gembi Odesláno 16. července 2023 Nahlásit Odesláno 16. července 2023 Ahoj všem, po 12 letém denním nošení Seiko Monster jsem byl nucen dát je do servisu. Bohužel toho mají hodně, takže na opravu budu čekat cca 2 měsíce a já po jednom dni zjistil, že bez hodinek na ruce jsem jak bez ruky. Tak mě napadlo, že bych si koupil druhé hodinky a až se Seika vrátí ze servisu, tak bych je mohl střídat:-) Přepokládám, že to mi bude stačit, nakonec ty Seika jsem objevil taky zde na fóru a nákupům dalších hodinek úspěšně odolal. Z tohoto důvodu nechci potápky i když se mi obecně líbí, ale přišlo by mi zbytečné mít dvoje. Po procházení všech možných obchodů jsem narazil na tento model, tak bych rád věděl, zda je to OK, nebo byste mi doporučili něco jiného, podobného. Orient Star Sports Avant-Garde Skeleton RE-AV0A02S | Helveti.cz Případně jejich tmavší varianta (tam se ale bojím životnosti povrchové úpravy): Orient Star Sports Avant-Garde Skeleton RE-AV0A01B | Helveti.cz Díky.
gembi Odesláno 17. července 2023 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2023 Nikdo žádný názor nebo zkušenosti s těmito hodinkami? Jestli to není úplná blbost?:-)
Spongebob Odesláno 17. července 2023 Nahlásit Odesláno 17. července 2023 Tak když už chceš tedy mermomocí názor, tak "skeletony" od Orinetstaru za 30k není uplně klasická volba a za mě tedy určitě ne už jen proto, že když na ně kouknu tak nevím kolik je hodin plus mi není Orientstar za 30k uplně rentabilní..nebo jak to nazvat.
habadej Odesláno 17. července 2023 Nahlásit Odesláno 17. července 2023 Já jsem si zrovna nějaké Orient Star v sobotu v Helveti prohlížel. Tato značka šla vždy dost kolem mě, ale byl jsem překvapen dokonalým zpracováním detailů. Mají spoustu modelů v rozumné cenové relaci. Dokonce jsem nad jedním kouskem dost uvažoval, nakonec jsem si tedy odnesl něco úplně jiného, ale určitě bych si vybral, což teda neplatí o modelu co jsi postnul. Každý máme jiný vkus, ale tady prostě chybí to, k čemu hodinky slouží, tedy bez problémů poznat kolik je hodin. Já teda mohl nechat oči na těhlech, takový trošku GS: https://www.helveti.cz/orient-star-contemporary-re-au0006s
Spongebob Odesláno 17. července 2023 Nahlásit Odesláno 17. července 2023 Já bych do 30k volil Oris, Hamilton, Mido. Jak nový nebo jetý..dle možností a modelu. Do 15-20k Certiny, Wardy, Citizeny.
orol Odesláno 17. července 2023 Nahlásit Odesláno 17. července 2023 Jó, kup si, co se Ti líbí, budeš to nosit Ty ...
gembi Odesláno 17. července 2023 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2023 Diky za názory, je fakt, že z čitelnosti mám taky trochu obavy. V podobném stylu jako ty postnute jsou i tyhle https://www.helveti.cz/orient-star-re-at0003s Ale nevím zda to už na mě není moc formální, zda se to dá nosit i k dzinam.
Katchabba Odesláno 17. července 2023 Nahlásit Odesláno 17. července 2023 Aspoň by ta ďoura mohla sedět vůči tý setrvačce. Takhle to vypadá jako nějaký samodomo nebo nepovedená skládačka.
gembi Odesláno 17. července 2023 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2023 Open heart je strašný všeobecně, nebo jen na tomhle modelu?
orol Odesláno 18. července 2023 Nahlásit Odesláno 18. července 2023 Open heart a i skeletony jsou kýče.
gembi Odesláno 18. července 2023 Autor Nahlásit Odesláno 18. července 2023 Aha a mě se právě něco s open heart a zároveň s ukazatelem rezervy chodu líbilo. Jinak ty ceny jsou samozřejmě přestřelené ty Avant gardy se dají sehnat jako šedivka dost pod 20 tisíc. Kč.
gembi Odesláno 18. července 2023 Autor Nahlásit Odesláno 18. července 2023 A co tohle? I když ty bohužel nemají ten ukazatel rezervy chodu... Orient Retro Future Camera RA-AR0201B | Helveti.cz
ducenstvo78 Odesláno 18. července 2023 Nahlásit Odesláno 18. července 2023 Na ostatní kašli, záleží co se líbí tobě, ty je budeš nosit. Já mám např. tyhle a jsem s nima spokojenej. Pravda, jako jediný bych je nechtěl, ale na střídačku si je občas rád vezmu.
gembi Odesláno 18. července 2023 Autor Nahlásit Odesláno 18. července 2023 Pěkná Seika. I když přijde mi, že to je opravdu spíš tak ke košili než k tričku, sháním něco víc neformálního. Nakonec doteď jsem jako jediné nosil 12 let oranžová monstra na tahu. Kdyby nešli opravit, tak by mě hodně lákaly tyto (až na tu cenu:-)): Orient Star Sports RE-AU0602E Diver 1964 2nd Edition | Helveti.cz Ale když budu mít monstra opravená, tak mi přijde zbytečné kupovat další potápky. Na těch Avant Gardech se mi líbí právě ten technicistní styl, nebo jak bych to popsal.
ducenstvo78 Odesláno 18. července 2023 Nahlásit Odesláno 18. července 2023 Ty moje Seika - kovový náramek, modřené ručky, wr100m, beru je jako "casual", tedy v pohodě i k tričku, ale záleží samozřejmě na vkusu každého. V každém případě přeji úspěšný výběr. Kdyžtak mrkni sem, mají docela slušný výběr i hodinek OrientStar a ceny dobrý. Zrovna jedny Citizeny jsem tam nedávno koupil se slevou víc jak 50%, osobní zkušenost tedy dobrá. Hodinky – Tvojcas.sk Ps. Ty Avant Gardy bych si osobně nekoupil z důvodu malé přehlednosti - můj osobní názor
gembi Odesláno 18. července 2023 Autor Nahlásit Odesláno 18. července 2023 Díky za tipy, kouknu na to. Je fakt, že na fotkách ta přehlednost nevypadá moc dobře...
Ivan Lelák Odesláno 18. července 2023 Nahlásit Odesláno 18. července 2023 Souhlasím s těmi, kteří doporučují koupit si je, pokud se Ti líbí. S jiným přispěvatelem mám stejné, že značka Orient mne míjela, kdysi jsem o ní nic nevěděl a považoval je za asijský šunt. Což nebylo spravedlivé, dnes naopak myslím, že jde o značku s příjemným poměrem ceny a kvality. Ale takových značek je víc, třeba právě Seiko, Hamilton a další. Pravda, tyhle skeletony nejsou z nejpřehlednějších, ale přehlednost nemusí mít každý jako prioritu č. 1. Miluju přehledné hodinky, což pilotky, má oblíbená kategorie, splňují, ale tyhle skeletony se mi opravdu líbí a čas se na nich na první pohled odečte také, zvlášť když si na ně člověk zvykne. A jsou tu naopak jiné věci - plasticita ciferníku, pohled na část mechanismu, zadní průhled tah s překlápěcí sponou.. On je výběr hodinek tak složitý a individuální, že se těžko radí. Navíc u někoho, kdo má dlouhé roky jedny hodinky, teď chce druhé a stop. Tak to udělej jak to cítíš Ty..
gembi Odesláno 18. července 2023 Autor Nahlásit Odesláno 18. července 2023 (upraveno) Díky za názor. O Seikách vím, samozřejmě jsem taky koukal zda mě tam něco nezaujme. Orient Star jako prémiová odnož Orientu mě právě zaujala. Ještě jsem objevil jednu variantu těch Avant Gardů Orient Star Sports Avant-Garde Skeleton RE-AV0A03B | Helveti.cz Ta kombinace červené s černou se mi líbí snad ještě víc a podle mě jsou zde indexy a ručičky vyvedeny o dost kontrastněji a je to přehlednější. Jen se trochu bojím té povrchové úpravy, co to vydrží a pak taky ten řemínek, je sice moc pěknej, ale životnost taky nedokážu odhadnout... Upraveno 18. července 2023 uživatelem gembi
dykmore Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Odesláno 19. července 2023 Řemínek je spotřebka, to tě trápit nemusí...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se