Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nazdarek, zdravim vsechny na Chronomagu. Jsem tu novy, no i kdyz par mesicu uz to tu malinko sleduji :). Prave jsem se vratil ze Svycarska, kde jsem si poridil moje prvni automaty.

Jsou to Hamiltony Jazzmaster viewmatic. Jak rikam, jsou moje prvni, ale jsem naprosto unesen... :)

Odesláno
  spiderer napsal:
garfield - vypadaji celkem pekne, ale jednu vec bych asi neprekousnul a to je to datum a jeho umisteni, ktery tam musel pan Poljot vyriznout minimalne po dvou lahvich vodky, protoze jinak si to nedovedu vysvetlit.. ;)

co tak slysim od kamarada/kolegy rusa tak dve flasky vodky jsou klasicky probouzec jako u nas kafe, pritvrdil bych:-)

Odesláno

Reportujem Hamilton field chronograf s modrym ciselnikom

-nafotim pozdejsie asi o vikende....

-asi najlacnejsia vec ktora sa da este nazvat svajciarskym chronografom, na nejaku dobu ma to musi uspokojit lebo uz mam doma naozaj vela hodiniek (na moj vkus).......

inak maximalna spokojnost, hodinky su v krabicke s papiermi a vsetkym aj ked papiere niesu vyplnene (orazitkovane) cize by som sa nedivil keby to bola nejaka corka :) nic menej za tu cenu to bol paradny Ebay kup.... predajca dodal dva remene jednaj povodny Hamilton nenoseny kozeny a konovy ne-Hamilton

hodinky samotne su nenosene su len vidiet mierne stopy nasilia pri nasadzovani toho neoriginalneho nerezoveho tahu

parametre:

-automat ETA7750

-safir v predu, v zadu nieco neviem co ale stve ma to radsej by som nepriehladne :/

-42mm bez korunky 22mm lug to lug

-ciselnik modry dobre citelny

-velmi decentna luminiscencia(az s hamiltonom som pochopil ze hodinky (byt svietiace) nesluzia na osvetlovanie miestnosti)

-den v tyzdni a datum

-hacking a nezavisle preklapanie oboch datumoviek

-WR100m

-korunka nie je srobovacia co je mozno skoda

skusenosti z nosenia:

hodinky su velke ako krava ale clovek si na to rychlo zvykne a zacne sa mu to pacit a halvne kazdy si ich hned vsimne .... dalej neviem preco ale to ze su mechanicke je z nich zrejme na prvy pohlad proste s quartzkami si ich nikto nespletie,... dalej mnou do teraz opovrhovana funkcia chronografu je uzasna.... nieje nic zabavnejsie ako si 4fun honit rucky po ciferniku napriklad pocas jazdy v autobuse a stopovat si za kolko sa clovek dostane do prace ako dlho caka u lekara a tak :)

Odesláno (upraveno)

Chtěl jsem si pořídit modré hodinky. Po dlouhém vybírání vyhrály Breitling Colt. Nikdy by mě nenapadlo, že výběr dopadne takto. Mám je teprve tři dny, takže nechci dělat závěry, ale jsou skvělý! :thumbsup_anim:

post-202-1184787994.jpg

Upraveno uživatelem old black
Odesláno
  gas napsal:
old black: jedny z mála brajtlí co se mě opravdu moc líbí, jednoduché, přehledné a masivní, krása, tleskám, konečně jedny co nejsou jak od kolotočů :D

Díky, přesně proto jsem je kupoval.

Odesláno (upraveno)

Urech Military Chrono - obskurní swiss značka, úlovek z eBay v bídným stavu, doma rozebraný a vyčištěný od hrubých nečistot, při skládání ale velký problémy :), ztráta pružinky u čudlíku chronografu, neschopnost ukotvit strojek v pouzdru a nakonec poničení strojku 7750 :(, hodinář Brož to dával přes měsíc do kupy :), ale teď už to docela jde... :speak_cool:

urech4.jpg

urech3.jpg

Upraveno uživatelem Viktor
Odesláno

Celkem pěkný, akorát řemen mohl být šírší. To jsi obrousil do matna?

btw taky jsem při rozebírání seiko chronografu ztratil pružinku, ale druhý den jsem ji našel na koberci asi 3m daleko :)

Odesláno
  vor napsal:
Celkem pěkný, akorát řemen mohl být šírší. To jsi obrousil do matna?

btw taky jsem při rozebírání seiko chronografu ztratil pružinku, ale druhý den jsem ji našel na koberci asi 3m daleko :)

Řemen je 20 nacpaný do 19 mm rozteče, přijde mi akorát. Mají matnou povrchovou úpravu, bohužel pár šrámů na lunetě, který bych snadno odstranil, kdyby tam nebyla ta matná úprava :(

Odesláno

Dnes se mi podařilo sehnat Prim Diplomat :mobile: , z fotek to není příliš patrné, ale ciferník je bez špíny, skoro jak nový, jen to sklíčko je bohužel poškrábané a korunka ošoupaná (nejsem si jist, zda je pravá), dýnko bez čísla. K nim jsem v balíku musel zakoupit i jedny swiss Lucerne. Máte někdo představu, jakou mohou mít přibližnou hodnotu? (jen ze zvědavosti)

post-674-1185291582.jpg

post-674-1185291595.jpg

post-674-1185291611.jpg

Odesláno
  YPO napsal:
Můj poslední přírůstek ............ teď už jenom nějaký chronograf (asi Damasko) abych doplnil krabičku a pro letošní rok končím ...... manželka se mě dnes po dlouhé době zeptala: "kolik ,že vlastně stojí takové hodinky"? ............. :)

http://forum.chronomag.cz/index.php?automo...p;blogid=7&

Sakra chlape, ty kupujes hodinky jak na bezicim pase. :D

Ale ne, jinak pekny kousek. :thumbsup_anim:

Návštěvník YPO
Odesláno
  Mike napsal:
Sakra chlape, ty kupujes hodinky jak na bezicim pase. :D

Ale ne, jinak pekny kousek. :thumbsup_anim:

:) to jsou skutečně předposlední ..... manželka chtěla abych jí odevzdal platební kartu :lol: ......... tak budu pár dní hodný hodný :lol: ..... hlavně jsem ve stadiu ,že nechci nic prodat :suicide_anim:

Odesláno
  YPO napsal:
:) to jsou skutečně předposlední ..... manželka chtěla abych jí odevzdal platební kartu :lol: ......... tak budu pár dní hodný hodný :lol: ..... hlavně jsem ve stadiu ,že nechci nic prodat :suicide_anim:

Neboj, ja te nenabadam, abys prestal. :lol:

Odesláno
  YPO napsal:
Můj poslední přírůstek ............ teď už jenom nějaký chronograf (asi Damasko) abych doplnil krabičku a pro letošní rok končím ...... manželka se mě dnes po dlouhé době zeptala: "kolik ,že vlastně stojí takové hodinky"? ............. :)

http://forum.chronomag.cz/index.php?automo...p;blogid=7&

Srdecne blahopreju YPO, uz proto 516ky se mi taky libej - velmi dostupny (vidavam je na E-Bay pod $200) a pritom osobity hodinky. S tou svitivosti jsi me potesil. Uvazuju o hodinkach pro volny cas, tohle by mohlo bejt vono a o hodne levnejs nez ostatni alternativy. Hodlas je nosit? Zajimala by me odolnost potisku te lunety.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...