juk Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna Spyderco Native 5 s custom deep carry a gravírovanou destičkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slabak Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna Jak jsem psal drive, moc se v tom neorientuji, ale jsem celkem patriot, libilo by se mi to cele mit ceske, od vyrobce pres upravu. Je to nerealne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Rád bych jenom upřesnil, že ještě ani není vybraný nůž, natož jak bude vypadat. Tak po mě teď proboha nechtějte, kolik to bude stát. Dvě hodiny jsem se převaloval před usnutím a bál se, co se zase upeče? Ti z vás, se kterými jsem už spolupracoval moc dobře vědí, jaké to je sladit vaše požadavky s finální podobou nože. Jaký je boj jenom s výběrem barvy G10. Každý dodavatel nemá vždy skladem buď potřebné množství nebo barvu co inzeruje na stránkách. Navíc se kolikrát liší nabízená barva od skutečnosti (viz Jatagan žluto/černá a zeleno/černá - na stránkách paráda, ve skutečnosti hrůza). Další dodavatel Matkniv, momentálně nemá skladem nejoblíbenější Micartu green canvas v tloušťce 3,2mm. A to nemluvím o tom. že v prosinci jsem kupoval parádní oranžovou G10 (přířez 125x300) za 1200 a včera koukám, že najednou ten samý materiál stojí 1600 Kč. Další věc je výběr nože, ne každý jde předělat. Viz třeba výše zmiňovaný Native 5. Je moc hezké, že Spy pustilo do světa lightweigt varianty svých nožů. Ale také to znamená, že to někde ošulili. Konkrétně u tohohle modelu vypustili vzadu backspacer a nahradili ho konstrukcí, kdy pružinu drží vytvarovaný plast střenek = neumím předělat, protože chybí díly. Padlo tu slovo o českých výrobcích, myslíte Mikov? Jeho nekvalita je myslím už všeobecně pověstná a mohl bych o ní vydat spisy, proto mě to už také přestalo bavit se zabývat jejich nedodělky a šlendriánem. ANV, tváří se jako česká firma, ale i když o tom mlží, tak je výroba bůh ví kde. Navíc co jsem dřív sledoval, si s kvalitou taky moc hlavu nelámali. Je jasné, že každý by chtěl něco jiného, je to tak správné, každý máme jiné preference a také na to reagují výrobci a nabídka je široká. Ale já bohužel nejsem pohádkový dědeček, který až si to tady vyberete mávne hůlkou a čáry máry bude limitka. Předělávky dělám po práci a už takhle mi to sežere všechen volný čas a víkendy. A když to tu vidím, tak fakt si nejsem jistý jestli se tady z toho nestává moloch, kterému bude v mých silách vyhovět? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Ahojte, zrovna jsem sel kolem a rikal jsem si, ze bych se mohl pridat Mel jsem neco v hlave, ale po precteni Mydlinkova prispevku jsem toho pulku zavrhl. Za me: Pavouka nemam, takze pokud se na necem shodneme a bude to technicky proveditelne, tak klidne. Nebal bych se nejakeho slipjointu. Jak psal tusim Prischera, kazdej asi mame nekolik "taktickejch" kudel, ale neco legalniho, co se da pouzit pri cestach do zahranici (DE, A, UK) by se hodilo (velikost, bez pojistky a dvourucni otvirani). Nechtel bych nejakou velkou mrchu. Uz tak, kdyz chteji baby v cukrarne prekrojit vetrnik a ja vytahnu treba Ratku, tak se krizuji, ze je prefiknu taky. Predpokladam, ze vetsina z mistnich budou kovbojove a lovci z mesta. Buck 110 a 112 spis za me asi ne. Jsou to skvele kudly, ale na noseni mi prijdou uz dost tezke. Jednou jsem vydrzel nosit 112ku 2 dny a stacilo mi to. Buck ma ale nekolik jinych hodne povedenych modelu. SAKu neni nikdy dost, takze jsem i pro tuto variantu. Rad bych variantu s nuzkama. Skvelej je treba Compact nebo jsem si zamiloval miniChampa jen tak na klice. Chtel jsem tady dale navrhnout nejake modely, co by se mi libily, ale zkusim to vzit tentokrat z jine strany. @mydlinkaTM - zkusil bys prosim navrhnout par modelu, ktere za tebe jsou technicky proveditelne, bude na to material a hlavne, bude se ti to chtit delat? Mozna bychom si vybrali neco z toho... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina666 Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Chlapci, podle mě to tady @mydlinkaTM zbytečně komplikujeme… Rozpočet máme +- daný. Nechal bych teď na tvůrci + klucích, kterou celou akci iniciovali, ať popřemýšlí a sem pak navrhnou, co bylo reálné. Protože pokud tady budou všichni psát přes sebe, co by chtěli a nechtěli, bude v tom hrozný bordel a zůstane akorát zbytečná pachuť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Andy díky, připomněl jsi mi RS Luna, do kterého jsem se kdysi zakoukal. A navíc splňuje několik tvých požadavků. Malý, lehký slipjoint a deep carry. RS7031 Real Steel Luna Lite Slip Joint Black Nože Nůž (noze-nuz.com) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John_Lenon Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Nejvíce praktické mi přijde dat tři noze, o kterých by se dalo hlasovat, protože jak píše @mydlinkaTM, frkat každý nůž bez přípravy je bezpředmětný. Od Vojty mám dva kousky a moc dobře vím, jakou to dá práci, už jenom vymyslet design strenky. Další věc, rozhodne bych se klonil k tomu, abychom si vybrali nůž, který Vojta zná a nedělali nějaké experimenty, jelikož občas je velké překvapeni, co nůž má a nebo naopak nemá. nebo možná ještě lépe, jestli by sám nenavrhl tři kousky, které se mu dobře dělají a nebude mít z toho bolehlav… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina666 Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna před 5 minutami, John_Lenon napsal: Nejvíce praktické mi přijde dat tři noze, o kterých by se dalo hlasovat, protože jak píše @mydlinkaTM, frkat každý nůž bez přípravy je bezpředmětný. Od Vojty mám dva kousky a moc dobře vím, jakou to dá práci, už jenom vymyslet design strenky. Další věc, rozhodne bych se klonil k tomu, abychom si vybrali nůž, který Vojta zná a nedělali nějaké experimenty, jelikož občas je velké překvapeni, co nůž má a nebo naopak nemá. nebo možná ještě lépe, jestli by sám nenavrhl tři kousky, které se mu dobře dělají a nebude mít z toho bolehlav… Absolutní souhlas… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Taky se priklanim k teto variante. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna před 51 minutami, John_Lenon napsal: Nejvíce praktické mi přijde dat tři noze, o kterých by se dalo hlasovat, protože jak píše @mydlinkaTM, frkat každý nůž bez přípravy je bezpředmětný. Od Vojty mám dva kousky a moc dobře vím, jakou to dá práci, už jenom vymyslet design strenky. Další věc, rozhodne bych se klonil k tomu, abychom si vybrali nůž, který Vojta zná a nedělali nějaké experimenty, jelikož občas je velké překvapeni, co nůž má a nebo naopak nemá. nebo možná ještě lépe, jestli by sám nenavrhl tři kousky, které se mu dobře dělají a nebude mít z toho bolehlav… +1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Native 5 neni hezký nůž. Libil by se mi ZT 0357, ale ten je lehce na limit /po úpravach/. Nějaký vinox bych bral upravený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špelda66 Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Taky ZT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Uz jsem to psal, ZT dobry. Ale cenove spis nedobry. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špelda66 Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna (upraveno) před 17 minutami, warann napsal: Uz jsem to psal, ZT dobry. Ale cenove spis nedobry. jasně Marku, ale většina nás byla v cenové hladině 6-7k, což by na ZT bylo ok edit: tím nechci zpochybňovat spravedlivé rozhodnutí o ceně a tím je průměr Upraveno 16. ledna uživatelem špelda66 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gres Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Taky bych byl za ZT, teda pokud by neprošel pevnej, coz je asi nereálné A vzhledem k tomu ze to ma byt limitka chronomagu asi by bylo super vyhnout se jakékoli Číně, at uz jsou na tom s kvalitou spracovani jakkoli (viz svého casu flame v čínských hodinkach) a nevadilo by me, i kdyz sem byl v hladine do 6k, neco pritlacit… Ale stejne jako nademnou, pokud se rekne průměrem, budu to respektovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Zdravím osazenstvo, hrabu se v tom od rána, abych vytvořil nějaký soupis reálně zhotovitelných nožů (jistota, že budou skladem a že nebude problém s výrobou a materiálem ve větším množství). Dělám to v přestávkách mezi prací, tak se to bohužel trochu vleče. Ale myslím, že zítra dopoledne bych sem mohl dal nějaké info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna @mydlinkaTM díky, takže ne že bych chtěl tady teď dávat autoritativně nějakej dočasnej "stop stav", ale spíš prosím buďte s příspěvky zdrženlivější, než se Vojta vyjádří, co je a není reálný, ať to tady přehnaně neplevelíme návrhy sice pěknými, ale ne příliš realizovatelnými. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 17. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna Omlouvám se, kvůli neočekávaným pracovním povinostem ten soupis ještě nemám hotový. Dodám ho co nejdříve, jak to bude možné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 17. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna Po projetí mé databáze nožů co jsem již dělal mi vychází asi nejlépe toto: 1. jako nejvhodnějšího kandidáta bych zvolil některý z modelů Victorinox. Preferuji 111mm, má to ještě rozumnou velikost a nástroje jsou použitelné. Tento model mám odzkoušný, že k němu lze namontovat i klip na zavěšení za lem kapsy. Ovšem aby toto nošení bylo pohodlné měl by ten nůž mít maximálně dvě řady želízek. U konstrukce na šroubované čepy umím vyrobit/složit nůž maximálně se třemi řadami želízek (to samé platí i pro model 91mm - max tři řady, klip tam odzkoušený nemám, ale dle výkresů by tam mohl jít namontovat). Z oblíbených modelů to jsou třeba Outrider (z výroby má 4 řady) u kterého vypouštím řadu pilka/vývrtka, protože zákazníci preferují model s nůžkami. Ale je to jen příklad, konkrétní model bude věcí výběrového řízení. Co se týká oblíbenosti provedení jednoznačně vede retro styl, kde jsou použity micartové střenky (bavlněná celta s pryskyřicí) barva zelená, hnědá nebo černá s vloženou gravírovanou mosaznou destičkou. Mosazné přepážky a příložky (které patinuji). Na nástrojích a pružinách provedený stonewash (pomocí chloridu) aby měli nádech, že jsou vyrobeny z uhlíkové oceli. Plus nějaký ozdobný korálek. Druhou variantu bych navrhoval )podobnou jako ten oranžový na fotce) střenky z modré G10 (jelikož je barva Chronomagu modrá). Gravírovanou destičku z alpaky (stíbrný kov) s logem Chronomagu. Otázka je jestli nechat stříbrné leštěné nástroje nebo také provést stonewash a co z hliníkovými přepážkami? Jinak podobná varianta se vlastně týká i modelů 91mm řady. Zkusil jsem zkreslit logo chronomagu vzhledem k velikosti nože a osobně než originál se mi více líbí jeho úprava do kroužku. To je samozřejmě věc další debaty. Vložím sem přes výstřižek představu o umístění loga a jako přílohy nějaké fotky mých úprav. Vybírám jen ty co se týkají materiálů zmiňovaných výše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 17. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna @mydlinkaTM díky moc, diskuze tedy může začít, já s tím mám ten "problém", že se mi líbí prakticky všechno, jen bych - pokud by se jednalo o tento typ nože - rád zachoval vývrtku ;-). A ještě technická - modrá G10 je k dispozici? Měl jsem dojem, žes mi říkal, že není ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se