gandalf Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 (upraveno) My to řešíme tak, že se očistěný /neoloupaný/ křen zabalí do vlhké utěrky a uloží v chladničce. Pokud máš sklep, tak založit do písku.Ale i správně připravený jablečný křen vydrží v chladničce několik měsíců.edit.: doplnění Upraveno 1. listopadu 2013 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 (upraveno) Romane, delal jsi nekdy to kure presne podle toho videa? Tedy pres noc nalozit do slaneho roztoku 60g/l, pak ca 90 minut pri 95 stupnich, 45 minut odpocinout venku a pak 10minut na maximum? Bo to jsem nikde nevidel, ani neslysel. Ne, ze by to bylo nejak neobvykle. Upraveno 1. listopadu 2013 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Pánové, pokud má někdo z vás udírnu a zkoušel udit česnek, prosím o radu. Mám naložené maso k uzení a česnek chci vyzkoušet taky, internet nic moc výsledky. V nejhorším to udělám pokus omyl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Romane, delal jsi nekdy to kure presne podle toho videa? Tedy pres noc nalozit do slaneho roztoku 60g/l, pak ca 90 minut pri 95 stupnich, 45 minut odpocinout venku a pak 10minut na maximum? Bo to jsem nikde nevidel, ani neslysel. Ne, ze by to bylo nejak neobvykle. Podle Hestona Blumenthala vařím dost rád, kuře jsem takto dělal - jen na těch 75 - 80°C, protože žena se na těch 60°C moc netváří (respektive to odmítá jíst :-)). S bramborovou kaší podle HB je to úžasná věc, a je pravda, že maso je znatelně jiné, podle mne lepší.Ostatně technika "nakládání" masa do takto osolené vody je vcelku používaná, maso je pak opravdu trochu (dost) jiné a vedlejší efekt je, že je také zcela rovnoměrně slané. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 "nakladani" do slane vody pouziva vetsina sefkucharu, mimo jine thomas keller, david chang, heston blumenthal ... rovnomerneji maso osolit nejde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 (upraveno) bulky vypadaji luxusně, mohl bych poprosit o recept? už jsem zkoušel asi 5 receptů a vždy z toho byly akorát tak puky nemam moc cas to prepisovat, tak tady to mas z myho zapisnicku, snad to prectes, dulezity je to dvoji kynuti neodflaknoutvejce mam maly domaci, velky kupovany staci 2, a mlika a masla muzes dat vic, chce to experimentovat, maslo do testa je rozpusteny v micro ... jo a hrnek ma cca 2,5 dcl, kynout jsem to nechal v mise od robota bez oleje v troube pri 50 stupnich a dobry :-) Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Upraveno 1. listopadu 2013 uživatelem Bob123 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukis Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 dekuji pekne, zkusim v tydnu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 "nakladani" do slane vody pouziva vetsina sefkucharu, mimo jine thomas keller, david chang, heston blumenthal ... rovnomerneji maso osolit nejdeZkazim to, kdyz k tomu pridam namackanej cesnek, aby se to i procesnekovalo? Dik! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Tak uz jsem do te lazne naskladal konzervativnich 12 strouzku cesneku vcelku a zitra uvidime Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Zkazim to, kdyz k tomu pridam namackanej cesnek, aby se to i procesnekovalo? Dik! Pokud jsem celý proces správně pochopil, tak účelem toho procesu je hlavně učinit maso šťavnatějším a křehčím. Proto je třeba dodržet dávkování soli - jinak to buď nebude fungovat, nebo to bude fungovat obráceně. Čili to prosolení si myslím je jen "vedlejší efekt". Proto bych tam nicdalšího nedával a další kořenění bych nechal na následnou úpravu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Tak jsem tu lazen i prisolil a pridal trochu chilli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Jak pejsek s libem vařili dort..... Ještě špejli od jitrnice, myšku a trochu smetany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Jak pejsek s libem vařili dort..... Ještě špejli od jitrnice, myšku a trochu smetanyZapomněls na mejdlo, kvůli pěně. Dnes sem pek štiku na másle, k tomu brambory s petrželkou a grilovanou zeleninu. Po včerejším krachu s nemletelnou ovcej satisfaction. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 (upraveno) Tohle napriklad doporucuje Keller na nakladani masa, je to ale narocny na cas, protoze se to musi uvarit, vychladit a az pak do toho frknout maso Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Upraveno 1. listopadu 2013 uživatelem Bob123 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Neserte, jeste tam frknu vegetu, at to ma grady! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Neserte, jeste tam frknu vegetu, at to ma grady!Počkej, zas neblbni.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mechac Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Dneska burgery :-) Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Uz je tam!Zitra mi budete zavidet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Todle ste posrali, lib se posere. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 A jeste premyslim, ze kdyz On na 90 stupnu 90 minut, tak Ja na 100 a NA 120! A kdyz On to osoli na 10 minut, tak Ja na dvacet!A se sipkovou!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se