Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No, pokud chce člověk mít "pocit" nových hodinek, někdy stačí dojít k panu Šímovi na návštěvu.........

Čímž mu ještě jednou děkuji i za dobré poradenství.........

post-3628-1222629993.jpg

post-3628-1222630021.jpg

post-3628-1222630059.jpg

Odesláno (upraveno)

Tak jsem neodolal a za patnáct dolarů pořídil základ na renovaci :-) Waltham ze třicátých let. Tak teď jen uvidíme, kolik bude stát ta renovace...

post-87-1222853449.gif

Upraveno uživatelem JJ
Odesláno
Tak konečně moje Seika G757 s tahem. V pozadí nějaké moje další z mojí skromné sbírky.

hmmm, dvoje letecké, ty budeš skoro jako já ;-)

Odesláno

jj, děkuji Giliusovy, díky němu mám ten tah a můžu je nosit.

Letecké mám jedny za 1370,- od Zahradníka generálkované, ale bojím se je nosit, abych je nezničil :bangin:

Odesláno

Dneska jsem neodolal a koupil tento stařičký kousek. Na první pohled se nedá poznat značka, ale po otevření hodineka prozkoumání ciferníku i strojku je to hooodně starý FORTIS s kalibrem AS 1130. Bohužel zvenku se na nich dost "podepsal" zub času, ale strojek je v perfektním stavu a jde velmi přesně.

Nevíte někdo něco víc o tomto modelu? Na netu se mi zatím nepodařilo nic najít.

Na ciferníku a strojku je nápis Fortis, horní díl pouzdra má na dolní nožce vyražené čílo 49 a dýnko je uvnitř značeno Fortis Watch Co., Swiss, 49 a zvenku Stainless Steel Back 230. Průměr hodinek je 35mm bez korunky a 41mm včetně nožek, rozteč pro pásek 18mm. Ciferník byl původně stříbřený se zlacenými indexy, ručky jsou z modřené oceli.

post-2639-1223070001.jpg

post-2639-1223070119.jpg

post-2639-1223070169.jpg

Odesláno

Tohle je můj nový přírůstek. Sice Čína, ale myslím, že vypadá celkem přijatelně a cena byla pochopitelně řádově nižší než u tourbillonu ve švýcarském provedení. Jsou to mé první mechanické hodinky, nepočítám-li své vůbec první hodinky před 30 lety; další budou jistě brzy následovat.

post-3795-1223126811.jpg

post-3795-1223126823.jpg

Odesláno
Dneska jsem neodolal a koupil tento stařičký kousek. Na první pohled se nedá poznat značka, ale po otevření hodineka prozkoumání ciferníku i strojku je to hooodně starý FORTIS s kalibrem AS 1130. Bohužel zvenku se na nich dost "podepsal" zub času, ale strojek je v perfektním stavu a jde velmi přesně.

Nevíte někdo něco víc o tomto modelu? Na netu se mi zatím nepodařilo nic najít.

Na ciferníku a strojku je nápis Fortis, horní díl pouzdra má na dolní nožce vyražené čílo 49 a dýnko je uvnitř značeno Fortis Watch Co., Swiss, 49 a zvenku Stainless Steel Back 230. Průměr hodinek je 35mm bez korunky a 41mm včetně nožek, rozteč pro pásek 18mm. Ciferník byl původně stříbřený se zlacenými indexy, ručky jsou z modřené oceli.

tie modrené ručičky (podľa mňa) asi nebudú origo - nesedia k ciferníku a hodinkám ako takým

Odesláno
tie modrené ručičky (podľa mňa) asi nebudú origo - nesedia k ciferníku a hodinkám ako takým

No to se právě snažím zjistit. Cokoli bližšího o tomto modelu-ručky, barva ciferníku, atd....

Odesláno
Tohle je můj nový přírůstek. Sice Čína, ale myslím, že vypadá celkem přijatelně a cena byla pochopitelně řádově nižší než u tourbillonu ve švýcarském provedení. Jsou to mé první mechanické hodinky, nepočítám-li své vůbec první hodinky před 30 lety; další budou jistě brzy následovat.

Pavle, presne na tenhle model cinskeho turba v ruzovem zlate jsem take koukal. Nejak jsem ale vnitrne neakceptoval fakt, ze vyjdou asi na 10tis. korun. Nicmene ta komplikace je uplne dechberouci a vydrzel jsem na ni tuhle koukat asi 5min v kuse! :D

Gratuluju k prvnimu ulovku...

Odesláno

Sice to nie su hodinky, ale k hodinkam to patri:

(su to fotky predajcov, ja fotim hrozne)

wethjsz5rmv15eukw2a7.jpg

a tento som objednal dnes, 70%-nej zlave som neodolal, pojde na MM :D

TAT-SN24-002-1B.JPG

TAT-SN24-002-2B.JPG

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...