Návštěvník YPO Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 je to fejk hodinek U-Boat nevím jestli si měl někdy kvarcky, ale chronometr certifikace má u kvarcek stejné opodstatnění jako u mechanických hodinek - což je celkem putna x problém je v tom, že se parnis prsí chronometr certifikací, kterou nemá = nemají ten papír Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankme Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 len pre info COSC Standards Mechanical Quartz Average daily rate: -4/+6 Average daily rate at 23 °C: ? 0.07 ale je to len jedna hodnota meranie je koplexnešie a nechce sa mi viac písať napr moje Seiko Atlas spravia za mesiac cc 1 minútu najpresnešie bolo 50s najviac 75s priemerne to vychádza dve sekundy na deň. tak byť COCS moje najlacnejšie čínske z kalibrom Sea Gull mám ich od 20 decembra nastavené 31.12.2009 o 14:00 hod podľa casio G-shock rádiom riadené teraz ked píšem 6.1.2010 14:45 + 32 sekúnd tak si urobte obraz sami moje najpresnejšie quartz Len Nox strojček Ronda ak nerátam Casio rádiom riadené som už nemal na ruke strašne dlho je na nich letný čas z roku 2008 ukazovali o 14:45:00 čas 15:45:45 takže odchýlka za vyše rok a pol je 45s sú však v ideálnom prostredí položené na poličke teplota cca 22 stupňov po celý rok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 len pre info COSC Standards Mechanical Quartz Average daily rate: -4/+6 Average daily rate at 23 °C: ? 0.07 ale je to len jedna hodnota meranie je koplexnešie a nechce sa mi viac písať napr moje Seiko Atlas spravia za mesiac cc 1 minútu najpresnešie bolo 50s najviac 75s priemerne to vychádza dve sekundy na deň. tak byť COCS moje najlacnejšie čínske z kalibrom Sea Gull mám ich od 20 decembra nastavené 31.12.2009 o 14:00 hod podľa casio G-shock rádiom riadené teraz ked píšem 6.1.2010 14:45 + 32 sekúnd tak si urobte obraz sami moje najpresnejšie quartz Len Nox strojček Ronda ak nerátam Casio rádiom riadené som už nemal na ruke strašne dlho je na nich letný čas z roku 2008 ukazovali o 14:45:00 čas 15:45:45 takže odchýlka za vyše rok a pol je 45s sú však v ideálnom prostredí položené na poličke teplota cca 22 stupňov po celý rok tak to zkusím ještě jednou - nejde o přesnost, ale o to, že nemají patřičný doklad o přesnosti, kterým se chlubí na ciferníku a je jedno jestli jsou to mechanické nebo bateriové hodinky - něco jako kdyby si neměl techničák u auta - je to jasnější ? jen pro info: takhle vypadá certifikát pro chronometr kvarcky - kde by neměla být odchylka větší než +/- 0,04 - v praxi to vypadá tak, že po pěti měsících mi jdou vteřinu do plusu - to asi žádná mijota neumí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankme Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 tak aký je význam slova chronometr je to nejaké chráné a registrované označenie alebo je to len spojenie dvoch slov CHRONO a METR význam týchto slov je hádam každému jasný priložím len dve citácie z WIKI.cz a WIKI.sk Chronometr je označení hodin a hodinek, které splňují nejvyšší normu přesnosti a musí být schopné trvale zobrazovat sekundy. Toto označení je poskytováno především hodinkám s mechanickým strojkem na automatický či ruční nátah. Hodinky s quartzovým strojkem představují menšinu, v roce 2008 to byly necelé 4 % z udělených certifikací. Certifikaci chronometr uděluje Swiss Official Chronometer Control (COSC ? Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres). Hodinky a hodiny označené jako chronometr musí být zpracovány tak kvalitně, aby zobrazovaly velmi přesný čas za všech předpokládaných podmínek, na rozdíl od běžných hodinek. COSC vydává certifikát chronometr po patnácti dnech přesně specifikovaného testování určitého modelu hodinek či hodin, jež je prováděno při 3 různých teplotách, v 5 různých pozicích, a také pod vodou. Zdá se, že nejpraktičtější užití certifikovaných chronometrů bylo na lodích, kde nebylo možno seřídit přesný čas z jiného zdroje. chronometr (čerpané z českého slovníka*) časoměr; přesné přenosné hodiny *http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/ Chronometer sú veľmi presné prenosné hodiny. Zotrvačníkový regulátor chronometra z kovovej obruče (takzvaný "nepokoj") kmitá okolo zvislej osi, ktorú poháňa špirálovitá pružina. Na rozdiel od kyvadla pohyb chronometra nezávisí od zemskej príťažlivosti. Pred tepelnými zmenami (rozťažnosťou kovu zotrvačníka, zmenou dĺžky pružiny, a tým aj pružnosti) sa chráni vhodnou voľbou materiálu a konštrukciou. Chronometer sa upevňuje do Cardanovho závesu, aby si pri rôznych polohách podložky stále zachoval horizontálnu polohu. Priemerná denná variácia chodu dobrého chronometra je ?0,1 s. Chronometer sa používa pri astronomických pozorovaniach alebo pri navigácii. V poslednom čase sa používajú veľmi presné chronometre s kremenným regulátorom. Prvý exemplár tohto prístroja vyvinul anglický hodinár John Harrison v roku 1761. pokiaľ to nieje nejako chránené označenie tak ho môže použiť každý ako vo význame presný stroj na meranie času ak to je chránené označenie ako napr certifikát COCS ktoré vydá len organizácia vo švajčiarsku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 já ti nerozumím sry - budu tě citovat respektive budu citovat wiki: Chronometr je označení hodin a hodinek, které splňují nejvyšší normu přesnosti a musí být schopné trvale zobrazovat sekundy. Toto označení je poskytováno především hodinkám s mechanickým strojkem na automatický či ruční nátah. Hodinky s quartzovým strojkem představují menšinu, v roce 2008 to byly necelé 4 % z udělených certifikací. Certifikaci chronometr uděluje Swiss Official Chronometer Control (COSC ? Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres). Mají Parnis tu certifikaci nebo ne? Pokud ne tak podle mého mdlého rozumu tam ten nápis nemá co dělat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankme Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 já ti nerozumím sry - budu tě citovat respektive budu citovat wiki: Chronometr je označení hodin a hodinek, které splňují nejvyšší normu přesnosti a musí být schopné trvale zobrazovat sekundy. Toto označení je poskytováno především hodinkám s mechanickým strojkem na automatický či ruční nátah. Hodinky s quartzovým strojkem představují menšinu, v roce 2008 to byly necelé 4 % z udělených certifikací. Certifikaci chronometr uděluje Swiss Official Chronometer Control (COSC ? Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres). Mají Parnis tu certifikaci nebo ne? Pokud ne tak podle mého mdlého rozumu tam ten nápis nemá co dělat do wikipedie napíše každý čo chce mám dojem že v českej to je špatne opakujem špatne preto je tam odkaz na český aby si ľahšie pochopil slovník cudzích slov ktorý prechádza aj určitou edičnou úpravou tam je vidieť čo je chronometr pokiaľ je to význame presný prenosný stroj na meranie času tak je to označenie správne a nerob sa že tomu nechápeš chronometr nie je žiadne ochranné označenie je to len slovo označujúce určitý druh prístroja na meranie času nikde sa nich nepíše certited COCS tak už to pochop že slovo Chronometr neznamená automaticky certifikát COCS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 už jsem to pochopil - díky za vysvětlení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 prosimvás čtěte pořádně, že je to fejk u-boatu jsem psal hned v prvním postu co se tu ta nádhera objevila - psal jsemt to sice slušně, aby mě zas někdo z něčeho neobvinil, ale snad jasně - imho to tady nemá co dělat a tudíž i samotná diskuze o certifikaci je jaksi navíc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 prosimvás čtěte pořádně, že je to fejk u-boatu jsem psal hned v prvním postu co se tu ta nádhera objevila - psal jsemt to sice slušně, aby mě zas někdo z něčeho neobvinil, ale snad jasně - imho to tady nemá co dělat a tudíž i samotná diskuze o certifikaci je jaksi navíc on to fejk není, je na tom napsáno Parnis = je to v limitu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 no a ještě sem si všim, že to má menší průměr krytky a jinak zakončený ručky tak pardón , fake beru zpět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelK Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 já ti nerozumím sry - budu tě citovat respektive budu citovat wiki: Jde o to, že tohle je jen jeden z možných významů (zkratka pro certified chronometer). Obecně slovo chronometr znamená prostě časoměřič. A tím (každé) hodinky nepochybně jsou. Samozřejmě použití tohoto označení na diskutovaných hodinkách je záměrně zavádějící, ale to je asi tak všechno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 Obecně slovo chronometr znamená prostě časoměřič. no jasně už jsem psal, že to chápu - vlastně jsem rád, že mám na hodinkách napsáno, že jsou to hodinky, aspoň si je nespletu s banánem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankme Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 Jde o to, že tohle je jen jeden z možných významů (zkratka pro certified chronometer). Obecně slovo chronometr znamená prostě časoměřič. A tím (každé) hodinky nepochybně jsou. Samozřejmě použití tohoto označení na diskutovaných hodinkách je záměrně zavádějící, ale to je asi tak všechno. v plnej miere súhlasím je to ako reklama mobilných operátorov na nekonečno s presne stanoveným koncom . súhlasím s tým že je to pre niekoho zavádzajúce ale podľa mňa právne aj obchodne akceptovateľné k zavádzaniu sa uchyľujú aj veľké renomované firmy pokiaľ su si istý že prínosom pre biznis a v odchode to nieje nová praktika a že to robý " garážová firma z číni len sa snaží maximalizovať zisk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 chlapi, dneska mi mejlem přišlo, že ne všechno zboží z Číny je šmejd. Asi na tom něco bude. Doufám, že za to nedostanu banána untitled.bmp Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 chlapi, dneska mi mejlem přišlo, že ne všechno zboží z Číny je šmejd. Asi na tom něco bude. Doufám, že za to nedostanu banána Naopak, už se těším, až to bude u Čongů běžně k dostání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 Kluci poradíte mi? Vy tady z čínské sekce se v tom vyznáte. K vánocům jsem od babičky dostal kožené rukavice, ale jsou z Číny. Ale zase tam píšou, že jsou Echt = pravé. Je to fejk, nebo ne? A nebo jsou vlastně z Itálie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 Tak to jsem se pobavil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Buffalo Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2010 čínská sekce chronomagu=sbírka sarkasmů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2010 Tak to jsem se pobavil Když já bych nerad nosil fejky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 18. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2010 Nedávno jsem kolegovi, na jeho žádost, kupoval hodinky Parnis /negativní reklama je taky reklama/. Než jsem mu je přeposlal, tak jsem si všiml nesprávného nasazení korunky na natahovací hřídel. Prodávajícího jsem na tuto závadu upozornil a on ihned reagoval s tím, abych mu hodinky vrátil, že to dá do pořádku. Protože se mi nechtělo hodinky posílat do HK /vícenáklady/, tak jsem mu navrhl, aby mi poštou poslal novou natahovací hřídel s korunkou, že to dám do pořádku. Dnes to poštou přišlo /navíc propiska/. Už jste s takovým přístupem k zákazníkovi setkali? T. zv. zavedené firmy se spíš snaží valit vinu za závadu na zákazníka /už se tady o tom napsalo dost/. Toto neberte, prosím, jako propagaci značky, tu nehodnotím, ale jako drobnou zkušenost s prodejcem v HK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.