Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Dobrá zpráva pro všechny, kteří chtěli vyzkoušet nduju tak jak má bejt, čili ve střívku. Pokus o italské supermercato v Holešovicích Tutto bene ji začal dovážet. V sobotu si kamarád jednu koupil, dovolím si postnout jeho hodnocení: "...ta nduja vypadá přesně jak má - možná i lépe. Je více světle červená - více papriky. Struktura je stejná až na větší množství papriky - a to je její nevýhoda - je palivější a ta pálivost přehluší ten prasečí smrádek. Nicmeně je to prostě jenom jinej výrobce, než co jsme zrovna náhodou sehnali v Tropey..."

 

Kilo za 350 Kč, což mně přijde hodně rozumný, když v samotný Kalábrii přijde na cca 10-14 euro za kilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 Brett - také dávám za jedna s * :)

 

4 Kalifx ( mně ten Tvůj novej nick nejde z huby, sorry ) - to je moc dobrá zpráva. Akorát....já bych to tak rád ochutnal, tyhle věci jsem, před svou příhodou se slinivkou, miloval.....chjo.....

 

Já dnes udělal vymazlenou roštěnku, maso se dalo jíst lžičkou , ale fotku nemám. Kobylky se na to vrhly a fotit rozjedené talíře mi bylo blbé :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já dneska zkoušel to citronóvé kuře na mrkvi a patrně jsem to přehnal s citrónem, z výsledku jsem lehce rozpačitý, příště musím opatrněji:-)

 

Když jsem to asi před týdnem dělal já, mně to chutnalo, ostatním sice taky, ale přece jen se jim to zdálo nahořklé. Asi jsem tam dal moc nakrájených limetek a moc limetkové šťávy.

Příště to tak udělám zase, ale dám tam toho trochu míň. Myslíte, že by pomohlo ty limetky nebo citrony zbavit kůry? Že by spíš ta kůra mohla být zdrojem té nahořklé chuti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem to asi před týdnem dělal já, mně to chutnalo, ostatním sice taky, ale přece jen se jim to zdálo nahořklé. Asi jsem tam dal moc nakrájených limetek a moc limetkové šťávy.

Příště to tak udělám zase, ale dám tam toho trochu míň. Myslíte, že by pomohlo ty limetky nebo citrony zbavit kůry? Že by spíš ta kůra mohla být zdrojem té nahořklé chuti?

 

já ten citrón oloupal.... páč byl chemicky ošetřen... hořký to nebylo, jen kyselý:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já dneska zkoušel to citronóvé kuře na mrkvi a patrně jsem to přehnal s citrónem, z výsledku jsem lehce rozpačitý, příště musím opatrněji:-)

 

 

na citron treba velmi opatrne,

osobne som to raz s citronom prehnal, a doteraz sa to so mnou taha ("co to varis, dufam ze zase daco s citronom... a pod."), a pritom som davkoval presne podla receptu. stacila tak 1/3 mnozstva

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle recepisy a vysledky jsou zavisle na surovinach, nekdy je sladsi mrkev, kyselejsi citron, vyraznejsi cibule, nekdo pouziva morskou sul... Je to jenom dusena mrkev (proto ten kmin) vylepsena tim ptakem :) Ja behem peceni nekolikrat ochutnam, kdyby bylo potreba chut doladit, ale to delam u vseho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zítra se hodlám trochu urvat. Vyzkouším ten bramborák zapečený v troubě + bude zelí a uzené. Teda, jestli se mi bude chtít. Ale v plánu to mám :)

 

Jen u toho pečenýho bramboráku mi ve finálním produktu přijdou všechny ingredience výraznější, než u smaženýho. To znamená, že do pečenýho dávám místo 8 stroužků česneku 6, místo 2 hrstí marjánky 1,5 a tak...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Helejte, nemáte nějakej osvědčenej recept na krevety ??? Mám nějaké mražené ( já vím, že to není ono ) a chtěl jsem je udělat takto , případně takto .

 

Nicméně, kdyby měl někdo lepší tip, rád si nechám poradit.

 

 

Jinak dnes nevařím, omladina nám nějak omarodila, nějakej roťák , celou noc běhali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já v podstatě dělám kombinaci obou receptů - orestuji na olivovém oleji cibuli nakrájenou na kolečka a plátky česneku, přidám proprané loupané krevety, okořením a podliji bílým vínem /důležitý je poměr - kolik dáš pod krevety, tolik do sebe :-) - možno opakovat/. Podle chuti a fantazie třeba přidat nasekaný řapíkatý celer, nebo petrželku. Potom vydusím přebytečnou tekutinu a podávám s chlebem /třeba ciabata/. K tomu zbytek vína, jestli se povedlo nějaká zachránit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já v podstatě dělám kombinaci obou receptů - orestuji na olivovém oleji cibuli nakrájenou na kolečka a plátky česneku, přidám proprané loupané krevety, okořením a podliji bílým vínem /důležitý je poměr - kolik dáš pod krevety, tolik do sebe :-) - možno opakovat/. Podle chuti a fantazie třeba přidat nasekaný řapíkatý celer, nebo petrželku. Potom vydusím přebytečnou tekutinu a podávám s chlebem /třeba ciabata/. K tomu zbytek vína, jestli se povedlo nějaká zachránit.

 

Gandalf, zklamal jsi mě nemáš tam vůbec ale vůbec žádné CHILLI : :rolleyes:

 

http://www.vitejdoma.cz/kucharka/exoticke-recepty.6/krevety-s-chilli-exoticky-recept.5362.html

http://www.receptyonline.cz/recept--chilli-krevety--8991.html

http://www.tradicnirecepty.cz/ryby/recept-krevety-v-kokosovo-chilli-omacce/

http://www.toprecepty.cz/recept/21376-marinovane-krevety-gambas-na-panvicce/

http://prostreno.bety.cz/recepty/1590/Chilli-krevety-s-ananasem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...