Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Pánové moc recepty z takových zdrojů nemusím, na to jsem si odvařil dost, ale tenhle mě zaujal rozpisem 2,5 kg bůčku na 6 osob,

vyzkoušeno a je to     g e n i á l n í    musíte to zkusit. Věřte mi, tohle moje držtička nenapíše jen tak o něčem :D

Dávám sem jako obrázek, jinak je to v takovým časopisu "Albert" co je u pokladen zdarma v Albertu, mají ho i na svým webu jako pdf ke stažení, ale tipuju že s novým číslem staré nebude k dispozici.

Edit: pivko co nejsilnější doporučuju, obyčejné černé pivo v tom nejde cítit a kůžičku nakrájejte na kostky, je jak karamelky . . . .

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno

Vypadá to dobře a asi to někdy zkusím, ale jak čtu to složení, tak by mě zajímalo kolik to má kalorií :D.

Jinak dodám svůj oblíbený recept na losose.:

500g (2ks filé) losose

4ks česneku

římský kmín

1 citrón

sůl

pepř

2ks (cca 5-10cm. dlouhé) čerstvého rozmarýnu

50g másla/ Přepuštěné máslo

Kvalitní extra panenský olivový olej

Postup:

Filé lososa posypu z obou stran římským kmínem a také posolím, opepřím a nastrouhám na to kůru od citrónu (předtím je dobré citrón důkladně omýt v horké vodě). Pomocí kloubů na ruce to lehce vmasíruji do masa. Dáme zahřát pánev na mírném ohni a přihodíme máslo, kteréné necháme rozpustit a poté následně přidáme připravené filé, 4ks oloupaného česneku v celku, 2ks rozmarýnu a přikryjeme pokličkou. Je dobré to kontrolovat aby se máslo nepřipálilo a filé cca. po 5 min obrátit. Já to nechám obvykle cca. 15-20 dělat v pánvi, poté pánev dám pryč z plotny/vypnu plyn a poliju filé extra pnaneským olivovým olejem. Příloha je už na vás, já si obvykle k tomu dávám špenát + brambory.

Odesláno

Zdarec...taky se podělím, tedy jen obrazně :)

Recept není odnikud konkrétně okopírovaný, ale je to klasika.

Moje modifikace jsou asi jen semínka.

Červená řepa, rukola, čerstvý kozí sýr, slunečnicová semínka...famózní kombinace, doporučuji.
Červená řepa se peče zabalená v alobalu dvě hoďky na 220°C, pak se oloupe a nakrájí.
Dresing: olivový olej, vinný ocet, citrónová šťáva, sůl, pepř.
Jednoduché jak žebř, ale výsledek mě šokoval...řepa získá pečením takovou kouřovou chuť...skoro jako brambory pečené v popelu.

Alternativy: místo slunečnicových semínek - vlašské (nebo jiné) ořechy...teda krom kokosových, pražené mandle...místo rukoly asi cokoliv zeleného co Vám chutná.
Místo kozího sýra lučinu, bryndzu...jakýkoliv kvalitní čerstvý sýr.
Místo červené řepy nic ! I když Babica by asi použil jitrnici, nebo banán :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Včera jsem si pekl krůtí roládu a protože mi od minule, kdy jsem vařil boršč, zbyly 2 červený řepy, tak jsem je jen tak z legrace strčil v alobalu do trouby. Nebylo to jako příloha vůbec špatný.

Odesláno (upraveno)

Draha polovicka privezla ze sluzebky ve Francii. Hned jsem jednu s par topinkama ztrestal. Jo a 4 rezervy Rioja. Same fajne darky.<br /><br />6anavu5a.jpg<br />

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Draha polovicka privezla ze sluzebky ve Francii. Hned jsem jednu s par topinkama ztrestal. Jo a 4 rezervy Rioja. Same fajne darky.<br /><br /><br />

sis holt uměl vybrat no...............

Odesláno

Zdarec...taky se podělím, tedy jen obrazně :)

Recept není odnikud konkrétně okopírovaný, ale je to klasika.

Moje modifikace jsou asi jen semínka.

Červená řepa, rukola, čerstvý kozí sýr, slunečnicová semínka...famózní kombinace, doporučuji.

Červená řepa se peče zabalená v alobalu dvě hoďky na 220°C, pak se oloupe a nakrájí.

Dresing: olivový olej, vinný ocet, citrónová šťáva, sůl, pepř.

Jednoduché jak žebř, ale výsledek mě šokoval...řepa získá pečením takovou kouřovou chuť...skoro jako brambory pečené v popelu.

Alternativy: místo slunečnicových semínek - vlašské (nebo jiné) ořechy...teda krom kokosových, pražené mandle...místo rukoly asi cokoliv zeleného co Vám chutná.

Místo kozího sýra lučinu, bryndzu...jakýkoliv kvalitní čerstvý sýr.

Místo červené řepy nic ! I když Babica by asi použil jitrnici, nebo banán :)

Tak jsem, vzhledem k časovému pressu udělal par úprav, použil jsem predvarenou repu a dal ji na gril, koupil jsem směs semínek a dal je na pánev, prehlidnul jsem dresing, takze jsemd dal balsamico a olivac, každopádně jsem na závěr kapnul na oprazena semínka trochu medu a bylo to neskutečný, tak luxusní chuťova kombinace, diky moc za recept

Jo a na grilu jsem k tomu opekl kaiserku na plátky

Odesláno

Tak jsem, vzhledem k časovému pressu udělal par úprav, použil jsem predvarenou repu a dal ji na gril, koupil jsem směs semínek a dal je na pánev, prehlidnul jsem dresing, takze jsemd dal balsamico a olivac, každopádně jsem na závěr kapnul na oprazena semínka trochu medu a bylo to neskutečný, tak luxusní chuťova kombinace, diky moc za recept

Jo a na grilu jsem k tomu opekl kaiserku na plátky

No vidíš...dobrá modifikace...jsem rád, že chutnalo :)

Odesláno

Přidávám gastrosumarizaci z náročného víkendu:

V pátek jsem byl večer poprvé v YAKU, což je asi rok otevřená japonská BBQ restaurace. Docela neotřelý koncept vlastní přípravy jídel na vlastním malém otevřeném grillu, nejzajímavější byl asi na tenké plátky nakrájený hovězí jazyk. Ale celkově jsem dospěl k názoru, že mi víc vyhovuje, pokud mi jídlo připraví někdo jiný :)

IMG_1836.jpg

V sobotu na oběd v zájezdním hostinci Na Štěpáně v Obříství u řeky, ten je tradičně výborný.

IMG_1845.jpg

IMG_1846.jpg

A dnes jsem poprvé zkoušel dušená telecí líčka s kořenovou zeleninou a červeným vínem, k tomu hráškovo-bramborové pyré. Ze začátku jsem se trochu lekl silné tukové vrstvy z jedné strany a taky potřebovala aspoň 3 hodinky pod pokličkou, ale odvděčila se šťavnatostí a máslovou konzistencí :)

IMG_1849.jpg

Odesláno

Jak delas to pyre? Na ty licka jsem ted, hladovy za volantem, dostal silenou chut.

Já ho dělám v poměru jeden díl brambor na dva díly hrášku, společně uvařit, pak rozšťouchat s máslem a dohladka dodělat tyčovým mixérem - hrášek má poměrně nepoddajnou slupku, bez tyčáku jsou tam pak takové cucky, ale ani ty v zásadě nějak nevadí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...