Návštěvník Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2011 (upraveno) také my, polabští zahrádkáři, jsme sklidili chilli (habanero, jalapenos a eště něco) a před zimou si připravili ohřívaček na holomrazy.... první pokus domácí chilli omáčky. Z ingrediencí jsem nakonec vyhodil ananas a oranžový rajčata bratři v boji vysemínkováno, oloupáno, ..tally ho vařba první ochutnávka, celkem palba, ale krásná sladko kyselá těžká chuť s česnekovo zázvorovým vocasem v hubě pilotní vzorek hotový , můžu rozjet výrobu. Upraveno 15. října 2011 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2011 Chilli omáčky se tady pěkně šíří . U mě Rump Steak s trochou bylinkového máslíčka. Příloha netřeba, bylo to na chuť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2011 Zpracovávám ty lusky chilli, co by už nedozrály. Pálí mně úplně VŠECHNO a nedá se tu ani dýchat . Slibuji, že příští rok je rozdám! Včera ze mně vymámila budějovická zemedělka pár kytek na výstavu, ale nevim jestli přežily, chudinky, ten teplotní šok z převozu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2011 A sakra... Tak jsem zaslintal, že jsem si honem musel jít loupnout čerstvé jalape?o...Kluci, Vy mi dáváte... Z těch omáček tu sliním jak bernardýn. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 Dnešní menu : pečená krkovice na kminu, kurkumě a cibulce a jako příloha jsou šťouchané mrkvové brambory. Rodina se právě futruje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 (upraveno) Pochlubím se tady cizím peřím. Během posledních 4 dnů jsem byl přítomen výrobě dortu k narozeninám jednoho známého. Nikdy jsem nevěřil kolik s tím je práce, ale fakt to stojí za to - jak vzhledově, tak chuťově. Tvořeno bylo podle fotky skutečné chaty a rozdíly proti realitě nejsou skoro žádné. Náplň ananasová. Výrobce přítelka. Nakonec malá reklama: kdyby někdo měl zájem, stačí poslat SZ jaký by chtěl (jde udělat v podstatě cokoliv a v jakékoliv chuti)a domluvíme se...domácí výroba, za bezkonkurenčně nejlepší cenu . Upraveno 16. října 2011 uživatelem sect Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 (upraveno) také my, polabští zahrádkáři, jsme sklidili chilli (habanero, jalapenos a eště něco) a před zimou si připravili ohřívaček na holomrazy.... první pokus domácí chilli omáčky. Z ingrediencí jsem nakonec vyhodil ananas a oranžový rajčata bratři v boji vysemínkováno, oloupáno, ..tally ho vařba první ochutnávka, celkem palba, ale krásná sladko kyselá těžká chuť s česnekovo zázvorovým vocasem v hubě pilotní vzorek hotový , můžu rozjet výrobu. Nepohodil by jsi recept ? možná že je škoda,že to jen suším jako přísadu do omáček diky pokud možno brzo než mi to uschne Upraveno 16. října 2011 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 tak jsem právě dojedl objed.. navzal bych ho Gandalfova pomsta.. zeleninová kuřecí směs s rýží a kuřecím masem.. dal jsem tam půl žluté a půl habanera na dvě porce.. skvěle to pálilo takže pomsta v kladném smyslu slova.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 (upraveno) Nepohodil by jsi recept ? možná že je škoda,že to jen suším jako přísadu do omáček diky pokud možno brzo než mi to uschne nic složitýho asi 8 papriček, špalek zázvoru, docela velkej, 5 stroužků česneku, kompot mango, rozmixovat na malý otáčky nahrubo. Udělat cukernatý roztok z třtinového cukru takové sirupové konzistence, vleju tam ten sajrat a 10 min. povařím. Začnu dochucovat do sladkokysela, takže limetová šťáva (já jsem měl zelený citrony), sladká sojovka kikkoman, jemnej vinnej ocet. a přiměřeně, přiměřeně. Do skleniček od jogurtu nalít vřelu vodu, opařit si ruce, vylít vodu, nalit sajrat a nechat vystydnout. přemýšlel jsem o tom, že je zavařím, ale hulím na to, protože pilotní vzorek sežeru. Příště zkusím nějaké čatní s jabkama a rajčaty. tady jsem se inspiroval: kuk a kuk Upraveno 16. října 2011 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 Jedna sklenička Romikova oroseného čela by nebyla??? Sectíku ta dědovo chata v Krásné se povedla... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 Já jsem dával - 5 velkých haba /bez semeníku/, 10 stroužků česneku, 3 palce zázvoru, palec galgantu, 1/4 bílé cibule /globo/, koriandr /drcený, protože nať jsem neměl/, citrónovou trávu, 2 limetky, špetku římského kmínu, několik lžic vody, pár kapek rybí omáčky, sójovku.Rozmixovat na hrubo, když se to začne vařit tak jsem přidal místo cukru 3 lžíce medu /v receptu je cukr/ , a asi lžíci jablečného octa - podle chuti. Provařit, dochutit a potom nalít do vypařených sklenic /já ještě resp. manželka :-)/ zavařuju. Ze zkušenosti doporučuji přidat před tím drcením 1-2 velký kapie /barva a hmota/. Originální recept jsem si upravil akorát ten galgant jsem si nechal poslat.Když se ti ti zdá řídké, je možno to zahustit škrobem - omáčka musí být ale tekutá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 Jedna sklenička Romikova oroseného čela by nebyla??? Moje orosené čelo je vzácný lektvar stejně jako odvar ze slziček Panny Marie. Ten se používá k léčení infekce pohlavních orgánů. K čemu by se používalo moje orosené čílko, fakt nevím. Tak to radši necháme tak jak to je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 Sectíku ta dědovo chata v Krásné se povedla... Dík, však už brzo tam uspořádáme minisraz.....těš se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 Moje orosené čelo je vzácný lektvar stejně jako odvar ze slziček Panny Marie. Ten se používá k léčení infekce pohlavních orgánů. K čemu by se používalo moje orosené čílko, fakt nevím. Tak to radši necháme tak jak to je. ech, to jsme se ouplně nepochopili Romíku, myslel jsem samozřejmě skleničku tvé úžasné chilli omáčky, kterážto se vyznačuje efektem oroseného čela, po kterémžto jsem si dovolil pojmenovat onu pochutinu "Lektvarem oroseného čela" neb ten stav velmi dobře znám a často jej na sobě pozoruji... Ještě tedy musím přiznat, že takto reaguju i na panáky, ale tam mi ještě na držce vyskáčou flíčky, ale od třetího paňáci dál, je to již v pohodě... Dík, však už brzo tam uspořádáme minisraz.....těš se. těším se, budeme se válet a pokud bude zima, budeme se válet v závějích a tak... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 (upraveno) Jedna sklenička Romikova oroseného čela by nebyla??? Sectíku ta dědovo chata v Krásné se povedla... Dovařil jsem, a ochutnal kéž by bylo oroseno jen čelo Upraveno 16. října 2011 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 Dovařil jsem, a ochutnal kéž by bylo oroseno jen čelo tak jak? když jsme spolu mluvili, tak mně nedošlo, že to jedeš jen z habaner. Jestli jsi je tam napral všechny, běž radši uzavřít zavčas slušnou pojistku. Já tam měl habanera tak 2-3 a zbytek jalapenos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 ech, to jsme se ouplně nepochopili Romíku, jo ták, jasně. Omáčka bude na rozdávání, až ji udělám víc. Tohle byl jen pokus a mám toho 2 skleničky. Ale budu vařit to čatní, neboj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 (upraveno) tak jak? když jsme spolu mluvili, tak mně nedošlo, že to jedeš jen z habaner. Jestli jsi je tam napral všechny, běž radši uzavřít zavčas slušnou pojistku. Já tam měl habanera tak 2-3 a zbytek jalapenos NO PROTOŽE JSI JINÝ POKYN NEDAL TAK JSEM TAM NAPRAL CO MI GANDALF - DIKY- POSLAL Upraveno 16. října 2011 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 Conrade, to Haba není dogma. Můžeš tam dát co máš. Když tam dáš třeba Nagu, nebo škorpona, tak toho se tam pochopitelně dává méně, aby to bylo ještě poživatelné. Telefon jsem ti poslal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2011 Tak jsem právě dodělal kuře na pivní plechovce podle Gila. Vypadá to výborně. Díky, Gile!(A barva na plechovce, zdá se, zůstala. Asi je 180°C ještě pořád málo, aby to pouštělo.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se