Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
před 13 hodinami, Jone napsal:

…u nás taky česká klasika: bác (čili vošouch neboli kramflek); jsem holt ze skromnějších poměrů než @Maxel 😉 jako příloha kysané zelí 

IMG_0171.thumb.jpeg.45cb3f7dfc563a81afd68fb55222bfa8.jpeg

Tuto není vošouch. Tuto je ňáká bramburová buchta.

vošouch je placka na sádlu smažená nepřátelskými kmeny zvaná bramborák:)

 

 

IMG_2427.jpeg

Upraveno uživatelem vwtyp11
  • Dát hlas 1
Odesláno

…nějakej vwtypojc mě bude poučovat🤣🤣🤣 Tuto smažený je cmunda. To samý těsto vylepšený o kvasnice a pečený na vymaštěným plechu v troubě je bác čili vošouch. Howgh! 😇   

Je fakt, že debata nad různými názvy pro "bramborák" je na dlouhé zimní večery…😁 Nicméně milý krajane @vwtyp11 o vošouchu jsem ochotný debatovat - tam nemáme úplně jasno ani v rodině: otcova matka tak nazývala smažený placky a babička od maminky tu buchtu v pekáči; takže ať to mod klidně upraví a nechá tam jen bác😎

 

Odesláno
před 10 minutami, Jone napsal:

…nějakej vwtypojc mě bude poučovat🤣🤣🤣 Tuto smažený je cmunda. To samý těsto vylepšený o kvasnice a pečený na vymaštěným plechu v troubě je bác čili vošouch. Howgh! 😇   

Je fakt, že debata nad různými názvy pro "bramborák" je na dlouhé zimní večery…😁 Nicméně milý krajane @vwtyp11 o vošouchu jsem ochotný debatovat - tam nemáme úplně jasno ani v rodině: otcova matka tak nazývala smažený placky a babička od maminky tu buchtu v pekáči; takže ať to mod klidně upraví a nechá tam jen bác😎

 

Jéé, můžu poprosit o recept na bác? Teta, kam jsem jako dítě jezdil na prázdniny, ho pekla a bylato mňamka. Dík

Odesláno

Bác pro @vanuska: do čtvrt litru vlažného mléka rozdrolit kostku droždí a nechat vzejít. Cca 3/4 kila brambor nastrouhat, půl na jemno, půl na hrubo. Další čtvrt litr mléka přivést k varu a spařit jím půlku nastrouhaných brambor a nechat vychladnout. Nasekat škvarky (množství dle chuti, za mě čím víc, tím líp😌) nebo vyškvařit na kostičky krájenou slaninu a nechat vychladnout. V míse smíchat všechny brambory, dvě vejce, mléko s droždím, čtvrt kila hladké a čtvrt kila polohrubé mouky, škvarky/slaninu, jemně nastrouhaný česnek (nešetřit), majoránku (nešetřit a rozemnout v dlaních), osolit, opepepřit. A nechat vykynout na dvojnásobný obejem. Vyšší plech nebo pekáč vymazat řádně sádlem a vlít vykynuté těsto. Předehřát troubu na 200 °C. Mezitím těsto na plechu nechat ještě tak 20 minut kynout a pak šup s ním do trouby. Peče se zhruba 3/4 hodiny (to podle výšky těsta a jak kdo má rád přifrclé😉).  K jídlu pak doporučuji přehrávat desku Tisíc mil nebo předčítat Otu Pavla🙂 Dobrou chuť!IMG_0170.thumb.jpeg.b6573fa268ec642f3e0fafa98627f64f.jpeg

  • Like 4
Odesláno

…to je náhodička😎 U nás dnes jelen od “strejdy Proška"

IMG_0224.thumb.jpeg.ebf94cca2924ba3bfd940a7fd5ffe3e3.jpeg

a dýně ze zahrádky 

IMG_0221.thumb.jpeg.f3f30e362435dca91f1fe09c6e3dc0ff.jpeg

protě podzimní klasika 🍷

IMG_0225.thumb.jpeg.32a7b04ade6abc1f000bdaf327a6e74c.jpeg

  • Dát hlas 1
Odesláno
před 31 minutami, Maxel napsal:

Soused včera dovezl zvěřinu, tak oběd byl celkem jasná volba. 
Dančí řízky, štouchačky se slaninou a jarní cibulkou, naložená hruška. 

IMG_7349.jpeg

To je skoro jak z restaurantu 420, Escoffier s nakládaným angreštem, pěkná práce🤤

Odesláno
před 7 hodinami, Jone napsal:

…nějakej vwtypojc mě bude poučovat🤣🤣🤣 Tuto smažený je cmunda. To samý těsto vylepšený o kvasnice a pečený na vymaštěným plechu v troubě je bác čili vošouch. Howgh! 😇   

Je fakt, že debata nad různými názvy pro "bramborák" je na dlouhé zimní večery…😁 Nicméně milý krajane @vwtyp11 o vošouchu jsem ochotný debatovat - tam nemáme úplně jasno ani v rodině: otcova matka tak nazývala smažený placky a babička od maminky tu buchtu v pekáči; takže ať to mod klidně upraví a nechá tam jen bác😎

 

Depa by to byla cmunda, Copa povidáš:)

tuty placky sou vošouchy jak z magazínu😂

debata na dlouhý večery k pívu ✌️

  • Haha 1
Odesláno

Na večer jsem to konečně poslal za hranice.
Sendvič ve francouzské bagetě obsahující následující nálož: prosciutto cotto, jamon serrano, salametto, provolone, san marzano, šalotka, leďák, malinový ocet a oliváč. 
Mále sem si vyhodil hubu z pantu. Ale stálo za to!

IMG_7367.jpeg

  • Dát hlas 2
Odesláno
před 2 hodinami, krutor napsal:

Zásoby sulcu 😀

IMG_9572.jpeg

IMG_9573.jpeg

…Ty mi děláš chutě🙄😆 Běžím koupit nožičky a kus plecka; sulc M I L U J U😋 teď jsem si na to vzpoměl!!!😉

Odesláno

Ty jo, dobrej nápad k tomu udělat bramboráky, na mě tam máš akorát teda málo zelí🫢

Ja ho dělám v papiňáku a většinou to je spíš trhanej segedín, jak se to maso krásně rozpadne

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...