Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

By me zajimalo, kdy, kde a kdo s tim zelim a okurkou ke smazaku prisel jako prvni :)

 

Doufám že místní věřící neurazím, ale na takovou výzvu prostě musím zveřejnit úryvek

z kuchařské bible, je to Genensis, kapitola první:

 

 

Na počátku Bůh stvořil smažák a talíř.

Talíř pak byl pustý a prázdný,

nad sporákem byla tma

a nad umývárkou se

vznášel Boží Duch.

 

Bůh řekl: ?Ať je tatarka!? ? a byla tatarka.

Bůh viděl, že tatarka je dobrá,

a Bůh oddělil brambory od slupky.

Bůh nazval brambory ?hranolky?

a slupky nazval ?kuchyňský odpad?.

Byl večer a bylo ráno,

den první.

 

Bůh řekl: ?Ať je uprostřed talíře obloha, aby

oddělovala smažák od hranolek!?

Bůh učinil oblohu a oddělil smažák s hranolky

od oblohy ? a stalo se.

Bůh nazval oblohu ?obloha?

a byl večer a bylo ráno,

den druhý.

Odesláno

To je skoro haiku. Made my day!! :D

 

Ramen jsem zatim nezkoušel, ale tadléfotka mě utvrzuje v tom, že bych kua měl!

Pho Bo mam za jednu z nej polívek, asi hned po Tom Kha Gai.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

To vypadá povedeně. Btw dělal jsi gravlax? Já už drahnou dobu k tomu přemlouvám ženu (která u nás vládne plotnou) a ona se k tomu furt nemá.

Přitom není nic jednoduššího. Mě by zajímalo, jestli to de udělat i s jinou rybou... Asi jo.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

nejde.

Proč by to nešlo? Kdyby se vzalo třeba filátko z tresky...

Odesláno

lax nebo kdyz neni udirna gravlax v baglu a solidni vrsva je fajn! nebo to nekomplikovat a pripadne hodit na ctvrt hodky platky lososa do marinady, pak naskladat na ryzi zakapnutou marinadou a je... jeste to tedy chce dobrou cibulu  :)

post-53514-0-28791700-1557781110_thumb.jpg

Odesláno

Spíchnul jsem ten fruit crumble až dneska odpo a byl vynikající, do drobenky jsem dal nasekané mandle a supr.

 

Udělal jsem taky druhou várku té rebarborové, tentokrát vanilka + přiostřená zázvorem. Zahušťovadlo na radu místního zeleninožrouta jsem dal agar :)

 

 

post-49277-0-48888200-1557857944_thumb.jpg

Odesláno

Jó a nemohu nevyužít příležitost - kdo by věděl oficiální terminus technicus pro tu jednoporcovou zapékací misku na foto výše? ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...