Přejít na obsah

Prestiž značek

Kev

Anketa ohledne tvorby pyramidy hodinarskych znacek  

479 hlasů

1. 1. Chcete vytvaret pyramidu znacek?

• Ano
      408
    • Nevim
      33
    • Ne
      41
  2. 2. Pokud ano, podle ceho chcete pyramidu vytvorit?

• Podle ceny (prumerne/maximalni/minimalni)
      22
    • Podle historie dane znacky
      30
    • Podle inovaci, ziskanych patentu a novych reseni/materialu
      52
    • Podle kombinace toho vseho dohromady
      343
    • Nevim/Je mi to jedno hlavne ze neco budeme mit..
      35

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Návštěvník pitrs182

Já měl jak Oris, tak Hamilton i Fortis a popravdě žádný podstatný rozdíl sem mezi nimi nezaznamenal. Když se budu držet střední třídy těchto značek, tedy vynechám jejich TOP modely, dovolím si říct, že jsou na stejné úrovni zpracování.

Od Oris sem měl Chronoris a TT3, od Fortis B42 2x a od Hamiltonů X Wind a Pan Europ. Z těchto hodinek rozhodně nejvýš řadím Pan Europ.

Podotýkám, že se jedná čistě o můj subjektivní názor.

Ještě bych chtěl dodat, že pokud se porovnávají značky hodinek, tak by se to mělo rozlišit minimálně cenovou hladinou (např.do 10 tisíc, 10 až 30 tisíc nebo tak nějak), popřípadě určením nižší, střední třídy apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník pitrs182

Ještě jsem zapoměl napsat, že Fortisky moc nesvítily. Mě osobně tahle značka přijde - zcela subjektivně samozřejmě - přeceněná. Hamilton a Oris zatím neznám.

Tady musím dát za pravdu, lumi byla hrozná. Nejde mi ani tak o svítivost jak o to, že byla zrnitá a nestejná.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník J. V. Pleva

Na těch mých se mi zdá lumi v pohodě, rozhodně lepší než na Junghansech Meister :-)

Jinak poměr kvalita/cena je už úplná blbost: ten mají zřejmě Seiko 5 daleko lepší než jakékoli PP.

Odkaz ke komentáři

Mam zkusenost s dvema kusy od hamiltonu ( khaki navy gmt, X - wind) a po jednom od Fortisu ( B 42 black) a Oris ( F1 chrono). Vyraznejsi rozdily ve zpracovani sem nezaznamenal, akorat ty fortisy na me pusobily lacinym dojmem, ale to je subjektivni. Jak hamiltony tak fortisy maji spatnou luminiscenci, hamiltony hrozne neprehlednou a slabou, vydrzi sotva par minut....Fortisy sou na tom o fous lepe s vydrzi a citelnosti. U Orisu je lumi super a vdrzi mnohem dele. Z techto kousku radim nejvys rozhodne Oris, zdaji se mi nejpoctivejsi, nevim jak jinak to popsat :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Myslím, že jsem kdysi stejný dotaz jako misoo pokládal ovšem je to skutečně hloupost. Už samotná otázka na praktickou zkušenost je zavádějící. Někdo může chytit špatný kus a tím pádem se může stát, že se značka subjektivním hodnocením poškodí. Osobně jsem měl dvoje Hamiltony ( Khaki Navy Regatta Chronograph Automatic a KMU48), velmi krátce Alpinu Startimer a krátce zapůjčenou l.e. ORIS Chronoris Grand Prix 70 Limited Edition, tu krásnou se zeleným číselníkem.

K Fortisu jsem se nikdy nedopracoval, což mě velmi mrzí. Několikrát jsem hodně podrobně zkoumal Fortis B47 Calculator, ale nedovolil bych si udělat žádný závěr. Snad jen, že jsem se několikrát vracel ke stejnému kusu a věnoval jsem mu určitě víc jak hodinu. Za tu dobu jsem nenašel jeden jediný problém. Hodinky byly naprosto perfektně zpracované. Je zcela pocho pitelné, že z tohoto si nelze vytvořit názor naa Fortis jako takový.

Kdybych měl takto subjektivně hodnotit, vyšel by jako vítěz Oris Chronoris, těsně za ním Alpina Startimer a pak o krůček vzadu Hamilton. Píššu záměrně krůček, protože rozdíl byl skutečně jen velmi malý, ale byl. Přiznávám se, že mě hodně ovlivnil samotný design, který byl nejlepší u Oris. Kdybych tento faktor pominul, pak by na celé čáře zvítězily Alpiny. Z tohoto však nevyplývá vůbec nic. Znám sice celý sortiment všech tří značek, neměl jsem však všechny hodinky v ruce, takže nemohu objektivně říct, která z nich je nejlepší. Jediné co bych mohl zcela určitě říct, příště bych si 100% koupil Alpiny.

Hamilton Khaki Navy Regatta Chronograph Automatic

Glycine KMU48

Alpina Startimer

ORIS Chronoris Grand Prix 70 Limited Edition

Fortis B47 Calculator

Odkaz ke komentáři

Posílám další variantu na pořadí prestiže jednotlivých značek.......

Mě tahle tabulka prestiže značek nijak neuráží a myslím, že to docela sedí. Samozřejmě každý to vidí trochu jinak, podle toho která značka je jeho favorit. Objektivně myslím,že se tím někdo docela zabýval a celkem se to podařilo. Je hodně obtížné udělat pořadí značek, trochu snadnější by to asi bylo skupinově po patrech.

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Jasně. Já myslím, že tady taky hraje velkou roli to, že se modelové řady hodinek překrývají. Top model od Longinu asi bude lepší než základ od IWC apod. Tissot svůj věhlas taky nevybudoval na hodinkách za 10k, že? Proto mi pak přijde těžké určit co je lepší. Jednou byla v v novinách taková pyramida - to mi přišlo lepší, ale bylo tam jenom pár hodinek a dost se to shodovalo s tím, co to tady jako žebříček sestavují diskutující :-)

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

To sice jo, ale zase já jsem nic lepšího nenašel. Ono se to nezdá, ale ty žebříčky jsou asi spíše na fórech než někde "oficiálně" vytvořené (čekal bych že to třeba udělá nějaké hodinářství a tak). Jednou něco podobného jak opyramida vyšlo v lidových novinách, ale to už asi nedohledám...

Odkaz ke komentáři

Keď to je strašne individuálna záležitosť. Máš obľúbenú značku a pozeráš, že prečo je medzi poslednými v rebríčku. Každý si svoj rebríček drží interne a občas v ňom niečo prehodí na základe skúseností, alebo aj pozbieraných informácií.

Ja napríklad to mám takto:

1. Lange a synovia

2. ... dlho nič

3. Nemecké značky (je ich viac, nechce sa mi ich vypisovať, aby to neskončilo debatou o Damasko) a Seiko lepšie modely

4. nejaké lepšie švajčiarske značky

5. Seiko normálne modely

6. ... dlho nič

7. ďalšie švajčiarske značky (nechce sa mi ich vypisovať, aby to neskončilo debatou o Rolexe)

8. ... dlho nič

9. maxipsove objavy

10. Festina

11. Panerai

12. maxipsove objavy

Upraveno uživatelem McStinger
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...