Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

učinil jsem pokus o hovězí polivku (chcete-li consommé)

 

oháňku na pekáč

post-4758-0-74652600-1370508651_thumb.jpg

upect

post-4758-0-31452800-1370508682_thumb.jpg

maso vyndat a zbaštit s křenem hořčicí a chlebem

post-4758-0-24343700-1370508707_thumb.jpg

přecedit a nechat vychladnout

post-4758-0-62616700-1370508693_thumb.jpg

pulkila mletýho a sníh ze čtyr bílků smíchat a hodit do hrnce k vývaru

post-4758-0-86203600-1370508712_thumb.jpg

a pomalu míchat až do varu

post-4758-0-81462500-1370508720_thumb.jpg

za hodinu a půl opatrně naběračkou nabrat vývar

post-4758-0-23119200-1370508729_thumb.jpg

a přes plátno přecedit

post-4758-0-82262100-1370508734_thumb.jpg

 

bohužel fotografii polívky s játroknedly a nově z lehka povařenou zeleninou vám nepostnu, pač jsem to nestihl vyfotit... :oD

Upraveno uživatelem JPS
Odesláno (upraveno)

no ono se do polívky žádný maso ani nevrátí...

To mletý s bílkem se tam dává na vyčištění a zesílení toho vývaru.

 

edit: ...a ano! Zlej kuchař to dělal takhle... :)

Upraveno uživatelem JPS
Odesláno

Taky mě to bylo líto vyhodit. Zlej kuchař asi dá čoklíkům...

 

Přidal jsem k tomu druhou půlku toho mletýho a udělal jsem z toho takovou směs na topinky (cibule, feferonky, paprika, pepř...).

V podstatě je z toho jídlo na tři dni. Vařil jsem to v po a maso jsme dojídali včera...

Odesláno

No, já to vařil jen ze "studijních" důvodů :-)

Pravda je, že to není nejlevnější.

Maso vyšlo asi na 4 kila plus asi 50 za zeleninu a něco za energii.

 

Na druhou stranu je to bašta na tři dni.

Odesláno

A pak se lidi divi v restauraci proc stoji polivka 50 a ne 15 kc ...

 

Jsem se teď v neděli řízením osudu dostal do Alcronu :-) No a polívka označená jako "Silný vývar z volské oháňky" tam stála 230,- kč. No přišlo mi to dost viď, asi proto, že jsem si neřekl o ty vedlejší produkty, ze kterých bych měl hlavní chody ještě na dva dny :clap: Pak už tu cenu lze samozřejmě pochopit :D

Odesláno

Teď jde jen o to, jestli je to pravda anebo jen obchodní trik a používaj nějakej koncentrát z plechovky /i když ten může být taky z oháňky/. Docela bych se přikláněl k druhé možnosti /někde jsem viděl i balení toho koncentrátu pro hospody/.

Odesláno

Jj knorr vyrabi spousty prasku, ale to by si snad lepsi podniky nemely dovolit ... Je pravda ze treba na prague food festivalu bylo taky spousty dobrot ktery cloveka polozi na lopatky :-)

Návštěvník Zmizík
Odesláno
Premiéra dlouho připravovaného projektu. Paní Zmizíková doslova šílí nad dokonalým mužíčkem. 

post-13313-0-97218900-1370891933_thumb.jpg

post-13313-0-31884600-1370892060_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...