Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Dnes první test pánve, které jsem dostal. Teda, já dostal dvě, tož test té menší.

 

Krůtí mleté s hříbky a mrkví + rýžové nudle. Jen taková rychlovka.

 

post-1110-045519700 1325067001.jpg

 

vypadá to dobře, takový lehký jídlo, to mám rád.

 

..dnes jsme byli pozváni na rodinný oběd, kachnu se zelím a knedlíkem. výborný, ale jak jsem si zvykl na zdravější a hlavně ne tak mastné jídlo, tak je mi teda pěkně šoufl. jednou do roka se to přežít dá, ale budu to cítit ještě pozítří..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jako stopku vánočnímu přežírání jsem dnes udělal lehké jídlo, které sklidilo veliký aplaus u mé drahé polovičky.

 

Kuře na karí s jablky a cizrnový salát.

Je to děsně jednoduchý a tak hodím recept, kdybyste chtěli u partnerek zabodovat. Kuře upeču v troubě posypané trochou nepálivého karí, hodím k němu jablka na měsíčky, celý stroužek česneku a rozinky a cherry rajčátky na půlky.

Když se upeče, udělám salát. Cizrnu z plechovky Bonduelle scedit z tý slaný vody, dobrý feta sýr, extra virgin olivový olej, polníček, rukola, cherry rajčata, malinko balsamicového octa (nemusí být), prohodit v míse, nasypat na talíř ke kuřeti. K tomu růžové víno.....

 

post-1551-039316400 1325250906.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapomněl jsem na silvestrovské chlebíčky.

 

Ten tác nalevo s těmi tresčími játry a lososem by přede mnou obstál asi 10minut :rolleyes: jinak estetický dojem na jedničku, škoda ich zožrať :whistle:

Upraveno uživatelem mondeo2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedno jednoduché Citronové kuře v mrkvi:

 

Kuře rozmontujeme na díly, nasypeme do hrnce , přidáme 3 středně velké cibule na kolečka, cca půl kila mrkve na hranolky, trochu oliváče, šťávu z půlky většího citrónu, druhou půlku na kolečka, sůl, pepř a kmín (hodně). Vyhrneme rukávy a zmasírujeme všechno dohromady. Podlít vodou, poklička a šup do trouby.Zhruba za hodinu to začne pekelně vonět, sundáme pokličku a za občasného polití dopečeme do barvy.

 

Mrkev a cibule se solí během pečení přirozeně zesládne a ten citron z toho udělá luxusní záležitost. Porce ptáka, naaranžovat rozpečenou zeleninu, polít šťávou a hlavně zapíjet :wine:

 

post-11430-051528800 1325878947.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Ten tác nalevo s těmi tresčími játry a lososem by přede mnou obstál asi 10minut :rolleyes: jinak estetický dojem na jedničku, škoda ich zožrať :whistle:

 

A to ještě s lososem byl originál ruský červený kaviár (ten černý ne, je tam trochu kvůli barevnosti).:)

 

Jedno jednoduché Citronové kuře v mrkvi:

Vypadá to moc hezky, příští týden vyzkouším, dík za inspiraci.

 

 

Dnes bude roláda, pekl jsem včera večer, teď už jen špenát.

post-147-079745000 1325934593.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já to dnes také zkusil :

 

post-1110-081493800 1325946307.jpg

 

EDIT - rodinka nechává děkovat za recept. Zbodli to, jak kdyby tejden nejedli :lol:

 

Já to zkouším právě teď. Strašně snadná a rychlá příprava. Dík!

Doma bylo málo mrkve a cibule, tak jsem to dotáhnul paprikou a česnekem. Místo jednoho citronu jsem dal pár limetek.

Za chvíli to bude, ale už JIM to dnes nedám. Až zítra. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to zkouším právě teď. Strašně snadná a rychlá příprava. Dík!

Doma bylo málo mrkve a cibule, tak jsem to dotáhnul paprikou a česnekem. Místo jednoho citronu jsem dal pár limetek.

Za chvíli to bude, ale už JIM to dnes nedám. Až zítra. :)

 

Ne, že jim to do rána sežereš :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to ještě s lososem byl originál ruský červený kaviár (ten černý ne, je tam trochu kvůli barevnosti).:)

 

Vypadá to moc hezky, příští týden vyzkouším, dík za inspiraci.

 

 

Dnes bude roláda, pekl jsem včera večer, teď už jen špenát.

 

když to budeš dělat tak nahraď kmín tymiánem, nebo kombem jako bouquet garni...cokoli v kombinaci saturejka, estragon, bobkáč, pepř, rozmarýn, kerblík a ten tymián. Bude to mít daleko elegantnější chuť. Kmín je na bůček, velký tučný ptáky, prasečí hlavu, a kyselý zelí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to zkouším právě teď. Strašně snadná a rychlá příprava. Dík!

Doma bylo málo mrkve a cibule, tak jsem to dotáhnul paprikou a česnekem. Místo jednoho citronu jsem dal pár limetek.

Za chvíli to bude, ale už JIM to dnes nedám. Až zítra. :)

 

 

Ne, že jim to do rána sežereš :-)

 

Vypadá to celkem dobře. i to voní, tak uvidíme. :guitar:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavně je potřeba nechat to v troubě dlouho - pomalu péct. Já to nechal přes dvě hoďky, skoro tři, maso bylo krásně měkké. A i s tím kmínem je to moc dobré ( neodolal jsem a kousek ochutnal ). Tymián jsem použil v pátek na jiné maso.....je hodně výrazný, takže toho stačí malinko, pokud ho použiješ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...