Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No, jestli ti to bude ležet ladem nebo na tom budeš jezdit ti asi nikdo nepoví, to bude záležet na tobě :-). 

Já si třeba velký papíry dělal taky až kolem 40 (což už ovšem je nějakej čas zpět) a žádnej problém. Pak jsem pořídil vysněnou Kawu W 650 a jako jo, bavilo mě to. Jenže jsem zjistil, že 90 % cest realizuju do práce a zpět (cca 20km cesta), na což mi ta motka moc nevyhovovala. Takže jsem šel do většího skůtra, vždy Honda, naposledy ADV350 a je to fajn. 

Občas mám sice nápady přikoupit motorku, ale jsem vlastně línej to realizovat a využití by bylo velmi sporadický. Obdobně mě láká Vespa PX s 2t a řazením, ale těch už moc není. Nicméně tomuhle nákupu jsme možná blíž, než tý motorce. Čímž se dostávám k tomu, že píšeš buď Vespa 125 nebo nějakej maxiskůtr. To je dost jiný svezení, když má svý výhovy a chce si to ujasnit.

Taže jsem se vykecal a tobě asi nepomohl, taky sorry :cheers: 

Odesláno

Ne v poho, uplně super :) já jako jiný využití než pro zábavu ani nemám, protože do práce musím jezdit služebákem a bydlím v městysu bez provozu :) jen rozmar.

Odesláno

@Spongebob jestli jsi motorku od mala chtěl, tak si prostě udělej papíry a nějakou si kup. Ve 40ti to futrálu ještě pořád daleko. Já si koupil pár let zpátky skůtr 110, pak upgradoval a teď si zrovna dělám papíry. Přesně 25 let potom co jsem si dělal řidičák na auto. Jen tak pro zábavu 🙂 

• Dát hlas 1
Odesláno

Zdravím,

doporučuju si pár skůtrů/motorek napřed vyzkoušet ať už požádat tady nebo na předváděčkách, přeci jen jsou mezi nimi nemalé rozdíly co se týče ergonomie nebo jízdních vlastností.

Pokud by byl zájem vyzkoušet si na vhodném place (mimo provoz) mou Forzu v Praze a okolí stačí napsat. 

Odesláno (upraveno)

Hondu Forzu bych taky doporučil. Mám 3 roky a paráda. Spolehlivý stroj. Akorát  je tam cena za ojetou cca +- 90t. A každopádně musíš počítat s první investicí jako přilba, oblečení, chrániče....... Bude toho určitě víc 😉

Upraveno uživatelem Jan7
  • Dát hlas 1
Odesláno

Díky borci za ochotu, vážím si toho ;)

Nicméně se akce odročuje na neurčito, hodinky zůstávaj doma 😆

Jinak teď je na bazoši Forza asi za 50.. ale má 70tis najeto :D

Odesláno

Já jsem si koupil skútr asi 5 let zpět. Původní idea byla, že na tom budu jezdit na stavbu cca kilometr. Jenže tam buď něco velkého vezu autem a nebo jedu na kolem, abych si mohl dát lahváče :) žena se té 125 bojí, že je na ni těžká, takže jízdy do zahradnictví se taky nekonají. Do práce jezdím služebákem, takže ani tam nevidím využití. Už jsem ji říkal, že to dám pryč, jenže pak na to sedneš, kousek se svezeš a je ti to líto. Nejstarší syn bude mít za 5 let 16, tak už to doma nechám pro něj.

Dlouho jsem tehdy váhal, jestli nevzít PCX, ale nakonec jsem koupil Hondu Dylan 125 s malým nájezdem, je to sice karbec, ale vodou chlazenej a proti prvním PCX má výhodu ve výkonu 10 kW. Forza je jinde, ale ta by stála trojnásobek. Univerzální rada neexistuje, ale když koupíš japonce a nesedne ti, celkem snadno to příští sezónu prodáš. S čínou to tak snadný není, leda bys o sloníkovi mluvil hezky a chytil se nějakej kamarád :D

Odesláno

Sloník top :D

Dneska jsem to definitivně rozsekl co se týče výberu stroje. Včera jsem zrušil prodej hodinek a pořád nad tím přemýšlel a než jsem to zrušil dospěl jsem k finálnímu výběru Vespa 125 gts. Aniž bych ji xkrát viděl na živo. Někdy asi jo ale fakt tak jednou.

Dneska přijedu za zákazníkem do jeho podzemky a tam stojí černá Vespa 125 Gts... 

Signál jako prase :D chodil jsem kolem ní asi deset minut a je to přesně co chci.. teď už "jen" našetřit. Protože hodinky mi tu prodat nedovolíte 😅

Odesláno
před 3 hodinami, Spongebob napsal:

Sloník top :D

Dneska jsem to definitivně rozsekl co se týče výberu stroje. Včera jsem zrušil prodej hodinek a pořád nad tím přemýšlel a než jsem to zrušil dospěl jsem k finálnímu výběru Vespa 125 gts. Aniž bych ji xkrát viděl na živo. Někdy asi jo ale fakt tak jednou.

Dneska přijedu za zákazníkem do jeho podzemky a tam stojí černá Vespa 125 Gts... 

Signál jako prase :D chodil jsem kolem ní asi deset minut a je to přesně co chci.. teď už "jen" našetřit. Protože hodinky mi tu prodat nedovolíte 😅

Hele, já do toho " prastil" loni v 50 ti letech a nelituju :-)). Vím o tom prd a stále se učím, ale baví mě to. Drzim palce

• Like 2
  • Dát hlas 2
Odesláno
před 7 hodinami, Spongebob napsal:

Doporučuji skočit do Dmota, půjčují novinky + teď mají jednu v bazaru ;).

testování

bazar

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdravím, nechystá se někdo o víkendu na Pragovespu ? A nevíte náhodou na kolikátou se chystá vyjížďka ? Já že na netu jsem nic jako program nenašel a jelikož to mám do Prahy 100 km, tak abych věděl jak se zařídit. Díky 

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno
V 23. 3. 2025 v 11:43, cali napsal:

Stroj s injektorom / palivovym cerpadlom a tomu odpovedajucim odvetranim nadrze vacsinou nema so zazimovanim ziadny problem. Ja som vcera tiez po zime ozivival masiny a skuter PCX naskocil ako keby som odstavil predvcerom... Ninja12 to iste, problemy mal tradicne karburatorovy Bandit, ktory sice tiez naskocil hned, ale cez zimu vypusteny karburator vyschol a tie suche tesnenia tiekli. Ked ma clovek stastie staci to nechat postat a tesnenia po chvili pridu k sebe len tym ze sa zas namocia, ked nema, tak musi karbo von a spoje povolit a zas pritiahnut. Alternativa je nevypustat a aspon raz za mesiac natocit a nechat povrcat + samozrejme kvalitny benzin.

Áno najlepsie prestartovat kady mesiac raz , nechať bežať aspoň 5 minút kým sa nezohreje, a nádrž doplna atd ako radil Bert , sucha garáž !

Odesláno
V 12. 6. 2025 v 15:27, Waya03 napsal:

Výprava na hobití motorce do sousedního kraje 🙂

e28b5a51-657a-4421-a07b-d71c84e8d5e5.jpeg

V červnu na malý, v červenci už na velký 🙂

850a5a0e-2309-40e0-bcc4-b0f14689663c.jpeg

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...