Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

uz druhy den varim pro deti. vcera buchticky se sodo (ani na mne nezbylo.. ale nejak mi to nevadilo), dnes kus zraloka, rajcatova tortilla.. pri te prilezitosti jsem udelal porovnani oliv. oleju, vsechny tri ext. virgin.. kazdej uplne jinej, z toho jeden extra hnusnej (kaiser franz josef) :(( blee

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Pánové, jsem zdrcen. K večeři jsem s díky odmítl ohřát klobásu a zcela bez nátlaku si vyrobil jablkovo - celerový salát se zázvorem, slunečnicovými semínky, rozinkami a bílým jogurtem. Ten špitlavý zázvor pěkně hraje se sladkým jabkem. 

Nejhorší je, že mně to fakt chutnalo  :eek: Maroshi, promiň. Je mi ze sebe zle.

Roman mě nakazil, tak jsem si šel udělat trochu mrkvičky s jablkem.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Romane takže v Baselu žádné tučné fondue nebo michelinský hospody, ale saláty, zelenina?

Odkaz ke komentáři

Roman mě nakazil, tak jsem si šel udělat trochu mrkvičky s jablkem.

attachicon.gifDSC00853.jpg

Romane takže v Baselu žádné tučné fondue nebo michelinský hospody, ale saláty, zelenina?

Já ti nevím, musím o tom ještě přemýšlet, ale asi spíš to maso 

Odkaz ke komentáři

uz druhy den varim pro deti. vcera buchticky se sodo (ani na mne nezbylo.. ale nejak mi to nevadilo), dnes kus zraloka, rajcatova tortilla.. pri te prilezitosti jsem udelal porovnani oliv. oleju, vsechny tri ext. virgin.. kazdej uplne jinej, z toho jeden extra hnusnej (kaiser franz josef) :(( blee

Franz josef je ten vlevo ? 

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Kua, Roman! Od včerejška je to tady samý coming-out a že jako už nebudu chlastat...

Teď se ta móda dostala už i do žrádla, ale že to budeš Ty, Romane?!

To mi nedělej.

Na prostest hned mířím do ledničky a dojím zbytek uheráku z Vánoc...

Je mi z tebe zle - jak muzes mit zbytek uheraku z Vanoc???
Odkaz ke komentáři

Pánové, jsem zdrcen. K večeři jsem s díky odmítl ohřát klobásu a zcela bez nátlaku si vyrobil jablkovo - celerový salát se zázvorem, slunečnicovými semínky, rozinkami a bílým jogurtem. Ten špitlavý zázvor pěkně hraje se sladkým jabkem. 

Nejhorší je, že mně to fakt chutnalo  :eek: Maroshi, promiň. Je mi ze sebe zle.

attachicon.gifIMG_7726.JPG

Hoď  úplnej recept nebo aspoň poměry a množství, kombinace jablka a zázvoru mi přijde zábavná. :)

Odkaz ke komentáři

Hoď  úplnej recept nebo aspoň poměry a množství, kombinace jablka a zázvoru mi přijde zábavná. :)

půlka celeru  velikosti pěsti, 2 jabka a tak po kloub useknutého palce zázvoru. Nakrájet všechno julienne,  2 - 3 kydance polévkovou lžící bílé hollandie, hrst rozinek, posypat slunečnicí. Nevím, na někoho by ten zázvor mohl být hodně, ale já ho mám moc rád

Odkaz ke komentáři

půlka celeru  velikosti pěsti, 2 jabka a tak po kloub useknutého palce zázvoru. Nakrájet všechno julienne,  2 - 3 kydance polévkovou lžící bílé hollandie, hrst rozinek, posypat slunečnicí. Nevím, na někoho by ten zázvor mohl být hodně, ale já ho mám moc rád

Díky, zejtra se bude celerovat. :) Zázvoru neni nikdy dost, taky ho mám rád.

Odkaz ke komentáři

Tak vcera dietní králíci stehno s tymianem na grilu a k tomu směs hlivy, cibule a cherry rajčat, lutenica a vino

8e3uba5u.jpg

A dnes na Senovaznem nam. restaurace Sicily a cockovy salát s rajčaty a zalivkou s petrzelkou

pahavy5a.jpg

Sent from my iPad using Madla a Tapina

Upraveno uživatelem Moty123
Odkaz ke komentáři

Díky, já odkud Franze znám, už to vím, z Albertu, mě taky moc nejede ale tady http://life.ihned.cz/c1-57870180-test-odhalil-extra-panensky-olivovy-olej-s-ddt-vyrobci-take-casto-neuvadeji-zemi-puvodu#fotogalerie-gf411721-5-2035190   dokonce dopadl dobře v nějakým testu  :lol2:

nene , vlevo je http://www.eza.cc ,
uprostred http://www.melasoil.gr/el/?????? ,
vpravo humus - ten snad ani nema stranky..
(dostal jsem ho v nejakym balicku od pribuznych k jezichu...)

Upraveno uživatelem honzyk
Odkaz ke komentáři

pekl nekdo sumce? uz dlouho me laka, ale bojim se, aby nebyl prilis tucny.. vim, ze idealni je uzeni. maji u nas zrovna idealni kousky 3-4 kg po 220.-, coz se mi zda ferova cena. chci ho pect vcelku... mozna zvolit metodu konfitovani - treba by ten omastek nejak zmizel... ? ;)

Odkaz ke komentáři

Konfitovat rybu? Proč? Sumec je tucnej, tak tucnej proste zustane. Hlavne ho stahni z kuze :-). Ze 4 kil ryby bude skoro polovina odpad. Pozval bych kamose, nakrajel sumce na kosticky, obalil v mouce, udelal sumci skvarky, pívo a cerstvej chleba a lehkej zeleninovej salat

Edit: konfitovani je pomala tepelna uprava masa pri nizke teplote. Nejsem si jsity, ale mel bych strach, ze se pritom ta ryba rozpadne na sracky. Konfitujou se preci husy, kachny,

Odkaz ke komentáři

Vcelku? To ti nevim. Pri te vaze co udavas by to mohla byt tak akorat lovna mira, coz je tusim 70 cm a to nacpat do pekace a nasledne do trouby bude asi problem. Vetsinou se delaji filety nebo podkovy. Mozna tak na grilovacku nebo uzeni venku, ale jinak jak rika Roman, sumec je trochu tucnejsi ale zas bych se toho tolik nebal. A hlavne kdyz je tak "malej" mel by mit maso rozhodne libovejsi, min nacichly bahnem a mensiho bys teoreticky nemel ani mit moznost poridit. Takze kdyz pominu ze zalezi taky na tom kde zil je to idealni prilezitost to vyzkouset.

Upraveno uživatelem dubon
Odkaz ke komentáři

Kamoš rybár mi pre nedávnom daroval sumca, v celku som ho nevidel ale po vyfiletovani a stiahnutí z kože mal cca 2kg. Robil som ho na dva spôsoby : na olivovom oleji na cesnaku na panvici a v múke s korením na ryby... Na obidva spôsoby vynikajuci absolútne bez pachu bahna konzistenciou skôr pripomínal mäso nie rybu...

Odkaz ke komentáři

S přítelkyní jsme dělali domáci MINI burgery. Já dělal jen maso a zbytek hezčí polovička. 

Po zkušenosti s domácíma žemlema asi přestaneme kupovat pečivo a začneme komplet péct :) ... 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...