Přejít na obsah

Víno je lék

eloga

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Ahoj kluci, zkusím si sem jít pro radu.

Vyklízel jsem sklep a narazil na tato vína. Měla by to být nějaká Itálie.

Má to nějakou cenu? Popřípadě je to aspoň dobrý?

Já jako ultimátní pivař a vinařský analfabet nemám absolutní tušení.

Díky Lukáš

w.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, ZJ napsal:

nebude to úplně špatné,Jižní Tyrolsko,otevři a řekni jaké bylo

https://www.lebendigeweine.de/en/cassiano-2016-manincor/

No, tomu vinu je deset let. Pokud neznáš historii skladování, jak můžeš tvrdit, že nebude špatné?

A za druhé: ta vína jsou 2014, Tvůj odkaz je 2016. Proč?

Odkaz ke komentáři

Jako lehce poučený laik bych to načal s někým, kdo má víno rád a nehledal za tím cenu. Pokud to leželo - jako lahev - ve sklepě, tak to červené by mohlo být pitelné, bílé 10 leté bych zkusil, ale moc bych na to nesázel.

Je to asi tak rok, co nám Pepa přinesl na štamtyš 3 lahve červeného, co našel ve sklepě, že to tam leží strašně dlouho, je mu 70, tak rozuměj 10+  a od někoho to dostal. Etikety v háji, sediment na stěně. "Vinaři" jsme tam tak já a hospodskej, kterej nalil první lahev do dekantační nádoby a pak do skla. Masakr - v tom víně bylo všechno a byli jsme na to jen 2.

A pak ti v dobrý víře přinesou "archivní víno", který koupili před 5-ti lety v Lidlu a od tý doby jim stojí na lince 🙂 

Odkaz ke komentáři

Pánové, po letech v chmelové oblasti nakukuji zpět do vína. Poraďte prosím cenově přístupné silnější červené víno. Rád jsem míval řecké, italské, španělské a portugalské. Dík 

Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, TomCZ napsal:

Pánové, po letech v chmelové oblasti nakukuji zpět do vína. Poraďte prosím cenově přístupné silnější červené víno. Rád jsem míval řecké, italské, španělské a portugalské. Dík 

Dávam prednosť sladkým vínam .Toto z Moldavská je skoro zadarmo kúpiť sa dajú nás len v Tescu  aj to len keď mám  šťastie že nie je vypredané . Potom už len Portske .

C8210B88-8880-4D3D-A1B3-3521901CE15F-COLLAGE_Original.jpeg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...