Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Přimlouval bych se za znovuotevření diskuze o tom, že zavedeme každý nový přírůstek jako samostatný příspěvek, bylo by to opravdu fajn, v současné podobě nějaké konkrétní hodinky najít je už spíše dílem štěstěny.

Zaveďme to prosím.

Souhlasím! Proč to vlastně šlo tak nějak do ztracena? Já myslel, že je to hotová věc?

Odesláno (upraveno)

4 Kalix také jsem si to myslel, dlouho jsem na chronomagu nebyl a příslušnou sekci jsem nenašel, za to mám radost, že se ujmul můj nápad na zrození sekce Vintage hodinky :)

Edit pokusím se zavést diskuzi na tohle téma, abychom to nezapráskali ještě víc.

Upraveno uživatelem Nemesis
Odesláno

Onion - bohužel velké hodinky na mé ruce nejsou nesmysl. Nejde o samotnou velikost ale vzdálenost stěžejek je tak velká, že řemínek pokračuje na mém štíhlém zápěstí hned v pravém úhlu dolů což je někdy problém, hodinky nesedí, je to placka s oběma konci ve vzduchu. Jinak se mi líbí velké i malé, jak kdy, ze zkušenosti ale vím že 42mm je maximum a někdy ani to ne, třeba nové Trasery GMT mají 42mm, ale vzdálenost stěžejek je díky konstrukci pouzdra hodně velká a na ruce vypadaly jako pěst na oko a vůbec neseděly.

Odesláno
Zapoměl jsem to hodit sem. Nové Steinharty 44 mm Unitas. Moc, moc, moc se líbí. Jestli všechno vyjde, hodím asi zítra něco do sekce Recenze.

Bravo...skvela fotka. a velmi pekne hodinky :thumbsup_anim:

Odesláno

Seiko 5 Military Black SNKE63 (nošení dříví do lesa, já vím... ale radost z nich mám :) )

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

a ještě jeden kousek, tentokrát Evropa...

Zeno Limited Edition -Wehrmachtswerk- Unitas 6325

Odesláno
Dle dostupných pramenů (Ranfft, Lorenz) pochází kalibr Unitas 6325 z 60. let. Čili patrně marketingový tah zaměřený na neznalou veřejnost.

Jak jsem nakoupil, tak prodávám... Po pravdě jsem tak neznalá veřejnost, že mě označení "wehrmachtswerk" vůbec nevzrušuje a mám prostě radost z, myslím si, kvalitních hodinek. Navíc koupených od člověka, který pro ně jezdí přímo do fabriky.

Odesláno
Jak jsem nakoupil, tak prodávám... Po pravdě jsem tak neznalá veřejnost, že mě označení "wehrmachtswerk" vůbec nevzrušuje a mám prostě radost z, myslím si, kvalitních hodinek. Navíc koupených od člověka, který pro ně jezdí přímo do fabriky.

Jasně, kalibr je naprosto OK, hodinky taky. Vylepšovat jej nápisem "Wehrmachtswerk" mi přijde nadbytečné.

Odesláno
Starší kluk má zítra narozeniny(5 let)....a protože mezi jeho velké oblíbence patří Spiderman(jo,komiksy u nás doma jedou),tak jsem mu pořídil......

Tak že mu přejeme všechno nejlepší!

Z vlastní zkušenosti vím, že to bude probíhat asi takto:

7 let - Timex (Přece už nebude nosit ty kýčový hodinky, když už jde do 2. třídy, ne? A Timexy se dělají na průměru 36 - 37mm)

8 let - Jacques Lemans (Sportovní a vypadají jako hodinky pro automobilové závodníky)

9 let - a jsou tu první mechaniky/automaty ! (Ten průhled na strojek a tak. Na druhou stranu první skoky v terénu na kole; a taky první pořádný pády. Takže opakované opravy atd. Jo a taky safír už je nutností.)

10 let - zpět ke quartz strojkům (Pokračují skoky a hlavně pády na kole, na skateboardu, prostě všude. Na druhou stranu už jsou hodinky citovou záležitostí, společníkem .....; příběh nutný: třeba radioaktivní ručky ??) - Takže Traser Super Soprt Chronograph se safírem.

11 let - uvidíme; Třeba Trasery vydrží ? :helpsmilie:

Ale stejně je to radost. Ty děti i ty jejich hodinky. :thumbsup_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...