Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Osobne jsem FB docela dlouho odoloval.

Co me presvedcilo se registrovat, bylo to ze kdyz jsme se po stredni vsichni rozjeli po cele CR tak jsem ztratil prehled co kdo dela a jak se mu prave dari. Takze ted mam aspon nejakou tu predstavu, ale stejne kdyz se chci o nekom dozvedet vice tak zajit si nekam sednout je zaklad ;-)

Mala perlicka aspon pro me byla ta kdyz jsem se spojil s kamaradkou z detstvi tak po 10 letech a zjistil jsem ze ted dela skolu v Taiwanu :D

Takze za me palec nahoru lec vseho s mirou.

Odesláno

Podla mna najzasadnejsi problem FB nie je v tom co ponuka resp neponuka, ale v tom, ako toho vsetkeho jeho prevadzkovatel (pripadne niekto dalsi) v buducnosti moze zneuzit.

Urobit si tam ucet v ramci toho byt IN asi nikoho nezabije, ale ti co to myslia s FB vazne (hlavne teda so zverejnovanim obsahu na FB) by si mali poriadne prestudovat licenciu.

Odesláno (upraveno)

no na licenci a pravidlech Facebooku je dobre to, ze se na jejich tvoreni momentalne mohou podilet i jeho uzivatele.

Setkavani mysleno tak, jak popsal grakij. Nedavno jsem se tam nahodou potkal s kamaradkou, kterou jsem nevidel asi 15 let.

Uz musim vypadat jak nejaky obhajce FB, ale taky jsem dlouho odolaval, na druhou stranu hodne pouzivam ICQ a Skype, ale z 90 lidi na ICQ ma na FB asi jen jen 5, takze z ostatnimi muzu napr. chatovat pres FB.

Upraveno uživatelem nAscA
Návštěvník Tada
Odesláno
  Traveller napsal:
No mně to přijde jako že kdo tam není není "in". Strašná móda - FB všude kam se podíváš. Ikdyž hodně cestuji prostě přidanou hodnotu jsem v tom nenašel.

Hlavně se toho opravdu drž a buď silný! Já jsem na minutu polevil protože jsem si potřeboval někoho prolustrovat, zaregistroval jsem se tam a už jsem lapen. Je to past....

Odesláno

Platforem ala FB je cim dal vic a v tom vidim zasadni "problem". Nekolik znamych je na FB, nekolik spoluzaku zase jinde a dalsi zase nekde jinde.... takze bych musel byt registrovany na X strankach. To se mi nechce, takze radeji nejsem registrovanej nikde. Vystacim si s mejlem.

Odesláno
  911 napsal:
me prave nedochazi ta vyhoda. na chatovani staci icq nebo skype.

Já tu výhodu objevil. Ztratil jsem kontakt na jednoho bývalého spolužáka a nebyl jsem schopný ho nijak sehnat. Až jsem ho našel právě přes facebook. Ale poté jsme si vyměnili maily a telefony a komunikujeme po mailu.

Odesláno

Jak zmínil filo-boxer, takových serverů je v pysk a registrovat se na všech, ztratím hafo času.

Já mám své stránky, to jsem ještě unesl, mám mobil + jabber + ICQ (nerad) + Skype (hodně nerad) a to mi pořád stačí.

Já bych všechny ty kyberreality zakázal ;)

Odesláno

ted me napadl pro vas kybermagory (nebrat urazlive :) ) jeste byste mohli zalozit nejakou grupu/podnik na Secon Life nebo jak se to jmenuje. a muzete parit, chatovat jedna basen. kubson tam muze mit obchudek kde bude prodavat a kdo bude chit, tak taky... nebylo by to super? :D zamerne nezakladam nove vlakno nebo se toho tady nekdo chyti :)

Odesláno

911 prave "kouzlo" facebooku je v tom, ze tam najdes lidi, ktere jinak nevypatras. Napr. lidi, kteri ani poradne neumi nainstalovat programy (vcetne ICQ, skypu apod.), anebo treba v praci nemaji prava na instalaci softu, tak jsem s nimi v kontaktu pres FB. Jak jsem jiz psal, z mych 90 pratel v CL na ICQ jich mam na FB jen 5.

Odesláno
  nAscA napsal:
911 prave "kouzlo" facebooku je v tom, ze tam najdes lidi, ktere jinak nevypatras. Napr. lidi, kteri ani poradne neumi nainstalovat programy (vcetne ICQ, skypu apod.), anebo treba v praci nemaji prava na instalaci softu, tak jsem s nimi v kontaktu pres FB. Jak jsem jiz psal, z mych 90 pratel v CL na ICQ jich mam na FB jen 5.

z cehoz plyne, ze mas skoro vsechny zname na icq. navic icq nebo skype neni treba instalovat. mozna tak skype. a to se jen pusti jeden soubor. pak se da najit kdokoli. ale nechci dal rypat. hlavni je, ze FB vyuzijete

Odesláno

Ja vim, ze icq ani nemusi byt treba instalovat. Pisu o lidech, kteri jsou radi, ze spusti Word. Nekteri se v PC proste moc neorientuji.

No na ICQ mam 90, ale na FB zatim 67 a z toho je jen 5 stejnych. Myslim, ze nejde o rypani, proste nekdo to nepotrebuje a pro me je to docela uzitecna vec.

Odesláno
  Tada napsal:
Je to past....

To věřím... snažím se ale nepodlehnout. Prostě na to nemám čas. Už tak kecy tady a na jinych forech mi zabírají dost času, který by šel využít i jinak. No a naštěstí najít někoho na FB nebo Linkedin lze i bez registrace. Internet je mor :)

Odesláno

Hm, FB me bavi, jsem v kontaktu s lidma, kteri jsou daleko a tak trochu s nima diky FB muzu "zit" - na ICQ si tezko prohlidnes neci fotoalbum a zavzpominas u toho... Je ale pravda, ze na druhou stranu mam v ICQ asi 10 kontaktu, z toho 8 pracovnich, pak manzelka a bracha. ICQ je IMHO mnohem silenejsi nez Facebook, kultura okolo ICQ u nas je takova divna - kdo nema ajsko a profil na libku, tak neni in, a to mi leze na nervy. Nevim, cim to je, asi lidma, s kterejma se znam, ale z FB rozhodne nemam takovej ten pocit "otvira-se-mi-kudla-v-kapse" jako prave z libimseti.

Ale stejne - zlaty dopisy. A kdyz uz ne dopisy, tak maily. A kdyz ne maily, tak MSN ;)

Jo, a LinkedIn - to je o necem uplne jinym. Mam tam CV a obcas se mi ozve nekdo, jestli nechci zmenit job. Ale hlavne hodne ctu diskuze v profiskupinach, to je neco, co mi dava hodne. Knowledge lidi na LI je obrovska, je fajn mit se kde zeptat.

Návštěvník Hammer_Time
Odesláno
  mengelis napsal:

Super článek, a obzvlášť tato pasáž mě pobavila...

"Celkem živě si představuju obrázek typické primácké rodiny. Manželka z kuchyně: "Táto, co říkali?" Manžel sedí zabořený na gauči a chroupe čipsy. "Ále nic, jen že protestovali proti Klausovi." "A kdo?", chce vědět manželka. "Nějaký dementi. Z toho internetu." "No to jsem si myslela," ozve se uklidněným hlasem z kuchyně. " :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Odesláno

Jistý Američan se soudí se svými lékaři, protože nechtějí uznat, že onemocněl chorobou, kterou si vygoogloval. Nepřesvědčili ho ani tím, že jde o nemoc, která byla zaznamenána naposledy na konci devatenáctého století ve střední Africe. Pacient nežádá žádné odškodné. Chce mít jen soudně potvrzené, že dotyčnou nemoc opravdu má.

Odesláno

Ja vidim hlavni pozitivum FB (na kterem jsem registrovany asi druhy den) ve srovnani s aplikacemi typu icq, apod. v tom, ze tam ma vetsina lidi profil pod vlastnim jmenem. Uz jste zkouseli sehnat mailovy, Skype, icq kontakt na znameho bez toho, ze byste vedeli tu zatracenou prezdivku, kterou pouziva? Kamaradky se zase povdavaji a muze se lehce stat ze jsou kontakty po chvili nicemu. Ale staci najit na FB jednoho spolecneho znameho a kontakt je na svete. Navic se vetsinou muzete podle obrazku (pripadne okruhu znamych) presvedcit, jestli je to opravdu ten Pepa Novak, ktereho myslite. Otravovat na icq 150 Pepu Novaku hlaskou "Ahoj, jestli jsi Pepa, co chodil na zakladku v Horni Dolni, tak se ozvi." neni zrovna pohodlne.

FB opravdu neni jenom pro decka na seznamovani. Velice prakticky byl napriklad pro kamarady, kteri jeli na semestr - dva studovat do zahranici. Nemuseli slozite obchazet 50 lidi z oboru a kazdeho se ptat na maily/mobilni cisla, proste se prihlasili do prislusne skupiny na FB a bylo to. A pristup tak meli nejenom k pozvankam na party a spolecne akce, ale i k vymene spousty dalsich uzitecnych informaci. Kdyz si vzpomenu, jak relativne slozite jsme i s maily a mobily k dispozici v prvnich rocnicich na vysce neco domlouvali, shaneli, apod., tak bych byval byl za FB moc rad.

Vubec nepopiram, ze vyskyt v podobnem kyberprostredi muze cloveku sezrat spoustu casu, ale myslim, ze FB muze na druhou stranu byt i docela uzitecny pomocnik, pokud se clovek obtezuje trochu se zamyslet nad tim, k cemu a jak by se dal vyuzit.

Odesláno
  hufnor napsal:
Ja vidim hlavni pozitivum FB (na kterem jsem registrovany asi druhy den) ve srovnani s aplikacemi typu icq, apod. v tom, ze tam ma vetsina lidi profil pod vlastnim jmenem. Uz jste zkouseli sehnat mailovy, Skype, icq kontakt na znameho bez toho, ze byste vedeli tu zatracenou prezdivku, kterou pouziva? Kamaradky se zase povdavaji a muze se lehce stat ze jsou kontakty po chvili nicemu. Ale staci najit na FB jednoho spolecneho znameho a kontakt je na svete. Navic se vetsinou muzete podle obrazku (pripadne okruhu znamych) presvedcit, jestli je to opravdu ten Pepa Novak, ktereho myslite. Otravovat na icq 150 Pepu Novaku hlaskou "Ahoj, jestli jsi Pepa, co chodil na zakladku v Horni Dolni, tak se ozvi." neni zrovna pohodlne.

FB opravdu neni jenom pro decka na seznamovani. Velice prakticky byl napriklad pro kamarady, kteri jeli na semestr - dva studovat do zahranici. Nemuseli slozite obchazet 50 lidi z oboru a kazdeho se ptat na maily/mobilni cisla, proste se prihlasili do prislusne skupiny na FB a bylo to. A pristup tak meli nejenom k pozvankam na party a spolecne akce, ale i k vymene spousty dalsich uzitecnych informaci. Kdyz si vzpomenu, jak relativne slozite jsme i s maily a mobily k dispozici v prvnich rocnicich na vysce neco domlouvali, shaneli, apod., tak bych byval byl za FB moc rad.

Vubec nepopiram, ze vyskyt v podobnem kyberprostredi muze cloveku sezrat spoustu casu, ale myslim, ze FB muze na druhou stranu byt i docela uzitecny pomocnik, pokud se clovek obtezuje trochu se zamyslet nad tim, k cemu a jak by se dal vyuzit.

Já slyšel, že dřív nebyly ani mobily - říkal mě to milosklikar.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...