AlfGS Odesláno 9. ledna Nahlásit Odesláno 9. ledna před 2 hodinami, Bert napsal: Tak to jsi v hajzlu. Až se AI ujme vlády nad světem, budeš mezi prvními, komu selže kardiostimulátor ...... (nebo plicní ventilace, neboi tak něco ....) Přesně to byla další myšlenka,na které jsme se shodli.Že v případě nadvlády AI to máme jako první spočítaný!
safi Odesláno 9. ledna Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna Přesně. AI si ho vychutná. A až se dostane historii vyhledávání v Google, tak je většina chlapů v háji.... teda pokud AI si osvojí ženský pohled na svět.
safi Odesláno 15. ledna Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna Připomínám dnes večer: Název akce: Zkušenosti z prototypování AI aplikace (Langflow a AstraDB) Čtvrtek, 15. ledna · 20:00–21:00 Časové pásmo: Europe/Prague Informace pro připojení ke Google Meet - Odkaz na videohovor: https://meet.google.com/ikn-ogyn-uxa
safi Odesláno 15. ledna Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna Pardon... hodinový limit dosažen, zde je pokračování: https://meet.google.com/agm-vycq-kbb
farkyostrava Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna vidim ze vlakno je od ledna zmrzle a pritom se toho od ledna tolik stalo ... kluci zatim co davate ai pocitat do milionu a vymyslet vtipy ja si postavil asi 9 webu mam v produkci 3 aplikace co pouzivaji moji lidi, ted stavim mohutnou apku na akce managament cca 36 tis radku kodu, spustil jsem drze klon chronomagu ale o ai. Kurva me to bavi jak cyp konecne nemusim umet programovat a delam si to sic blbe ale sam a muzu. A je to mega jizda ted si. delam apku na analyzu mych vydaju na mych 6 uctech proste cokoli je parada 2
safi Odesláno 2. dubna Autor Nahlásit Odesláno 2. dubna @farkyostrava: Dobře ty! Ono se ukazuje, že design, architektura, produkt, atd jsou důležitější než samotné programování. -------------------- Do toho okamžiku, než se ti to posere - problémy se securitou následované únikem dat, skryté chyby v kódu, které tě mohou stát business a miliony. Co tím chci říci - AI dokáže pomoci šikovnému člověku vybudovat i hodně komplexní appku. Ale než jí zpřístupním lidem ve firmě, tak si musím ujasnit, jak moc kritická ta apka je a co se stane, pokud tam budou chyby v kódu, neošetřené výjimky, atd. Long story short. Nikomu dnes nevadí interaktivní web udělaný pomocí AI, nebo různé malé akcelerátory. Ale nikdo z nás asi nechce být u banky, jejíž systém pro platby byl udělám převážně AI bez expertní kontroly kódu, bezpečnosti a testování. A nikdo z nás nechce být vše firmě, která má HR systém se mzdami a dalšími citlivými údaji vytvořený pomoc9 vibe hodinku. A na rovinu - nejlepší business je vždy od klienta, kterému odejde člověk, co něco vytvořil a nemá dokumentaci a na dané apce mu závisí business nebi splnění požadavků státu. Pak se klient bude plazit, aby jste mu dali sazbu 20 000 CZK za člověka a den... Tím nechci říci, že AI je naprd. Naopak - i díky AI osobně dělám řešení, které bych před rokem a půl nebyl schopen dát dohromady. Takže stejný příběh jako ty. Ale to, že nějaký kus SW dělá to, co tvůrce zamýšlel, ještě neznamená, že to firmu v určitý okamžik nebude hodně bolet. Chce to selský rozum a uvažovat nad tím, kdy apku udělanou AI mohu dát do používání a kdy ne. 1
farkyostrava Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna beru to tak ze nejsem banka, ani kriticka infrastruktura. proste se bavim je to lepsi nez doom a price of persia dohromady . vibekoding jde co mesic kvalitou nahoru ale mas pravdu nevime jak ma vypadat spravna dokumentace pro staveni aplikaci, ani jake testy se delaji nebo paleta auditů. ale to je jen faze. docela verim ze rok (mesic) bude stacit spust subagenty na audity a optav to a pak napis hotovo a bude vyreseno (uz to napul takto funguje.. cca 14 dni zpet claude code spustil subagenty) je to masakr jak to fici tyden co tyden level up 2 1
bluman Odesláno 4. dubna Nahlásit Odesláno 4. dubna (upraveno) On 12/14/2025 at 1:11 PM, odjinud said: Nechavate nekdo AI generovat obrázky nebo videa? Premyslim, ze bych se tim zabavil o svátcich, ale vubec nevim, jak na to. Zejmena jaky na to nejlip pouzit AI nastroj (pro zacatek nejaky zdarma). Co jsem pochopil, je to cele specifikovat v anglictine co a jak tam ma byt (prompt) a nema (negativni prompt) a pak se nechat prekvapit, co z toho vypadne. Jsou obecne nejake zasady, jak dobre prompty formulovat a jak ne? Jak dlouho se generuje treba takovy obrazek? Pokud nejsem s necim ve vysledku spokojen, da se zas a znova prompt odlaďovat, treba desetkrat, aby se dopiloval vysledek? Pocitam, ze kdyz zadam stejny prompt ruznym AI, vysledek se bude lisit, ze? Klidne me muzete pro zacatek navest na nejake zakladni info k tomuto. Nejaky ten tyzden sa bavim s tymi obrazkami a videami. Je to uplne ppci co s tym dokazes za par minut. Prve pokusy boli s Gemini, to som skusal rozne konfiguracie cifernikov na hodinky. Teraz pouzivam najma Grok (platenu verziu) a rozbehal som si to aj doma na kompe. A prave pri tej instalacii a konfiguracii doma mi AI neskutocne pomohla. Namiesto hodinoveho googlenia pri nejakych chybach a pod., stacila otazka na Grok ci Gemini a problem (vacsinou) vyrieseny. Ale stalo sa, ze som sa pri jednej veci zacyklil. Po niekolkych radach, co kde a ako doinstalovat, preinstalovat, nakonfigurovat, zmenit verziu a pod. som bol spat na povodnej chybe. A dalej dokola tie to iste. Problem bol v kompatibilite novsich verzii Pytonu s nejakemibstarsimi komponentami a k tomu jednoducho este nie su diskusie na webe, takze AI nemala relevantne info, len tocila dokola, co platilo pre starsie verzie (zjednodusene povedane). Co sa tyka tych obrazkov a videi, je to uplne jednoduche: popises vlastnymi slivami, co tam ma byt, ako keby si to popisoval cloveku, co to ma nakreslit alebo natocit. Rozumie to aj slovencine a cestine, dokonca mozes v jednom zadani kombinovat jazyky. Najlepsie vsak rozumie tej anglictine a/alebo cinstine (povodne cinske modely). A nieco z tych mojich vytvorov: Napr. skusal som rozne ciferniky pre Venezianico Arsenal. Do realnych produktovych fotiek som len menil ciferniky (Gemini), par ukazok: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. podobne s modelom Biatec Fusion: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 4. dubna uživatelem bluman 1
bluman Odesláno 4. dubna Nahlásit Odesláno 4. dubna (upraveno) a prve hodinky na svete s komplikaciou Splachovac (animacia apriloveho zartu z ablogtowatch.com) https://x.com/i/status/2040100763297349904 Upraveno 4. dubna uživatelem bluman 1
geometr Odesláno 7. dubna Nahlásit Odesláno 7. dubna Normálně se mi poslední dobou stává, že AI se snaží debatu ukončit, že už jsme jako hotovi a že dál není co řešit. Asi abych neblokoval kapacity 1
Diamondking Odesláno 7. dubna Nahlásit Odesláno 7. dubna před 1 hodinou, geometr napsal: Normálně se mi poslední dobou stává, že AI se snaží debatu ukončit, že už jsme jako hotovi a že dál není co řešit. Asi abych neblokoval kapacity Nebo máš blbé otázky.... 2
geometr Odesláno 7. dubna Nahlásit Odesláno 7. dubna Jo tak to je samozřejmě možný. Zas lepší se jednou blbě zeptat, než zustat blbej na vždycky. 1
Vir Odesláno 7. dubna Nahlásit Odesláno 7. dubna Myslím, že když už se jí na něco zeptáš tak o tom musíš něco málo vědět. Nejlepší je, když mi napíše, že mám dle zadaných parametrů akvarijní vody začít přidávat hnojivo. Já ji oponuji, že hnojit nebudu.....ona odpoví....TO JE VELICE DOBRÉ ROZHODNUTÍ 2
Milan156 Odesláno 7. dubna Nahlásit Odesláno 7. dubna před 23 minutami, Vir napsal: Myslím, že když už se jí na něco zeptáš tak o tom musíš něco málo vědět. Nejlepší je, když mi napíše, že mám dle zadaných parametrů akvarijní vody začít přidávat hnojivo. Já ji oponuji, že hnojit nebudu.....ona odpoví....TO JE VELICE DOBRÉ ROZHODNUTÍ Už začíná testovat nás 1 2
bluman Odesláno 21. dubna Nahlásit Odesláno 21. dubna No mal som teraz prave opacny dojem, furt sa ponukala, ze ked jej doplnim presnejsie udaje, tak lepsie ci konkretnejsie poradi . On 4/7/2026 at 5:23 PM, Vir said: Myslím, že když už se jí na něco zeptáš tak o tom musíš něco málo vědět. Nejlepší je, když mi napíše, že mám dle zadaných parametrů akvarijní vody začít přidávat hnojivo. Já ji oponuji, že hnojit nebudu.....ona odpoví....TO JE VELICE DOBRÉ ROZHODNUTÍ Ono ta umela inteligencia vobec nie je inteligentna. Realne nevie "uvazovat" ani len logicky odvodzovat fakty. Kludne da v jednej odpovedi 2 vzajomne si odporujuce tvrdenia. Ono to len vie sikovne a rychlo urobit rešerš informacii k tvojej otazke a poskladat to do odpovede podla toho, co by mohlo byt najpravdepodobnejsie odpovedou na tvoju otazku, podla pocetnosti odpovedi v textoch ktore ma nastudovane (natrenovane) napr. aj na forach typu modry konik a pod. . Takze k tym odpovediam treba aj tak pristupovat, ako k odpovediam z modreho konika, a vsetko si este dobre overit aj z inych zdrojov. Napr. mi odporucila hotel pri letisku, ktory je priamo spojeny chodbou s letiskom. Len jaksi uz chybala informacia o tom, ze je to pri terminali, ktory sa uz davno nepouziva a je zavrety, a z aktualneho terminalu je to 15min taxikom. 1 2
juk Odesláno 3. května Nahlásit Odesláno 3. května Nevím jestli to patří do humoru anebo sem. Dělat jakékoliv pokusy v produkčním prostředí není dobrý nápad. Bohužel to není chyba software, ale firemní kultury / procesů. Pikantní je, že si právě připomínáme 40. výročí Černobylské havárie a poukazujeme na diletantismus sovětských soudruhů. https://wave.rozhlas.cz/stacilo-devet-sekund-ai-agent-vymazal-celou-databazi-spolecnosti-pocketos-9613289
Vir Odesláno 3. května Nahlásit Odesláno 3. května Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 2
McStinger Odesláno 10. května Nahlásit Odesláno 10. května Chatgpt začína byť vtipný. Som sa ho pýtal na typy silónu do strunovej kosačky, nakoniec som mu zalichotil, že čo urobí: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2 1
bluman Odesláno 13. května Nahlásit Odesláno 13. května Moja dnesna skusenost s Gemini. Zaujimalo ma, kolko Grand Seiko vyrobilo modelov z Brilliant Hard Titanu (BHT). Na prvy pohlad celkom jednoducha uloha, ale AI tu absolutne zlyhala. Dala sice v prvej odpovedi 5 zo 6 spravnych modelov ale primiesala do toho aj 6 nespravnych, nejake platinove masterpiecy a tiez par ocelovych quartziek. Asi 5x som ju opravoval, ze tieto modely nie su z BHT, tak po obligatnom uvode "Ó najmudrejsi uzivatel, samozrejme mas pravdu, tvoje znalosti su obdivhodne, moja chyba,.." sa niekolkokrat este opravila, ale zase zle, pricom sa stalo, ze aj pokazila co uz mala predtym dobre. No halucinacia za halucinaciou.. Keby clovek netusil, alebo si to neoveril, tak ho pekne moze ojebabrat. (Aj by som to vtipne citanie sem hodil cele, ale je to prilis dlhe) Grok to zvladol lepsie, nic nespravne si nevymyslal, akurat vynechal jeden model (ten isty chybal aj u Gemini), co je ale dost neznama limitka Singapurskeho butiku, takze to je aj celkom pochopitelne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se