gas Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Tuhle klasiku mam rad, nekdy do ni pridam k cesneku a chilli i kousek prosuta pro chut, je to super Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Jen už vím, že není příliš dobré, brát léta zaprášené chilli papričky ze zdi Hm, celou dobu zvyklý na obyč z krámu, jsem koupil loni u čongů v tržnici nějaký jejich chilli papričky. Jsem normálně myslel, že se pos... Neskutečný. Pak jsem to ještě pro jistotu, jestli nejsem měkkota, dával ochutnat kamarádovi, kterej se v tomhle vyžívá a pěstuje si doma vlastni chilli - změnil kvůli tomu stupnici. Doma mi z toho zakázali vařit, takže jsem to využíval přesně jak píšeš - po tahu A cenově to vycházelo taky super - takovej ten bílej polyst. tácek s X desítkama papriček stál dvacku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM. Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 a když není prosciutto, tak stačí i kousek slaniny :-) a sem tam bych si ještě přisadil špetku parmazánu, anebo pro ty, kterým nevadí kozí sýr, tak pecorino :-) - alternativ je spousta ale jak říká klasik, méně je mnohdy více a k tuňákovi - osobně bych volil jen čerstvá rajčata / spařit, oloupat /, čerstvou bazalkou, dobrý oliváč a tuňáka a klidně ho dejte z konzervy na pánev až na konci, potřebuje jen ohřát - upravený už je :-) - bohatě stačí a olizovat se budou všichni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM. Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Hm, celou dobu zvyklý na obyč z krámu, jsem koupil loni u čongů v tržnici nějaký jejich chilli papričky. Jsem normálně myslel, že se pos... Neskutečný. Pak jsem to ještě pro jistotu, jestli nejsem měkkota, dával ochutnat kamarádovi, kterej se v tomhle vyžívá a pěstuje si doma vlastni chilli - změnil kvůli tomu stupnici. asi to sem úplně nepatří, ale myslíš tuhle stupnici stupni chilli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2010 a když není prosciutto, tak stačí i kousek slaniny :-) a sem tam bych si ještě přisadil špetku parmazánu, anebo pro ty, kterým nevadí kozí sýr, tak pecorino :-) - alternativ je spousta ale jak říká klasik, méně je mnohdy více a k tuňákovi - osobně bych volil jen čerstvá rajčata / spařit, oloupat /, čerstvou bazalkou, dobrý oliváč a tuňáka a klidně ho dejte z konzervy na pánev až na konci, potřebuje jen ohřát - upravený už je :-) - bohatě stačí a olizovat se budou všichni Petře, pozor. Dovolím se Tě kapku opravit - pecorino, není kozí sýr anóbrž ovčí. Velmi podobný parmazánu, akorát kapku slanější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2010 (upraveno) Petře, pozor. Dovolím se Tě kapku opravit - pecorino, není kozí sýr anóbrž ovčí. Velmi podobný parmazánu, akorát kapku slanější. Ono je to s Pecorinem ještě trošku složitější... viz třeba zde. Je to trochu zjednodušený, protože Pecorina se ještě rozlišuje podle chuti třeba na dolce atd. Při nákupu Pecorina určitě doporučuju nekupovat strouhaný. Mimochodem zrovna včera jsem trošku vařil a teď si dávám rigatoni s ančovičkou, rajčaty, lilkem, cuketou, trochou kapar, rajčat, česneku a právě s významným množstvím Pecorina romano, vmíchaným do směsi chvilku po odstavení z plotny. EDIT: Mimochodem pokud máte rádi právě kozí sýr, rozhodně doporučuju přestárlé Caprino. Je skvělé jak k lehčímu vínu, tak pro použití v kuchyni. Upraveno 21. července 2010 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2010 (upraveno) Ono je to s Pecorinem ještě trošku složitější... viz třeba zde. Je to trochu zjednodušený, protože Pecorina se ještě rozlišuje podle chuti třeba na dolce atd. Při nákupu Pecorina určitě doporučuju nekupovat strouhaný. Mimochodem zrovna včera jsem trošku vařil a teď si dávám rigatoni s ančovičkou, rajčaty, lilkem, cuketou, trochou kapar, rajčat, česneku a právě s významným množstvím Pecorina romano, vmíchaným do směsi chvilku po odstavení z plotny. EDIT: Mimochodem pokud máte rádi právě kozí sýr, rozhodně doporučuju přestárlé Caprino. Je skvělé jak k lehčímu vínu, tak pro použití v kuchyni. tak uz vim odku se bere ta lahodna vune na smichove :)az si pujdu zacvicit tak se stavim na gablik ) panove, delate si nekdo vlastni pralinky, pripadne veci z cokolady? Upraveno 21. července 2010 uživatelem 911 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2010 panove, delate si nekdo vlastni pralinky, pripadne veci z cokolady? Jo. Ušiju si svetr, upeču chleba, opravim auto a pak si udělám pralinku. 5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2010 panove, delate si nekdo vlastni pralinky, pripadne veci z cokolady? No teď nastanou krušné časy, kakao nebude Viz... Moje ex uměla úžasné čajové pralinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2010 Jo. Ušiju si svetr, upeču chleba, opravim auto a pak si udělám pralinku. tak o tobe to vim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2010 Jo. Ušiju si svetr, upeču chleba, opravim auto a pak si udělám pralinku. Ale se svetrem se pleteš, ten se plete. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2010 stejně si myslím že nejgeniálnější jsou špagety "áljo óljo peperončíno"Tys mi udělal chutě, že jsem byl koupit chilli a bazalku a jdu do nich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2010 Když je tady řeč o těch sýrech - právě vychutnáváme dobroty z Cheesy shopu v Ostravě (kousek od Kuřího rynku). Jo a v Deal byla příjemná paní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2010 ..., že jsem byl koupit chilli a bazalku a jdu do nich.Tak report. Dopadlo to poměrně dobře, jen jsem česnek s papričkami měl udělat trochu míň a nakonec dát víc bazalky. Ještě dotaz pro PepuSFI: Solíš to ještě? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2010 Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny. Já si zítra udělám klasické špagety pomodóro: osmahnout česnek na pánvi, na to přihodit nakrájená rajčata, rozvařit, bazalka, sůl, parmazán a je to Krásné lehké letní jídlo. 2 5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 22. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2010 Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny. Já si zítra udělám klasické špagety pomodóro: osmahnout česnek na pánvi, na to přihodit nakrájená rajčata, rozvařit, bazalka, sůl, parmazán a je to Krásné lehké letní jídlo. Ještě můžeš přidat recept na svůj vyhlášený Longinský guláš. 6 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 22. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2010 (upraveno) Tohle vlákno číst je docela utrpení poté, co mne na každé léto v Sofii opouští žena s dětmi a odjíždí do CZ.Sice je v BG neskutečně výborná kuchyně, ale znáte to - 14 dní oběd, večeře v hospodě - to se za chvíli přejí.Takže to sem-tam končí takto, protože při svých kulinářských schopnostech na víc nemám PS: G-čko si vozím, koupit se tam na rozdíl od jiných CZ piv nedá... Upraveno 22. července 2010 uživatelem Murphy97 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 22. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2010 (upraveno) Tak přidávám jeden recept i s fotonávodem. Jedná se o italskou klasiku. Tagliatelle al pomodoro. Obyčejně to bývají spaghetti al pomodoro, ale já špagety nerad. Potřebujete: Rajčata, bazalka (nejlépe čerstvá), těstoviny, parmazán českek a olivový olej. Postup: Připravíme si hrnec s osolenou vodou, kterou si necháme tak v klidu vařit, vodu pořádně osolit. Na pánvičce osmahneme na olivovém oleji pár stroužků česneku, jak česnek dostane zlatou barvu přihodíme nakrájená rajčata, pokud použijete cherry rajčata, stačí je nakrájet na půlky a ani je nemusíte zbavovat slupky, z vělkých rajčat slupku radši sundejte a dejte je na čtvrtky. Česnek můžete buď nechat na pánvi nebo vyndat, pokud se připálí je lepší ho vyndat. Rajčata necháme ná pánvi uvolnit tekutinu a pak je veřačkou trošku rozmačkáme, pokračujeme ve vaření a mačkání, dokud z toho není omáčka. Pokud by se vám odvařilo moc vody, dolívejte lžící osolenou vodu kterou máte na těstoviny. zhruba v polovině vaření omáčky do ní přidejte natrhané listy bazalky. Omáčka se dělá nějakých 15-18minut, záleží na množství. Až bude připravená, dejte vařit těstoviny. Těsně před tím, než budou těstoviny hotové do omáčky přidejte parmazán, zamíchejte a ochutnejte, v případě nutnosti přidejte sýr/dosolte, ale pokud jste dolévali slanou vodu z těstovin, nemělo by být potřeba přisolovat. Až se těstoviny uvaří, slijte je a přeceděné hoďte na pánev do omáčky. Důkladně promíchejte, vyklopte na talíř, posypte parmazánem a na vrch pár lístků bazalky. A je to. Nejde na tom nic zkazit, maximálně tak rozvařit těstoviny. Výsledká chuť se samozřejmě odvíjí od kvality použitých surovin. Když seženete dobrá rajčata a čerstvou bazalku, tak to nemá chybu! EDIT: Ještě jsem narazil, že tam někdo dává cibuli, nevím jestli je to origo italskej postup nebo nějaká zprdelená verze, do které se někdo snažil narvat kvantum chutí. To jsem ještě nezkoušel. Příště zkusím. EDIT 2: Tak Pohlreich říká, že cibule ne, ale za to tam mrsknul máslo Ale to bych nedělal. Upraveno 22. července 2010 uživatelem Tada 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 22. července 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2010 Jedná se o italskou klasiku. Tagliatelle al pomodoro. Obyčejně to bývají spaghetti al pomodoro, ale já špagety nerad. Potřebujete: Rajčata, bazalka (nejlépe čerstvá), těstoviny, parmazán českek a olivový olej. Tado, jak můžeš ty jako dokonalost sama použít při přípravě italské kuchyně tak hnusná rajčata z Hytlermarketu a původem z Holandska a ne originál čerstvá San Marzano, koupená dnes ráno na trhu? To ti Pohlreich neřek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 22. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2010 Tado, jak můžeš ty jako dokonalost sama použít při přípravě italské kuchyně tak hnusná rajčata z Hytlermarketu a původem z Holandska a ne originál čerstvá San Marzano, koupená dnes ráno na trhu? To ti Pohlreich neřek? Já vím. Když já se na trh prostě nedostanu, tak se alespoň snažím vzít co je, rajčata kupuju po čuchu - musí vonět jako rajčata, jinak je to nahovno. Ale až budou u nás italské trhy, tak tam určitě půjdu a rajčata tam nakoupím. Nebo ještě líp - udělám si záhonek! A ten parmazán taky musím kupovat v celku a ne sypaný.... 2 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se