Hasňa Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 Splendidní! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 (upraveno) před 13 hodinami, Jone napsal: …u nás taky česká klasika: bác (čili vošouch neboli kramflek); jsem holt ze skromnějších poměrů než @Maxel jako příloha kysané zelí Tuto není vošouch. Tuto je ňáká bramburová buchta. vošouch je placka na sádlu smažená nepřátelskými kmeny zvaná bramborák:) Upraveno 24. listopadu 2024 uživatelem vwtyp11 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 …nějakej vwtypojc mě bude poučovat Tuto smažený je cmunda. To samý těsto vylepšený o kvasnice a pečený na vymaštěným plechu v troubě je bác čili vošouch. Howgh! Je fakt, že debata nad různými názvy pro "bramborák" je na dlouhé zimní večery… Nicméně milý krajane @vwtyp11 o vošouchu jsem ochotný debatovat - tam nemáme úplně jasno ani v rodině: otcova matka tak nazývala smažený placky a babička od maminky tu buchtu v pekáči; takže ať to mod klidně upraví a nechá tam jen bác Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanuska Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 před 10 minutami, Jone napsal: …nějakej vwtypojc mě bude poučovat Tuto smažený je cmunda. To samý těsto vylepšený o kvasnice a pečený na vymaštěným plechu v troubě je bác čili vošouch. Howgh! Je fakt, že debata nad různými názvy pro "bramborák" je na dlouhé zimní večery… Nicméně milý krajane @vwtyp11 o vošouchu jsem ochotný debatovat - tam nemáme úplně jasno ani v rodině: otcova matka tak nazývala smažený placky a babička od maminky tu buchtu v pekáči; takže ať to mod klidně upraví a nechá tam jen bác Jéé, můžu poprosit o recept na bác? Teta, kam jsem jako dítě jezdil na prázdniny, ho pekla a bylato mňamka. Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 Bác pro @vanuska: do čtvrt litru vlažného mléka rozdrolit kostku droždí a nechat vzejít. Cca 3/4 kila brambor nastrouhat, půl na jemno, půl na hrubo. Další čtvrt litr mléka přivést k varu a spařit jím půlku nastrouhaných brambor a nechat vychladnout. Nasekat škvarky (množství dle chuti, za mě čím víc, tím líp) nebo vyškvařit na kostičky krájenou slaninu a nechat vychladnout. V míse smíchat všechny brambory, dvě vejce, mléko s droždím, čtvrt kila hladké a čtvrt kila polohrubé mouky, škvarky/slaninu, jemně nastrouhaný česnek (nešetřit), majoránku (nešetřit a rozemnout v dlaních), osolit, opepepřit. A nechat vykynout na dvojnásobný obejem. Vyšší plech nebo pekáč vymazat řádně sádlem a vlít vykynuté těsto. Předehřát troubu na 200 °C. Mezitím těsto na plechu nechat ještě tak 20 minut kynout a pak šup s ním do trouby. Peče se zhruba 3/4 hodiny (to podle výšky těsta a jak kdo má rád přifrclé). K jídlu pak doporučuji přehrávat desku Tisíc mil nebo předčítat Otu Pavla Dobrou chuť! 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 Dobře, ty! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanuska Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 Děkuji ti Jone za recept. Určitě to zkusíme! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 Soused včera dovezl zvěřinu, tak oběd byl celkem jasná volba. Dančí řízky, štouchačky se slaninou a jarní cibulkou, naložená hruška. 2 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 …to je náhodička U nás dnes jelen od “strejdy Proška" a dýně ze zahrádky protě podzimní klasika 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 před 31 minutami, Maxel napsal: Soused včera dovezl zvěřinu, tak oběd byl celkem jasná volba. Dančí řízky, štouchačky se slaninou a jarní cibulkou, naložená hruška. To je skoro jak z restaurantu 420, Escoffier s nakládaným angreštem, pěkná práce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 před 7 hodinami, Jone napsal: …nějakej vwtypojc mě bude poučovat Tuto smažený je cmunda. To samý těsto vylepšený o kvasnice a pečený na vymaštěným plechu v troubě je bác čili vošouch. Howgh! Je fakt, že debata nad různými názvy pro "bramborák" je na dlouhé zimní večery… Nicméně milý krajane @vwtyp11 o vošouchu jsem ochotný debatovat - tam nemáme úplně jasno ani v rodině: otcova matka tak nazývala smažený placky a babička od maminky tu buchtu v pekáči; takže ať to mod klidně upraví a nechá tam jen bác Depa by to byla cmunda, Copa povidáš:) tuty placky sou vošouchy jak z magazínu debata na dlouhý večery k pívu 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 Na večer jsem to konečně poslal za hranice. Sendvič ve francouzské bagetě obsahující následující nálož: prosciutto cotto, jamon serrano, salametto, provolone, san marzano, šalotka, leďák, malinový ocet a oliváč. Mále sem si vyhodil hubu z pantu. Ale stálo za to! 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 28. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2024 Copak to asi bude !? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 28. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2024 kapustnica Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 28. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2024 Jasně kyselice,neboli zelofka z kysaného zelí 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 28. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2024 Jak nejsem polífkovej, todle bych si dal U nás kuřecí roláda s bylinkovým máslem, parmazánová omáčka a pečené brambory. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 30. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2024 Zásoby sulcu 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 30. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2024 před 2 hodinami, krutor napsal: Zásoby sulcu …Ty mi děláš chutě Běžím koupit nožičky a kus plecka; sulc M I L U J U teď jsem si na to vzpoměl!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 1. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2024 Segedín netradičně s plackama. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 2. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2024 Ty jo, dobrej nápad k tomu udělat bramboráky, na mě tam máš akorát teda málo zelí Ja ho dělám v papiňáku a většinou to je spíš trhanej segedín, jak se to maso krásně rozpadne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se