Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

před 38 minutami, Harwey napsal:

To vyzera bombasticky! Mozes postnut recepis?

Sichr. Ale je to v podstatě stejné, jako klasické výpečky. Maso naložit den dopředu — nasolit, a do pekáče spolu s cibulí na hrubo, česnekem na platky, a dávam ještě trochu medové hořčice. 
Peče se zakryté cca 3h (podle velikosti) na 130st, pak odkrýt a plnej fojr 200st. 20-30min na barvu; přitom jednou maso otočit. Voala. 

  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Harwey Ou, to mě těší :) Díky!

Jinak kdyby se někdo pídil, kde scapulu sehnat… neni to úplně běžný kus. Nabízí např. Metro (tedy Makro) přes Košík. Za mě super kombinace libového směrem ke kosti, a tučného s kůži směrem od kosti. 

 

IMG_6993.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 21. 10. 2024 v 23:09, Roman I. napsal:

Zelená rajčata: především chtějí nakrájet. Malá na půlky, větší čtvrtinky nebo osminky, někde píšou, že je stačí propíchat špejlí, ale podle mě to málo kvasí. Ona jsou celkem dost hnusná, když tam neprojedou pořádně tou kvasnou procedurou. Do sklenice jsem naskládal bobkový list, vinný list, hořčičné semínko bílé, nové koření, pepř, kopr a trochu chilli. Převařil jsem slanou vodu, nechal vychladnout. Jeden figl tam je. Aby se ti rozjelo mléčné kvašení, koupil jsem v lékárně laktobacily. Chtějí takzvané živé. Do 3 litrové láhve jsem dal jeden nebo dva, Přesně si nepamatuju. Rozlomit želatinovou kapsli a nasypat mezi rajčata.Slanost asi jako když dělám kvašáky. Naplnit sklenici co nejvíc k okraji, aby tam nebyl vzduch a zároveň rajčata zatížit, aby nevylukovala. Důležitý je ten vinný po případně Višňový list. Zabraňuje křísu. Bílému povlaku navrchu. No a necháš v pokojové teplotě, nedával bych to moc na sluníčko aby se nerozjely. 4. den začneš ochutnávat, a když ti chutnají, vrazíš do lednice. Já je kvasil asi týden. Samozřejmostí je co největší čistota, nikdy tam třeba  nestrkat vidličku, kterou jsi měl předtím v puse nebo cokoliv jiného, co by tam mohlo donést cizí bakterie. Ať se podaří. Chuťově jsou bezva.

…tak už to kvasí! Barevný to je hezky🙂 Ještě jednou díky za recept👍

IMG_0116.thumb.jpeg.75630bf2b763b531c8ebbac773879e10.jpeg

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 minutami, Bert napsal:

Jo jo. Jsem na tom stejně. Taky to už kvasí. Akorát to mám takový jednobarevný. 400 litrů do modra a 600 litrů do žluta ....

…tak teď nevím - zelí nebo réva?😂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 12. 2023 v 8:25, Bert napsal:

Kyselo je naprostá nádhera. Kouzelné na něm je, že jsem snad ještě nejedl dvě stejné. Ježíšmarjá (já vím, my to neříkáme), ale dostal jsem na něj strašnou chuť.

Berte, Ty se stav na kyselo, až budeš mít cestu do Jizerek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 minutami, vojt napsal:

Kuci, kdysi sem někdo dával recept na takový řízky naruby, s nakládanou zeleninou, moravankou nebo kundovjankou, herdek, jak to bylo? Mám po tom jídle obsesi :)

Nevíte?

U nás se dělaj takhle. Ne naruby, ale klasický rezeně zapečený s kunovjankou. 

IMG_8855.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 30 minutami, Maxel napsal:

U nás se dělaj takhle. Ne naruby, ale klasický rezeně zapečený s kunovjankou. 

IMG_8855.jpeg

Takto děláme plátky z plece či kýty teda na přírodně /bez strouhanky/ a je pravda,že ta zelenina tomu dá dobrý kořeněný šmak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...