Němý Bobeš Odesláno 17. února 2023 Nahlásit Odesláno 17. února 2023 Nazdar vokurky, jak vám šlapou hodinky? Posledně jsem tady hledal nějaké modré hodinky, ale nakonec jsem to vyřešil koupí tyrkysového auta. To je bezva, ale modré hodinky nemám pořád žádné. No a teď se sešlo několik faktorů, které mě vedou k potřebě si něco modrého pořídit: začíná na mě předčasně lézt jaro, loni jsem byl párkrát na Ukrajině a mezi svátky v Doněcku, kousek od Luhansku, no a před dvěma týdny mi zrušili pracovní místo. Takže si zkrátka potřebuji udělat radost. Předvybral jsem si několik kousků, ne všechny jsem zatím viděl naživo – uvítám jakékoli tipy, názory, a zkušenosti. Díky moc! Tady je předvýběr asi zatím v pořadí od nejméně pravděpodobných až po nejpravděpodobnější. Grand Seiko se mi líbí svým přístupem jako značka i zpracováním hodinek, a taky tím, že moc nekřičí do světa. Kdyby vás ale napadly jiné modré hodinky, uvítám jakýkoli tip. SBGA211G Snowflake. Nejsou modré, ale mají aspoň modrou vteřinovku a byl to můj první tip už před pár lety. SBGA407G Skyflake. Zatím jsem neviděl naživo, nevím, jestli by mi nevadil tmavší subciferník. Taky nemají tah, ale řemen, i když to by možná nevadilo SBGA439G. Dost dobrý ciferník, ale více se mi asi líbí následující. SBGA375G. Tady je ciferník často skoro černý, (vyfoceno to mají debilně, je tmavší, než u 439) ale prostě se mi nějak líbí více, než ty 439. SLGA007G Lake Suwa. Neviděl jsem naživo, ale vypadají kurevsky dobře. Jen už nejsou nikde k prohlédnutí a nevím, jestli by mi nevadila ta zlatá. I když to může zase oživit. SLGA021G Lake Suwa Before Dawn. Ani tyhle jsem zatím neviděl naživo. Mají tmavší ciferník než 007, a absence zlata z nich asi dělá větší univerzály. SLGA009G Shinshu White Birch. Já vím, chtěl jsem modré. Ale tyhle mají sakra koule. Jediné, co by mi na nich vadilo (kromě toho, že nejsou modré), že mám břízou spojenou s jednou rusáckou písničkou, co do nás jako dětí cpali. No a teď babo raď…
Micey Odesláno 17. února 2023 Nahlásit Odesláno 17. února 2023 Mno, ja bych vzal jedny z tech petidennich spring drivu, pac ten strojek zeru.. ta rezerva vzadu, mnam ho. Takze pokud skousnes ten tlustej, nezuzujici se naramek..
hopa26 Odesláno 17. února 2023 Nahlásit Odesláno 17. února 2023 S hodinkama neporadím, ale jak si pomáhal se mi líbilo mega moc. Úcta a hluboká poklona.
Němý Bobeš Odesláno 17. února 2023 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2023 před 10 minutami, Micey napsal: Mno, ja bych vzal jedny z tech petidennich spring drivu, pac ten strojek zeru.. ta rezerva vzadu, mnam ho. Takze pokud skousnes ten tlustej, nezuzujici se naramek.. Asi jo, dneska jsem měl na ruce ty břízy a nic zvláštního mi na tahu nepřišlo
shewcza Odesláno 17. února 2023 Nahlásit Odesláno 17. února 2023 Za mě břízy! V podstatě na nich nevidím žádnou chybu.
Aleš 75 Odesláno 17. února 2023 Nahlásit Odesláno 17. února 2023 Mně osobně se nejvíce líbí ty SLGA021G už kvůli té rezervě 5dní a šířkou tahu 22mm. Ale všechny co si postoval vypadají dobře.Jak jsi psal babo raď.Sám bych z toho mněl zamotanou hlavu.
Němý Bobeš Odesláno 17. února 2023 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2023 (upraveno) před 13 minutami, shewcza napsal: Za mě břízy! V podstatě na nich nevidím žádnou chybu. Na nich mě fascinuje ten naprosto brutální understatement, jak říkají Angláni. Myšleno samozřejmě v dobrém. před 7 minutami, Aleš 75 napsal: Mně osobně se nejvíce líbí ty SLGA021G už kvůli té rezervě 5dní a šířkou tahu 22mm. Ale všechny co si postoval vypadají dobře.Jak jsi psal babo raď.Sám bych z toho mněl zamotanou hlavu. Ty jsou zatím favority (spolu s břízami), musím si udělat výlet někam, kde je mají. Včera v GS autorizáku v Chemnitz je neměli. Upraveno 17. února 2023 uživatelem Němý Bobeš
Němý Bobeš Odesláno 17. února 2023 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2023 před 51 minutami, hopa26 napsal: S hodinkama neporadím, ale jak si pomáhal se mi líbilo mega moc. Úcta a hluboká poklona. Ale houno…
Roman-ZA Odesláno 17. února 2023 Nahlásit Odesláno 17. února 2023 Za mna tieto - https://www.grand-seiko.com/global-en/collections/slga007g
Němý Bobeš Odesláno 17. února 2023 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2023 před 5 minutami, Roman-ZA napsal: Za mna tieto - https://www.grand-seiko.com/global-en/collections/slga007g Ty vypadají hodně dobře, ale bude problém si je někde prohlédnout. Taky jsou o kus dražší, než ty druhé Suwa i bříza, protože limitka.
RadekB Odesláno 17. února 2023 Nahlásit Odesláno 17. února 2023 SBGA375G jsem viděl dvakrát na živo a jsou nádherný. Líbí se mi tvar pouzdra a ta modrá jak se mění. Na YT jsem je taky viděl občas do černa,... ale na živo mi to tak nepřipadalo. Kalibr sice nemá 5 days rezervu jako ty vyšší modely, ale na druhou stranu za ně nedáš raketu. Cenový rozdíl je 120 tisíc korun, když se dívám na Koscom. Ale pokud není cena problém, tak se taky přikláním k "bříze". Ten pohled na strojek,... ach.
Němý Bobeš Odesláno 17. února 2023 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2023 SBGA375G jsem viděl dvakrát na živo a jsou nádherný. Líbí se mi tvar pouzdra a ta modrá jak se mění. Na YT jsem je taky viděl občas do černa,... ale na živo mi to tak nepřipadalo. Kalibr sice nemá 5 days rezervu jako ty vyšší modely, ale na druhou stranu za ně nedáš raketu. Cenový rozdíl je 120 tisíc korun, když se dívám na Koscom. Ale pokud není cena problém, tak se taky přikláním k "bříze". Ten pohled na strojek,... ach.Břízy mají stejný strojek jako jezera. Na ty se budu muset zajet podívat.
ZLOjasna Odesláno 24. února 2023 Nahlásit Odesláno 24. února 2023 Neporadim, ale toto je k videni v Lipsku Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Němý Bobeš Odesláno 24. února 2023 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2023 Dĺky, ty vpravo dole jsou SBGA439, ty mají v Koscomu. Asi si budu muset udělat výlet do Berlína nebo do GS butiku v Paříži…
Adamus132 Odesláno 27. února 2023 Nahlásit Odesláno 27. února 2023 Jsem v týmu pro břízy. Ten ciferník nemá chybu.
Němý Bobeš Odesláno 3. března 2023 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2023 Jsou super, akorát nejsou modrě, a pouzdro se mi možná líbí více u těch 375. Potřebuju ale vidět 021 (Lake Suwa) naživo, třeba se tam to leštěné a broušené pouzdro hodí více.
Americkej Odesláno 3. března 2023 Nahlásit Odesláno 3. března 2023 375 jsou skvělá volba. Čistota a jednoduchost jak díky pouzdru, tak díky nekontrastní stupnici rezervy nátahu. Břízy jsou víc líbivá moderna, podle mne zaválcují vločky do minulosti. Cenovej rozdíl je výraznej, střet generací tří a pětidenních kalibrů. Po zralé úvaze bych koupil oboje, což asi nechceš slyšet.
Němý Bobeš Odesláno 3. března 2023 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2023 To mě taky napadlo, akorát nevím, jestli se chci/můžu takhle vydat. Navíc by to otevíralo úvahy o jiných hodinkách v cenové relaci součtu těch dvou GS
Americkej Odesláno 3. března 2023 Nahlásit Odesláno 3. března 2023 (upraveno) Čímž bys přeskočil podstatnou součást vývoje chronobundu, který je třeba si protrpět komplexně. E: Na vážno, ani s jedněmi z této dvojice neuděláš chybu. Upraveno 3. března 2023 uživatelem Americkej
Němý Bobeš Odesláno 3. března 2023 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2023 Vývoj už mám asi za sebou, zbylo mi po něm patero hodinek. Jen prostě asi nutně potřebuju modré hodinky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se