Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

také my, polabští zahrádkáři, jsme sklidili chilli (habanero, jalapenos a eště něco) a před zimou si připravili ohřívaček na holomrazy.... první pokus domácí chilli omáčky.

 

Z ingrediencí jsem nakonec vyhodil ananas a oranžový rajčata

post-1551-002922100 1318697004.jpg

 

bratři v boji

post-1551-067807700 1318697016.jpg

 

vysemínkováno, oloupáno, ..tally ho

 

post-1551-044363400 1318697036.jpg

 

 

vařba

post-1551-041980900 1318697047.jpg

 

první ochutnávka, celkem palba, ale krásná sladko kyselá těžká chuť s česnekovo zázvorovým vocasem v hubě

 

post-1551-000849100 1318697060.jpg

 

 

pilotní vzorek hotový , můžu rozjet výrobu. :)

post-1551-034068600 1318697081.jpg

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zpracovávám ty lusky chilli, co by už nedozrály. Pálí mně úplně VŠECHNO a nedá se tu ani dýchat :suicide_anim: . Slibuji, že příští rok je rozdám! Včera ze mně vymámila budějovická zemedělka pár kytek na výstavu, ale nevim jestli přežily, chudinky, ten teplotní šok z převozu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pochlubím se tady cizím peřím. Během posledních 4 dnů jsem byl přítomen výrobě dortu k narozeninám jednoho známého. Nikdy jsem nevěřil kolik s tím je práce, ale fakt to stojí za to - jak vzhledově, tak chuťově. Tvořeno bylo podle fotky skutečné chaty a rozdíly proti realitě nejsou skoro žádné. Náplň ananasová. Výrobce přítelka.

 

Nakonec malá reklama: kdyby někdo měl zájem, stačí poslat SZ jaký by chtěl (jde udělat v podstatě cokoliv a v jakékoliv chuti)a domluvíme se...domácí výroba, za bezkonkurenčně nejlepší cenu :thumbsup_anim: .

 

post-11054-035266700 1318759215.jpg

 

post-11054-000136900 1318759221.jpg

 

post-11054-057852000 1318759226.jpg

Upraveno uživatelem sect
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

také my, polabští zahrádkáři, jsme sklidili chilli (habanero, jalapenos a eště něco) a před zimou si připravili ohřívaček na holomrazy.... první pokus domácí chilli omáčky.

 

Z ingrediencí jsem nakonec vyhodil ananas a oranžový rajčata

post-1551-002922100 1318697004.jpg

 

bratři v boji

post-1551-067807700 1318697016.jpg

 

vysemínkováno, oloupáno, ..tally ho

 

post-1551-044363400 1318697036.jpg

 

 

vařba

post-1551-041980900 1318697047.jpg

 

první ochutnávka, celkem palba, ale krásná sladko kyselá těžká chuť s česnekovo zázvorovým vocasem v hubě

 

post-1551-000849100 1318697060.jpg

 

 

pilotní vzorek hotový , můžu rozjet výrobu. :)

post-1551-034068600 1318697081.jpg

 

 

 

 

Nepohodil by jsi recept ? možná že je škoda,že to jen suším jako přísadu do omáček diky pokud možno brzo než mi to uschne

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepohodil by jsi recept ? možná že je škoda,že to jen suším jako přísadu do omáček diky pokud možno brzo než mi to uschne

 

nic složitýho

asi 8 papriček, špalek zázvoru, docela velkej, 5 stroužků česneku, kompot mango, rozmixovat na malý otáčky nahrubo.

 

Udělat cukernatý roztok z třtinového cukru takové sirupové konzistence, vleju tam ten sajrat a 10 min. povařím. Začnu dochucovat do sladkokysela, takže limetová šťáva (já jsem měl zelený citrony), sladká sojovka kikkoman, jemnej vinnej ocet. a přiměřeně, přiměřeně. Do skleniček od jogurtu nalít vřelu vodu, opařit si ruce, vylít vodu, nalit sajrat a nechat vystydnout. přemýšlel jsem o tom, že je zavařím, ale hulím na to, protože pilotní vzorek sežeru.

 

Příště zkusím nějaké čatní s jabkama a rajčaty.

 

tady jsem se inspiroval:

 

kuk a kuk

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem dával - 5 velkých haba /bez semeníku/, 10 stroužků česneku, 3 palce zázvoru, palec galgantu, 1/4 bílé cibule /globo/, koriandr /drcený, protože nať jsem neměl/, citrónovou trávu, 2 limetky, špetku římského kmínu, několik lžic vody, pár kapek rybí omáčky, sójovku.

Rozmixovat na hrubo, když se to začne vařit tak jsem přidal místo cukru 3 lžíce medu /v receptu je cukr/ , a asi lžíci jablečného octa - podle chuti. Provařit, dochutit a potom nalít do vypařených sklenic /já ještě resp. manželka :-)/ zavařuju. Ze zkušenosti doporučuji přidat před tím drcením 1-2 velký kapie /barva a hmota/. Originální recept jsem si upravil akorát ten galgant jsem si nechal poslat.

Když se ti ti zdá řídké, je možno to zahustit škrobem - omáčka musí být ale tekutá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna sklenička Romikova oroseného čela by nebyla??? :)

 

 

Moje orosené čelo je vzácný lektvar stejně jako odvar ze slziček Panny Marie. Ten se používá k léčení infekce pohlavních orgánů. K čemu by se používalo moje orosené čílko, fakt nevím. Tak to radši necháme tak jak to je. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje orosené čelo je vzácný lektvar stejně jako odvar ze slziček Panny Marie. Ten se používá k léčení infekce pohlavních orgánů. K čemu by se používalo moje orosené čílko, fakt nevím. Tak to radši necháme tak jak to je. :)

 

ech, to jsme se ouplně nepochopili Romíku, myslel jsem samozřejmě skleničku tvé úžasné chilli omáčky, kterážto se vyznačuje efektem oroseného čela, po kterémžto jsem si dovolil pojmenovat onu pochutinu "Lektvarem oroseného čela" neb ten stav velmi dobře znám a často jej na sobě pozoruji... Ještě tedy musím přiznat, že takto reaguju i na panáky, ale tam mi ještě na držce vyskáčou flíčky, ale od třetího paňáci dál, je to již v pohodě...

 

 

Dík, však už brzo tam uspořádáme minisraz.....těš se.

 

těším se, budeme se válet a pokud bude zima, budeme se válet v závějích a tak...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna sklenička Romikova oroseného čela by nebyla??? :)

Sectíku ta dědovo chata v Krásné se povedla...

 

 

 

 

 

 

Dovařil jsem, a ochutnal kéž by bylo oroseno jen čelo

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovařil jsem, a ochutnal kéž by bylo oroseno jen čelo

 

tak jak? když jsme spolu mluvili, tak mně nedošlo, že to jedeš jen z habaner. Jestli jsi je tam napral všechny, běž radši uzavřít zavčas slušnou pojistku. Já tam měl habanera tak 2-3 a zbytek jalapenos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ech, to jsme se ouplně nepochopili Romíku,

 

 

jo ták, jasně. Omáčka bude na rozdávání, až ji udělám víc. Tohle byl jen pokus a mám toho 2 skleničky. Ale budu vařit to čatní, neboj. :sweatdrop:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jak? když jsme spolu mluvili, tak mně nedošlo, že to jedeš jen z habaner. Jestli jsi je tam napral všechny, běž radši uzavřít zavčas slušnou pojistku. Já tam měl habanera tak 2-3 a zbytek jalapenos

 

NO PROTOŽE JSI JINÝ POKYN NEDAL TAK JSEM TAM NAPRAL CO MI GANDALF - DIKY- POSLAL

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...