Jiří Sedlák Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2023 Nikde jsem podobné téma nenašel, doufám, že jsem hledal správně, tak záložním nové. Rok se s rokem sešel a mě napadlo tak trochu zhodnotit co vlastně mám a co za to opravdu stálo. Ve sbírce se usadilo pěkných pár kousků, nejsem žádnej boháč takže spíš z nižších pater, ale které jsou ty nej? Teď nemyslím, nejdražší, nejvymakanějsí, ale kousek po kterém člověk vždycky rád sáhne a vždycky je rád, že po nich sáhl. Vždycky jsem nosil nějaké hodinky, ale počátek chronomagorství datuju k pořízení SKX z Aukra. Pak už to následovalo, jedny pětky, Samuraje, GO 20 let starejch pětek od babičky, Vostoky, Manta želvy, registrace zde, PS2, GO PS2, fieldy Seiko, Citizen Tsuyosa, limitka Seiko 5 Sports SRPK17, géčka 5610u, pár vintage kousků, pětky SNXS79J a naposledy Hamilton Murph 42. No, Hamiltony jsou super, něco tak precizně vyrobeného jsem dlouho neviděl. Fakt dobrej pocit z kvality na ruce. Cenovka 925e se dá v pohodě obhájit. Jen ten krokodýl mohl mít trochu jinej profil a AR si teda dodělat nechám. Nosím na nylonu a rád. Manta želvy, geniálni, po roce už se o ně vůbec nebojím, ten tvar a brus snese fakt hodně, bez viditelných stop, v lunetě se taky klepanec ztratí, ciferník parádní, lumi dokonalá. Jen se jim leskne luneta jak sklo Hamiltonů. Samuraje jsou skoro dokonalé, jen se bojím o hranu lunety. Ciferník perfektně přehledný. Tvar mám rád. Kdybych to koupil obráceně, želvy normální černé a samuraje king manta, asi bych byl ještě spokojenější. Protože Samuraje mají lunetu zkosenou a nikdy se nezaleskne celá jako u želv. A želvy mají vložku lunety docela dobře chráněnou. Oboje na tahu, oba kvalitní, ale jubilee nebo prezident by byly lepší. Limitku SRPK17 jsem hodil na jubilee, jsou super, ale trochu se bojím o vypouklý hardlex, ale jinak fakt super hodinky. Tím máme za sebou ty dražší kousky které jsou dnes nové přes 10k, ani u jedněch nákupu nelituju, obzvláště želvy a samuraje jsem chytil na timestore tak levně, že byste mi to možná ani nevěřili. Všechny jsou super, ale ani jedny z nich to nejsou. Možná někdo už správně tuší, vítězem je kousek, ktery jsem snad nejdéle zvažoval, jestli je vlastně potřebuju zjistil že vlastně nepotřebuju, abych pak objevil v Helveti týden starou bazarovku s plnou zárukou o skoro 2 litry levněji a řekl si, že jim dám šanci. Od tý doby nelituju ani minutu, že jsem jim ji dal. Jeden z prvních kousků Tsuyosa ještě bez hackingu, což mi vůbec nevadí. Tvar pouzdra, dokonalý sunburst cifernik, perfektní integrovaný prezident náramek, spolehlivý inhouse automat. Když už to má průhled, na kterém netrvám, tak je strojek aspoň ve zlaté úpravě, což vypadá o hodně líp než základní Seiko. 40mm, celkové proporce, člověk jim za to odpustí i menší WR (Japonci v tomhle stejně svoje hodinky hodně podceňují a i WR 30m snese vše viz Frostie test ) takže s nima klidně plavu a i horší lumi na ručkách (indexy září jak Seiko) Nakonec nejsou to potápky. Takže vlastně nemají jinou chybu než ten malej zásek na lunetě, kterej prej stejně vidím jenom já. A co vy? Máte taky nějaký kousek, který vás nestál majlant a přesto je váš velmi oblíbený, možná i nejoblíbenější?
M.K. Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2023 U mě asi tuhle kategorii reprezentujou Monstra...
lemon Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2023 U mňa sú to Steampunky. Lebo z nich vyžaruje industriálna technická surovosť mechanického strojčeka, pričom manufaktúrna úprava im dodáva auru. Úžasné medenozlaté leštené ručičiky s nádherným tvarom sú v dokonalom kontraste s patináciou. Bonus je počuteľný ukľudňujúci tikot Unitasu. Ako bonus boli zaobstarané k výnimočnej životnej udalosti. Paradoxne ich nosím najmenej ale zato si ich užívam.
Balthus Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2023 V tomhle ohledu Glycine, ty jsem vyměnil za manta samuraje a v rámci sbírky jsou to moje jedny z nej hodinek, mám i dražší, ale u těch Combat sub se dá mluvit i o nějakém dobrem poměru cena/výkon
Dokusan Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2023 Pokud nejoblíbenější neznamená nutně ty,které nosím nejčastěji, pak jsou to GS SBGV245
indian2023 Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2023 Asi Hamilton. Hlavně pro ten ruční nátah, ale Citizen Tsyuyosa NJ0151-88L šlape na paty.
Jiří Sedlák Odesláno 27. prosince 2023 Autor Nahlásit Odesláno 27. prosince 2023 No, tak zatím hodně zajímavé a hodně různorodé. Například ty Schaumburgy bych tam teda nečekal. Hamilton, Citizen, určitě, ty jsou za ty penize hodně muziky. GS určitě, nejdůležitější je jak moc rádi je nosíte. Kdo by rád nenosil GS, že? Jasně, že v trezoru by člověk měl radši Rolex. Na druhou stranu jsem pochopil, že Rolex je tam kde je, právě proto, co ty hodinky udělají na ruce a mají to tak už desítky let. Dokusan správně pochopil, že to nemusí být nutně levné hodinky. Ono zas tolik levných hodinek, které jsou opravdu wow nebude.
Prochy68 Odesláno 27. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2023 Tak já nevím jak to mají ostatní, ale u mne se oblíbenost mění třeba i v průběhu dne. Takže dnes dopoledne takto
hall90001 Odesláno 27. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2023 Jsem zastáncem této značky. Mám jich několik, ale tyhle, jsou prostě úžasné. V jednoduchosti je krása.
Arthur N. Odesláno 27. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2023 nosim je malo, ale vzdy se na ne moc tesim
Jiří Sedlák Odesláno 27. prosince 2023 Autor Nahlásit Odesláno 27. prosince 2023 Tak ty Orisky jsem viděl nedávno na živo a byly fakt dobrý, taky bych si je dovedl na ruce představit a radost by byla určitě veliká. Nomos mohly mít kratší nožky, ale jinak oblekovky s mimostředkou a světlým cifrem žeru. Je super že tu máme všechno od potápek po oblekovky.
dykmore Odesláno 27. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2023 Nedám dopustit na tyhle Citizeny, jsou téměř dokonalé a cena je směšná..
hall90001 Odesláno 27. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2023 před 26 minutami, dykmore napsal: Nedám dopustit na tyhle Citizeny, jsou téměř dokonalé a cena je směšná.. Děkuji za potvrzení. Mám stejný názor.
petr4612 Odesláno 27. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2023 Již delší dobu mi nejvíce sedí tyto Citizeny. Sám jsem přemýšlel, proč tomu tak je a mé dražší kousky zůstávají ležet v hodinkovnici. Je to materiálem, nebo tím vintage feelingem?? Nejsem si jistý, ale jsou prostě velmi pohodlné a nečekaně univerzální.
Frantik Odesláno 28. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2023 Když si jeden a ten samej model koupím čtyřikrát, tak to uz musí bejt osud
peter48 Odesláno 28. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2023 Moje staré 20 -25 ročne hodinky Tagheuer a Certina povedal hodinar že radšej bez vody a moja a tak nastupuje nová generácia 20 at Martine Ecodrive do 200 EUR , uzastne ,,,!!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se