Maxel Odesláno neděle v 13:29 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 13:29 před 38 minutami, Harwey napsal: To vyzera bombasticky! Mozes postnut recepis? Sichr. Ale je to v podstatě stejné, jako klasické výpečky. Maso naložit den dopředu — nasolit, a do pekáče spolu s cibulí na hrubo, česnekem na platky, a dávam ještě trochu medové hořčice. Peče se zakryté cca 3h (podle velikosti) na 130st, pak odkrýt a plnej fojr 200st. 20-30min na barvu; přitom jednou maso otočit. Voala. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno neděle v 13:56 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 13:56 Super, diky, vypecky robim podla teba:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno neděle v 14:01 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 14:01 Kluci se dneska vracej ze soustredeni, takze tata ke sporaku a mama k troube 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno neděle v 14:03 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 14:03 (upraveno) @Harwey Ou, to mě těší Díky! Jinak kdyby se někdo pídil, kde scapulu sehnat… neni to úplně běžný kus. Nabízí např. Metro (tedy Makro) přes Košík. Za mě super kombinace libového směrem ke kosti, a tučného s kůži směrem od kosti. Upraveno neděle v 14:05 uživatelem Maxel 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno neděle v 16:35 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 16:35 Pěkně tučnej kousek masa od lopatky, už při tom pohledu žlučník protestuje. Ale mňamka to bude. Špenátek nebo zelíčko a plznička to jistí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno před 17 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 17 hodinami V 21. 10. 2024 v 23:09, Roman I. napsal: Zelená rajčata: především chtějí nakrájet. Malá na půlky, větší čtvrtinky nebo osminky, někde píšou, že je stačí propíchat špejlí, ale podle mě to málo kvasí. Ona jsou celkem dost hnusná, když tam neprojedou pořádně tou kvasnou procedurou. Do sklenice jsem naskládal bobkový list, vinný list, hořčičné semínko bílé, nové koření, pepř, kopr a trochu chilli. Převařil jsem slanou vodu, nechal vychladnout. Jeden figl tam je. Aby se ti rozjelo mléčné kvašení, koupil jsem v lékárně laktobacily. Chtějí takzvané živé. Do 3 litrové láhve jsem dal jeden nebo dva, Přesně si nepamatuju. Rozlomit želatinovou kapsli a nasypat mezi rajčata.Slanost asi jako když dělám kvašáky. Naplnit sklenici co nejvíc k okraji, aby tam nebyl vzduch a zároveň rajčata zatížit, aby nevylukovala. Důležitý je ten vinný po případně Višňový list. Zabraňuje křísu. Bílému povlaku navrchu. No a necháš v pokojové teplotě, nedával bych to moc na sluníčko aby se nerozjely. 4. den začneš ochutnávat, a když ti chutnají, vrazíš do lednice. Já je kvasil asi týden. Samozřejmostí je co největší čistota, nikdy tam třeba nestrkat vidličku, kterou jsi měl předtím v puse nebo cokoliv jiného, co by tam mohlo donést cizí bakterie. Ať se podaří. Chuťově jsou bezva. …tak už to kvasí! Barevný to je hezky Ještě jednou díky za recept 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 16 hodinami před 16 minutami, Jone napsal: …tak už to kvasí! Barevný to je hezky Ještě jednou díky za recept Jo jo. Jsem na tom stejně. Taky to už kvasí. Akorát to mám takový jednobarevný. 400 litrů do modra a 600 litrů do žluta .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 16 hodinami před 6 minutami, Bert napsal: Jo jo. Jsem na tom stejně. Taky to už kvasí. Akorát to mám takový jednobarevný. 400 litrů do modra a 600 litrů do žluta .... …tak teď nevím - zelí nebo réva? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 16 hodinami Kuci, kdysi sem někdo dával recept na takový řízky naruby, s nakládanou zeleninou, moravankou nebo kundovjankou, herdek, jak to bylo? Mám po tom jídle obsesi Nevíte? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 16 hodinami V 2. 12. 2023 v 8:25, Bert napsal: Kyselo je naprostá nádhera. Kouzelné na něm je, že jsem snad ještě nejedl dvě stejné. Ježíšmarjá (já vím, my to neříkáme), ale dostal jsem na něj strašnou chuť. Berte, Ty se stav na kyselo, až budeš mít cestu do Jizerek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 16 hodinami V 1. 12. 2023 v 23:40, vojt napsal: Kyselo! Máte rádi? Mě vždycky úplně nadchne. Jsem rád, že ho jedí i moje malý děti. Já ho začal jíst až v pubertě Návnada Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 16 hodinami před 1 minutou, vojt napsal: Návnada …a je to echt kyselo? Z kvásku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 16 hodinami No jasan. Na talíři ho pak musíš lehce přelejt připečenym máslem. To jsou ty lesklý loužičky tam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 16 hodinami před 1 minutou, vojt napsal: No jasan. Na talíři ho pak musíš lehce přelejt připečenym máslem. To jsou ty lesklý loužičky tam. klobouček …a odpusť malověrným Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 16 hodinami před 5 minutami, Jone napsal: klobouček …a odpusť malověrným Jsem taky často ustrašenej:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno před 15 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 15 hodinami před 22 minutami, vojt napsal: Kuci, kdysi sem někdo dával recept na takový řízky naruby, s nakládanou zeleninou, moravankou nebo kundovjankou, herdek, jak to bylo? Mám po tom jídle obsesi Nevíte? U nás se dělaj takhle. Ne naruby, ale klasický rezeně zapečený s kunovjankou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno před 15 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 15 hodinami Díky moc, to dám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno před 15 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 15 hodinami Hlavně se nebát tam nalít přiměřeně i lák, vcucne se při zapékání do trojobalu 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno před 15 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 15 hodinami před 30 minutami, Maxel napsal: U nás se dělaj takhle. Ne naruby, ale klasický rezeně zapečený s kunovjankou. Takto děláme plátky z plece či kýty teda na přírodně /bez strouhanky/ a je pravda,že ta zelenina tomu dá dobrý kořeněný šmak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno před 15 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 15 hodinami Jinak kluci dá se někde sehnat rozumná demi glass po obchodech ? /beru běžné hypersuper/. Líbila se mi tato pepřovka,ale nemám čas dělat demi glass. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se