Přejít na obsah

Citizen Tsuyosa

chief

Doporučené příspěvky

V 17. 9. 2024 v 17:24, lub napsal:

tak jste mě nakonec přesvědčili a po delší době jsem si udělal radost. jsou super! tvary, proporce, velikost, zpracování, celkově povedený a odladěný. vyhrál tyrkys cifr 🥰

IMG_20240917_171632.jpg.3dcf49bf0dac24835bf4f2bdacf654e4.jpg

Vitej do rodiny, mám úplně stejné :) ta barva je nejlepší (aspoň pro mne).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Zdravím. Tak se taky hlásím do klubu. Chtěl jsem vyzkoušet nějaký hodinky v tiffany blue. Za mě je to super volba. Jsou pěkně zpracovaný, velikost tak akorát na pohodlný nošení. Jen bych oželel kyklopa. Pod úhlem dělá na ciferníku docela rušivý stíny. Jelikož ale už hůř vidím na blízko, tak mu to odpouštím 🧐

CitizenTsuyosak.jpg.33efd7f30923106191aea9647d791a68.jpg

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

I když mám stop stav, tak jste mě dostali. Hledal jsem hodinky “na lítačku” a skončil jsem až tady. Napřed jsem byl rozhodnutý pro nějaké Seika z řady SNXS7x, ale pak jsem dospěl k tomu, že by potřebovaly trochu poladit, aby mi vyhovovaly, tj. lepší tah + safír a hned bych byl cenově úplně jinde. Čili po navýšení rozpočtu mi z toho vypadly Tsuyosy.

A nyní má otázka: Jakou barvu?
Váhám hlavně mezi touto modrou

IMG_1335.thumb.jpeg.ecca8f471c66467933fb49d159be8283.jpeg

a

žlutou

IMG_1336.jpeg.d5b10994c31159b2a2df6e6fe5fdcade.jpeg

nebo snad úplně jinou?

Pomozte mi prosím. Díky J.

Odkaz ke komentáři

Ještě si prohlédnu vaše předchozí fotky a postřehy.

Já v té mé první “gradient blue” vidím trochu něco z H. Moser, zatímco ta žlutá je spíš Rolexácká.

Ještě tomu dám chvilku, abych se neunáhlil. Přeci jen, jsou to hodinky minimálně na týden😂.

(A syn se žení 2x až 3x za život)

Hodně záleží na světle

IMG_1337.thumb.jpeg.ef64f7a206a1852b1e0fa3496bac6b15.jpeg

IMG_1338.jpeg.8301ecc31dd7580e6e5f145db864acaa.jpeg

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

Naposledy jsem měl nutkání je koupit ve Francii, ale odolal jsem. Celkem se mi zamlouvají i ty Titanový sestřenice.

IMG_20240815_125519.jpg

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Jerryl napsal:

, jsou to hodinky minimálně na týden😂.

ja je ponosil asi 2dny a od te doby odpocivaji 🤣. ale uz se moc tesim, az na ne prijde rada. jinak ta azuro je uplne magicka, odstin a tmavost cifru se meni dle svetelnych podminek dost vyrazne. proto jsem sel zrovna do nich. naopak treba ten s pomerancovou strukturou mi k lestenkam moc nepasuje.

Odkaz ke komentáři

Jako by to nestačilo.

Když jsem se už téměř rozhodnul, tak jsem objevil ještě tuto luxusní variantu, kterou jsem nazval krájený losos:

IMG_1340.thumb.jpeg.47aead42b51251527f0866cc837bda9a.jpeg

Jenomže ta fotografie vůbec neumí zobrazit realitu a proto přidávám ještě video:

Co vy na to?

P.S. Přišlo mi, že má oproti ostatním variantám menší datumový okýnko. A on tam není kyklop, takže bych ho nemusel odstraňovat😀

Odkaz ke komentáři

Já teda kroužil kolem "Pantone" variant. U "Blasing red" jsem už měl v podstatě nakoupeno, ale nějak to zahaprovalo s eshopem nebo platbou nebo něco tam zkrátka neklaplo a nákup neproběhl. Asi jsem to podvědomě vzal jako znamení a další pokus už jsem nezkusil. Pořád ten červíček ale hlodá.

Jsou teda určené pro asijský trh a tím pádem o cca 2000,- Kč dražší než běžné modely. Ale zase to tady aspoň není masovka.

news_202309_pantone-01.jpg

Odkaz ke komentáři

V 18. 10. 2024 v 22:53, Jerryl napsal:

Jako by to nestačilo.

Když jsem se už téměř rozhodnul, tak jsem objevil ještě tuto luxusní variantu, kterou jsem nazval krájený losos:

IMG_1340.thumb.jpeg.47aead42b51251527f0866cc837bda9a.jpeg

Jenomže ta fotografie vůbec neumí zobrazit realitu a proto přidávám ještě video:

Co vy na to?

P.S. Přišlo mi, že má oproti ostatním variantám menší datumový okýnko. A on tam není kyklop, takže bych ho nemusel odstraňovat😀

Mě se tam právě ten kyklop líbí 😀.

Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, Salamaster napsal:

Mě se tam právě ten kyklop líbí 😀.

presne tak, kyklopa obecne nemusim, ale k temhle hodinkam vylozene pasuje, bez nej to neni ono. navic citizen ma v levnych kalibrech dost maly datumovky.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tak se tady vítám😀

Mí noví miláčci. Ta barva je prakticky nevyfotitelná a v každém světle se chová trochu jinak, což mě moc baví. V reálu je nalinko víc do zelena, ale efekt je to magický. S velikostí jsem tak akorát na hraně nositelnosti na mém lovečáku, což jsem vzhledem k papírové velikosti 40mm neočekával.

Jako velký příznivce Seika zde musím opět vyzdvihnout pouzdro hodinek Seiko Turtle, které i přes masivní velikost 44mm sedí na mé hubené ruce o fous lépe.

IMG_1345.thumb.jpeg.983b9a6c819cb8bb4858f424352f9ba6.jpeg

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Nadšení trvá a mám zde první reálné dojmy ze zápěstí.

Přesnost je cca +5s/d, což je slušné, resp. dostačující. Dizajn hodinek mi naprosto vyhovuje, jenom bych dal o 0,5 mm širší ručičky s lepší luminiscencí, a korunka by se mohla ovládat trochu lépe, ale nikdo není dokonalý. 

Tsuyosy jsem pořídil jako náhradu za původně zamýšlené Seiko SNXS77, ale když jsem viděl jejich cenu, tak jsem si radši rovnou připlatil za hodinky se safírem a pořádným tahem. 

Sice jsou to modely neporovnatelné, ale oboje dávám do škatulky levných hodinek a Tsuosy i když stojí cca dvojnásobek, tak jsou o parník dál než pětky a jsem rád, že jsem do tohoto vlákna zabrousil pro inspiraci a koupil Citizeny. 

Takže vcelku mohu potvrdit, co říkají skoro všichni recenzenti na YT, že je to velmi solidní koupě a hodinky vypadají hodnotněji než jejich cena, (kterou bych raději viděl někde do 6 tis)

Seiko mám stále rád, ale jejich cenová politika mi s novými modely přestává vyhovovat viz “nové” snxs.

• Díky 1
Odkaz ke komentáři

V 5. 11. 2024 v 16:12, Jerryl napsal:

Tak se tady vítám😀

Mí noví miláčci. Ta barva je prakticky nevyfotitelná a v každém světle se chová trochu jinak, což mě moc baví. V reálu je nalinko víc do zelena, ale efekt je to magický. S velikostí jsem tak akorát na hraně nositelnosti na mém lovečáku, což jsem vzhledem k papírové velikosti 40mm neočekával.

Jako velký příznivce Seika zde musím opět vyzdvihnout pouzdro hodinek Seiko Turtle, které i přes masivní velikost 44mm sedí na mé hubené ruce o fous lépe.

IMG_1345.thumb.jpeg.983b9a6c819cb8bb4858f424352f9ba6.jpeg

Škoda že tuhle barvu vydali až po té žluté. Šel bych do ní místo žluté.

Odkaz ke komentáři

Nevěš hlavu. Žlutá je také super.

Mě se sice tato modrá také líbí nejvíc a přijde mi úplně univerzální pro všechny situace, ale tu veselou žlutou jsem měl původně ve výběru na prvním místě a následně se posunula na druhé. Právě díky ní jsem si těch Citizenů všimnul, až pak jsem se dopátral k té zajímavé modré.

Trochu jsem poladil barvy, protože nyní večer je vidím spíš nějak takhle, ale tu jejich živost vyfotit vážně nejde (tabletem).

IMG_1345.thumb.jpeg.0c6bd0e14908263056d6a6fda46da108.jpeg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...