Přejít na obsah

PRIM Jiří Hanzelka - Miroslav Zikmund LE

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Celkovo sú to pekné hodinky so zaujímavými detailmi ako sú napr.  ručky či luneta. Rozmer je taktiež fajn - 37mm, hoc tento štýl hodiniek by zniesol možno aj o málinko viac mm (39-40). Priestor nad 6. hod. mi pripadá trošku prázdny a osobne by som si tam vedel tesne nad 6 predstaviť dátum, ktorý sa inak počas cesty vždy hodí, keď človek často stráca prehľad o čase :) Nemôžem sa však zbaviť pocitu, že mi hodinky s celkovým duchom doby a štýlom prevedenia viac pasujú na ich prvú africkú cestu, ktorú podnikli na Tatre 87 než na tú druhú po Ázii na 805. Čo sa týka balenia, je to prvý krát, kedy by som ho chcel viac než samotné hodinky :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výjimečně nehnusné Primky, celkem dobrý počin. Ta asociace je mi sympatická, řemen je perfektní. Raději bych ale bez lunety, je tam k naprosto k ničemu, a font je moc velký. Lonžíny, podtržené o hodně adekvátnější cenou, se mi zdají povedenější, vyváženější, věrnější starým vzorům.

3e313ee7fe0bfa98603c2d660ded79a6.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

OK,  tož tedy jinými slovy - Zikmund ani Hanzelka nikdy žádné Primky na svých cestách neměli ani nenosili. Takže celá věc s Eltonem je jen ubohá fraška.  Jak říká Zikmund ml. - "Otec měl automatické Omegy ... ".  Tím je řečeno vše. Klobouček. 🤠

Odkaz ke komentáři

V 25. 10. 2023 v 23:02, eloga napsal:

OK,  tož tedy jinými slovy - Zikmund ani Hanzelka nikdy žádné Primky na svých cestách neměli ani nenosili. Takže celá věc s Eltonem je jen ubohá fraška.  Jak říká Zikmund ml. - "Otec měl automatické Omegy ... ".  Tím je řečeno vše. Klobouček. 🤠

Kdyz se Zikmund s Hanzelkou vydali na cestu kolem sveta s Omegou, psal se rok 1947. Prvni seriove vyrabene primky se daly koupit az o 11 let pozdeji. 

Nevidim nic spatneho na tom, ze Elton vyrobil tyhle hezke hodinky na pocest nasich slavnych cestovatelu. Proc to videt takto negativne....

Odkaz ke komentáři

V 25. 10. 2023 v 23:02, eloga napsal:

V historii Eltonu bychom takových příkladů našli více, nejen těch, co nosili jiné, ale dokonce i takové renegády, kteří hodinky nenosili vůbec. Tycho de Brahe, Karel IV. .... 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...