Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

My to řešíme tak, že se očistěný /neoloupaný/ křen zabalí do vlhké utěrky a uloží v chladničce. Pokud máš sklep, tak založit do písku.

Ale i správně připravený jablečný křen vydrží v chladničce několik měsíců.

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno (upraveno)

Romane, delal jsi nekdy to kure presne podle toho videa? Tedy pres noc nalozit do slaneho roztoku 60g/l, pak ca 90 minut pri 95 stupnich, 45 minut odpocinout venku a pak 10minut na maximum? Bo to jsem nikde nevidel, ani neslysel. Ne, ze by to bylo nejak neobvykle.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Pánové, pokud má někdo z vás udírnu a zkoušel udit česnek, prosím o radu. Mám naložené maso k uzení a česnek chci vyzkoušet taky, internet nic moc výsledky. V nejhorším to udělám pokus omyl.

Odesláno

Romane, delal jsi nekdy to kure presne podle toho videa? Tedy pres noc nalozit do slaneho roztoku 60g/l, pak ca 90 minut pri 95 stupnich, 45 minut odpocinout venku a pak 10minut na maximum? Bo to jsem nikde nevidel, ani neslysel. Ne, ze by to bylo nejak neobvykle.

 

Podle Hestona Blumenthala vařím dost rád, kuře jsem takto dělal - jen na těch 75 - 80°C, protože žena se na těch 60°C moc netváří (respektive to odmítá jíst :-)). S bramborovou kaší podle HB je to úžasná věc, a je pravda, že maso je znatelně jiné, podle mne lepší.

Ostatně technika "nakládání" masa do takto osolené vody je vcelku používaná, maso je pak opravdu trochu (dost) jiné a vedlejší efekt je, že je také zcela rovnoměrně slané.

Odesláno

"nakladani" do slane vody pouziva vetsina sefkucharu, mimo jine thomas keller, david chang, heston blumenthal ... rovnomerneji maso osolit nejde

Odesláno (upraveno)

bulky vypadaji luxusně, mohl bych poprosit o recept? už jsem zkoušel asi 5 receptů a vždy z toho byly akorát tak puky :(

nemam moc cas to prepisovat, tak tady to mas z myho zapisnicku, snad to prectes, dulezity je to dvoji kynuti neodflaknout

vejce mam maly domaci, velky kupovany staci 2, a mlika a masla muzes dat vic, chce to experimentovat, maslo do testa je rozpusteny v micro ... jo a hrnek ma cca 2,5 dcl, kynout jsem to nechal v mise od robota bez oleje v troube pri 50 stupnich a dobry :-)

 

post-22496-0-87865600-1383333453_thumb.jpgpost-22496-0-84133500-1383333463_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Bob123
Odesláno

"nakladani" do slane vody pouziva vetsina sefkucharu, mimo jine thomas keller, david chang, heston blumenthal ... rovnomerneji maso osolit nejde

Zkazim to, kdyz k tomu pridam namackanej cesnek, aby se to i procesnekovalo?

 

Dik!

Odesláno

Zkazim to, kdyz k tomu pridam namackanej cesnek, aby se to i procesnekovalo?

 

Dik!

 

Pokud jsem celý proces správně pochopil, tak účelem toho procesu je hlavně učinit maso šťavnatějším a křehčím. Proto je třeba dodržet dávkování soli - jinak to buď nebude fungovat, nebo to bude fungovat obráceně. Čili to prosolení si myslím je jen "vedlejší efekt". Proto bych tam nicdalšího nedával a další kořenění bych nechal na následnou úpravu.

Odesláno

Jak pejsek s libem vařili dort..... Ještě špejli od jitrnice, myšku a trochu smetany

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Jak pejsek s libem vařili dort..... Ještě špejli od jitrnice, myšku a trochu smetany

Zapomněls na mejdlo, kvůli pěně. Dnes sem pek štiku na másle, k tomu brambory s petrželkou a grilovanou zeleninu. Po včerejším krachu s nemletelnou ovcej satisfaction.

Odesláno (upraveno)

Tohle napriklad doporucuje Keller na nakladani masa, je to ale narocny na cas, protoze se to musi uvarit, vychladit a az pak do toho frknout maso

 

post-22496-0-42774300-1383340996_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Bob123
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Neserte, jeste tam frknu vegetu, at to ma grady!

Počkej, zas neblbni....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...