že tento diferenc má jenom menší verze (39 mm) a měla ho vždycky. Nejsem si jistý. Omlouvám se za kvalitu fotek. Foceno jednoručně starým digitálem s oknem za zády:)

PS: taky jsem od Cybera tento týden koupil divery O&W, ale ty jsou tady notoricky známé:)

31681/1743761B-42 Sturmanskie watch

Rozměry: průměr 42 mm, výška 12 mm

Celonerezové pouzdro

post-1975-1194702153.jpg

post-1975-1194702206.jpg

post-1975-1194702599.jpg

Odesláno (upraveno)

Kalifx: Je to pravda, ty Sturmanskije jsou naživo úchvatný. Gratuluji k výjimečným hodinkám.

To já šel cestou mainstreamu a ondyno, relativně silně intoxikován alkoholem, jsem si objednal notoricky známou kreaci Omega Seamaster. Dneska přišly. Mám z nich radost. Kupodivu.

post-1578-1194903784.jpg

Upraveno uživatelem New Milis
Odesláno
Kalifx: Je to pravda, ty Sturmanskije jsou naživo úchvatný. Gratuluji k výjimečným hodinkám.

To já šel cestou mainstreamu a ondyno, relativně silně intoxikován alkoholem, jsem si objednal notoricky známou kreaci Omega Seamaster. Dneska přišly. Mám z nich radost. Kupodivu.

Neměl jsi je už jednou?

Odesláno (upraveno)

Tak tys to nakonec nevydrzel :D Rikal sem ti, ze se na tvoje byvale bondovky muzes ke me jezdit divat - maji se moooc dobre. Tak vitej zpet Jamesi B)

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno
Tak tys to nakonec nevydrzel :D Rikal sem ti, ze se na tvoje byvale bondovky muzes ke me jezdit divat - maji se moooc dobre. Tak vitej zpet Jamesi B)

Ale no jo, člověče, nějak mě to nedalo.. Zkouším teď s nima srůst, kdyžtak ti je zase prodám... :D

Odesláno

Možem sa spýtať koľko ťa stáli? Sú naozaj krásne... :thumbsup_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...